Coronavirussen har tvunget os alle til at tænke i alternativer. Hos Coding Pirates Struer fik de lynhurtigt idéen til at lave deres fysiske klubaften om til en online. Og det var med stor succes hos både frivillige og pirater!

Hver mandag møder børn, unge og frivillige op i klublokalerne i Struer. Men ikke de seneste to mandage. På grund af coronavirussen er der ingen fysiske klubaftener i hele Coding Pirates pga. coronavirussen. 

– Bestyrelsen i Coding Pirates Struer holdt et hastemøde søndagen før, hvor vi undersøgte, hvilke muligheder vi havde for at kunne rykke klubaftenen online i stedet, fortæller formand og afdelingskaptajn Kim Fredriksen.

Og således oprettede de et – coronasikret – forum på platformen whereby.com mandag aften til vanlig tid kl. 18.00. Her havde de oprettet tre forskellige rum, hvor de så opdelte børnene efter alder: De 8-10-årige i ét rum, de 11-årige i et andet rum og de 12-14-årige i et tredje rum. 

– I den yngste gruppe arbejdede de med Code.org og Scratch. Lidt som vi plejer at gøre. I de to andre rum endte vi alle på CodeCombat. Alle tre grupper oplevede et rigtig hyggeligt fællesskab, og børnene havde svært ved at forlade rummet igen. Vi havde endda også en ny frivillig og et par nye børn med, og alle havde en rigtig god oplevelse.

Vincent Barbatei Noe har gået til Coding Pirates i Struer i hele 6 sæsoner, og for ham var det en rigtig god oplevelse:

– Det var sjovt, nok fordi det var første gang, jeg har deltaget til et online møde. Det sjoveste, der skete til klubaftenen, var at lege i CodeCombat, fortæller Vincent Barbatei Noe.

Heltespil og skærmdeling

Forud for den første online klubaften havde Kim Fredriksen og bestyrelsen ledt efter nogle sjove platforme, som de kunne lege med og præsentere for børnene online. Her havde de fundet frem til spillet CodeCombat, hvor man spiller en helt, som skal gennemføre forskellige baner ved at skrive kode i enten Python eller Javascript

» OVERSIGT: Se alle online aktiviteterne til børn og unge

De små grupper gjorde det muligt for alle børnene at være en del af klubaftenen, og alle fik muligheden for at fremvise deres projekter gennem skærmdeling:

– Der var en masse skærmdeling, og på den måde blev alle inkluderet og var en del af fællesskabet. I bestyrelsen er vi blevet enige om at fortsætte vores online klubaftener, mens corona-situationen står på, fortæller Kim Fredriksen.

Så nu fortsætter de med skærmdelinger og online klubaftener i Struer, hvor både børn og frivillige hygger sig og lærer nye ting. Det eneste, som et coronasikret online forum dog ikke kunne levere, var den vanlige mandagskage… 🙂