Forestil dig en personlig robot-køkkenassistent, der kan hjælpe dig med at finde smage som sødt, salt og umami til netop din yndlingsopskrift. Lyder det for vildt? Ikke for de seje piger fra Coding Pirates Frederiksberg, som deltog på World Food Summit 2019.

Cecilie Burhenne og Malou Toftgaard fra Coding Pirates Frederiksberg fortæller om deres robot til minister Mogens Jensen.

Torsdag den 29. august og fredag den 30. august var minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Mogens Jensen (S) vært ved det årlige World Food Summit – Better Food for More People 2019 i København.

Formålet med World Food Summit er at fremme udviklingen af et sundt og bæredygtigt fødevaresystem for mennesker og planeten.

Kan teknologi være en del af løsningen? Det gav de to seje piger Cecilie Burhenne og Malou Toftgaard fra Coding Pirates Frederiksberg (Lindevangskolen) deres bud på, da de fredag den 30. august deltog sammen med The Young Peoples Food Lab og Aalborg Universitet. 

Robotter med god smag

Cecilie Burhenne og Malou Toftgaard havde medbragt en prototype på en personlig robot-køkkenassistent, som de selv havde programmeret på en LEGO EV3-robot. Robotten kan hjælpe i køkkenet, så man får tilsat de helt rette smage i sin yndlingsopskrift. Robotten kan skelne mellem de fem grundsmage; sødt, salt, surt, bittert og umami.

De to piger fik muligheden for at invitere minister Mogens Jensen inden for i den såkaldte RoboFood Lounge. Her viste de ham robotten til stor begejstring. Derudover var professor Bent Egberg Mikkelsen fra Aalborg Universitet også til stede.

Édith Sveboelle, som er frivillig i Coding Pirates Frederiksberg, var med pigerne til mødet. Hun understreger vigtigheden af dagen:

Det viser, at noget så sanseligt som de fem grundsmage også kan bruges i den del af skoleundervisningen, der handler om robotter, kodning og STEM-principper. Og derudover er det vigtigt ikke at glemme pigerne i de naturvidenskabelige og IT-rettede fag.

Tak til Édith Sveboelle for tekst og billeder – og tak til Cecilie Burhenne og Malou Toftgaard for indsatsen.

Se billeder fra dagen