Der skal mere politisk bevågenhed på, at vores børn skal være gode til at skabe med teknologi, og hvis Coding Pirates får en økonomisk stabilitet, så kan vi være en vigtig medspiller i, at børn bliver rigtig dygtige.

Det var budskabet, da Piraterne indtog Borgen af to omgange i september. Med udgangspunkt i personportrætter af Coding Pirates børn fik Kulturudvalget og Børne- og undervisningsudvalget en tour de force i Coding Pirates’ landsdækkende aktiviteter. Og lynhurtigt gik det, for hver delegation havde max 15 minutter til både præsentation og efterfølgende dialog med politikerne, og spørgelysten og interessen var heldigvis stor.

Hvorfor er det, at vi rækker ud til Christiansborg? Det gør vi, fordi det vi laver i Coding Pirates er vigtigt. Det er essentielt, at børn og unge lærer med teknologi og ikke om teknologi, at børnene går fra at være forbrugere af teknologi til at være udviklere af teknologi og at vi understøtter legende, eksperimenterende, skabende kompetencer. Og vi mener ikke, at der politisk er helt nok fokus på netop det teknologi skabende aspekt.

Og netop fordi den funktion, som vi udfylder i Coding Pirates, er så vigtig og behovet og efterspørgslen så stor, er det paradoksalt, at det endnu ikke er lykkedes at skabe en stabil økonomisk model omkring vores lille professionelle sekretariat, som skal hjælpe alle de frivillige kræfter rundt landet. Derfor bad vi om statslig hjælp til at sikre en stabil drift, for de eksisterende muligheder er ikke store nok eller stabile nok til en fremtidssikring.

Delegationen til Kulturudvalget bestod af Lis Zacho og Kenn Lund Nielsen. Lis er fra Coding Pirates Frederiksberg og bestyrelsesmedlem i Coding Pirates Denmark og Kenn er projektleder på Coding Pirates’ sekretariatet. Togtet til Børne-og ungeudvalget blev udført af Lars Andersen og Louise Overgaard. Lars er far til piraten August og er frivillig i Coding Pirates Denmark, Louise er bestyrelsesformand.

Billederne før og efter vidner vist om, hvor stor spændingen var før og begejstringen var efter de to foretræder:-)

Yderligere information

Louise Overgaard, formand, Coding Pirates – på mobil 51 57 67 96 eller på [email protected]