Coding Pirates har i samarbejde med Biblioteket Frederiksberg netop afholdt tech-festivalen DigiDays. Her deltog børn, unge og voksne i inspirerende foredrag om teknologi, samtidig med at de fik mulighed for at prøve kræfter med bl.a. VR, Micro:bits og 3D-printere.

Fra morgen til aften har Frederiksberg Bibliotek i de seneste tre dage været flittigt besøgt af teknologi-interesserede børn, unge og voksne. På programmet var et væld af forskellige aktiviteter alle med teknologi som fællesnævner.

Bl.a. deltog børnehavebørn i robotworkshoppen Kod Klodshans til det halve kongerige, mens skolebørn fra tre forskellige skoler ivrigt gik i krig med at kode Micro:bits. DigiDays var dog ikke kun målrettet børn og unge. Der var også programpunkter specifikt målrettet voksne. Eksempelvis holdt frivillig i Coding Pirates Allerød Keld Norman et foredrag om hacking og cybersikkerhed, mens frivillig i Coding Pirates Vanløse Sine Zambach holdt et oplæg om, hvordan computere tænker, og hvordan man bliver kreativt skabende med IT.

Også for seniorer var der specifikke aktiviteter. Bl.a. i form af en virtual reality-workshop, hvor deltagerne fik lov til at gå planken ud fra toppen af en virtuel skyskraber.

I videoen herunder kan du komme med til DigiDays og få et glimt af de mange aktiviteter. Her præsenterer frivillig og medarrangør i Coding Pirates Frederiksberg, Erik Haastrup Müller, idéen bag Digidays. Projektleder Jakob Vest Hansen præsenterer ligeledes kort Coding Pirates’ kommende fællesskabsplatform Piratskibet.

© Frederiksberg Filmværksted

Piratskibet inviterede de første pirater ombord

På Digidays var det også muligt for interesserede at påmønstre en tidlig udgave af Coding Pirates’ kommende, online fælleskabsplatform Piratskibet. Den mulighed greb både børn og voksne. I løbet af to timer testede de centrale funktioner som f.eks. forummet Piratsnak, mens de samtidig byggede deres egen individuelle avatar. 

Piratskibet har til formål at understøtte Coding Pirates’ eksisterende arbejde ved at fungere som interessevækkende platform for kommende pirater. Samtidig skaber platformen et socialt rum, hvor eksisterende pirater kan udveksle idéer og skabe bånd på tværs af landet. 

Du kan læse mere om Piratskibet på projektsiden her >>