Man forbinder måske ikke kodning og programmering med lyserøde skyer og små engle med bue og pil. Men Amors pil fandt alligevel vejen til Coding Pirates på Frederiksberg. Dette er historien om, hvordan passionen for kodning og frivillighed førte til kærlighed.

Foto: Privatfoto

I starten af 2016 fik Lisbeth Kure et match på dating-appen Tinder . Et match, som hurtigt skulle vise sig at være mere end blot et virtuelt match. Manden bag matchet hed John Birkholz, og der gik ikke lang tid, før Lisbeth og John havde aftalt en første date.

Daten gik over al forventning, og Lisbeth følte sig lynhurtigt tilpas i Johns selskab:

– Jeg kunne være mig selv. Jeg behøvede ikke at dresse mig op i dyre kjoler og makeup for at tage på en date med John, fortæller Lisbeth.

Lisbeth har en kandidat i medievidenskab, og fritiden gik dengang med at være frivillig i Coding Pirates på Frederiksberg. Her brugte hun blandt andet sine mediemæssige kompetencer til at lære børnene at lave stopmotion-film. Alt det, fortalte hun til John, som i forvejen kendte lidt til Coding Pirates, men som aldrig selv havde været frivillig.

Efter den første date var både Lisbeth og John betagede af hinanden, og fundamentet for en forelskelse var lagt. Der var derfor ingen tvivl om, at de skulle ses igen, men hvordan får man det lige aftalt?

Stopmotion-film in the making i Coding Pirates Frederiksberg. Fotos: Privatfotos

En utraditionel date

To dage efter tog Lisbeth som vanligt til klubaften i Coding Pirates på Frederiksberg. Her fortæller hun begejstret Lis Zacho, som er afdelingskaptajn i Frederiksberg, om daten med John. Lisbeth havde skrevet med John om, at hun skulle til klubaften, men hun regnede ikke med, at han ville komme.

Men som prinsen på den hvide hest dukker John pludselig op i lokalet på Lindevangskolen på Frederiksberg:

– Jeg synes, at konceptet med at lære børn at kode var genialt, og så var jeg stor fan af at fjerne det negative omkring det at være computernørd. Ud fra disse ting, og ikke mindst min store fascination og begyndende forelskelse i Lisbeth, var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg ville komme den dag, fortæller John.

John er IT-ingeniør, og han var derfor meget draget af at videregive læring inden for sit fagområde til børnene. Men han var naturligvis først og fremmest draget af Lisbeth. Aftenen blev derfor en form for anden date for parret, hvor det fælles udgangspunkt var passionen for det frivillige arbejde:

– Var det en utraditionel date? Ja, i den grad. Men det var utroligt sjovt at være der, og ikke
mindst lave noget frivilligt. Og nå ja, så fik jeg jo min smukke og dejlige kone i sidste ende, siger John.

Hr. og fru Birkholz

I december 2017 gik John på knæ, og den 1. september 2018 blev Lisbeth og John til hr. og fru Birkholz. 

Foto: Privatfoto

Lis Zacho, som har fulgt parrets kærlighedshistorie siden deres anden date i Coding Pirates, blev inviteret med til receptionen til deres bryllup:

– Det var sådan et smukt bryllup. Jeg var inviteret med til receptionen om eftermiddagen, og her forærede jeg dem naturligvis merchandise fra Coding Pirates. Det er fantastisk at opleve, hvordan Coding Pirates kan skabe grobund for nye venskaber på tværs – og i denne sammenhæng også kærlighed.

Hverken Lisbeth eller John er frivillige i Coding Pirates i øjeblikket, men de planlægger at vende tilbage til Coding Pirates i fremtiden:

– Vi ser frem til en fantastisk fremtid sammen – og forhåbentlig også med børn, som vi naturligvis tager med til Coding Pirates.