Med en flot donation på 750.000 kr. støtter Facebook Odense Datacenter Coding Pirates’ arbejde i Odense gennem en særlig lokalpulje. Donationen kommer især børn og unge på online fællesskabsplatformen ’Piratskibet’ til gode.

Sidste år i september flyttede Facebook ind i Odense, da deres nye datacenter åbnede dørene. Hver gang Facebook flytter til en ny by, vil de gerne give noget tilbage til det lokalsamfund, de er flyttet til. Nu har foreningen Coding Pirates fået hjælp til deres arbejde.

”Hos Facebook Odense Datacenter investerer vi i Odenses langsigtede vitalitet for byen og dens beboere, og vi er stolte af at samarbejde med Coding Pirates Denmark om at støtte online STEM-uddannelse. Dette tilskud giver mulighed for at oprette onlinetilbuddet ’Piratskibet’ for alle børn i de tre Coding Pirates-klubber i Odense og alle de andre Coding Pirates-klubber i hele Danmark. Desuden er Coding Pirates en lille forening med hovedkontor i Odense, så denne støtte vil også påvirke det teknologiske økosystem i byen og understrege vores interesse i at støtte små, lokale virksomheder og foreninger,” siger Carsten Sørensen fra Facebook i forbindelse med donationen og tilføjer:

“Vi tror på Coding Pirates’ mission om at styrke børns teknologiske fantasi, opfindsomhed og færdigheder for at give dem de nødvendige evner til en digital fremtid. Gennem dette onlineprogram kan studerende fortsætte med at fremme deres opfindsomhed og kreative tekniske færdigheder, specielt nu hvor klubberne er vendt tilbage til fjernundervisning på grund af den igangværende pandemi.”

For at være berettiget til at modtage pengene er der en række krav, som Facebook lægger vægt på, og her tæller det blandt andet, at Coding Pirates har adresse og hovedkontor i Odense. Desuden har Coding Pirates fokus på at skabe forbindelse mellem mennesker både on- og offline, de udnytter teknologi til gavn for samfundet omkring sig, og de styrker STEM-fagene (naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik).

Styrkelse af vores online skude

Hos Coding Pirates er de meget taknemmelige for donationen, som vil gøre en stor forskel for børn og unge i ikke bare Odense, men i hele landet:

 ”Hos Coding Pirates brænder vi for at give børn mulighed for at være kreative med teknologi – både fysisk og online. Derfor er vi glade for, at Facebook har valgt at støtte, at vi nu kan udbygge vores online tilbud. Vi ser meget frem til, at børn rundt i Danmark kan få adgang til flere spændende forløb på ’Piratskibet’,” siger Louise Overgaard, formand for Coding Pirates Denmark.