Væk med valgflæsk – IT på menuen
IT er sjældent et valgtema. Men i denne valgkamp 2015 er der alligevel sket noget! PROSA forsøgt sig med hashtagget #itvalg på twitter og arrangeret et velbesøgt og omtalt it-politisk valgmøde med politikere med it-ordførerskaber, ligesom version2 har fulgt op med flere nørdede indlæg, bl.a. et indlæg om hvorfor valgkampen minder om Game of Thrones som rammer hovedet på sømmet. Og så tog Anders Kjærulff fra programmet Aflyttet på radio 24/syv temaet it-politik og overvågning op i en livlig debat med en række politikere for hvem it ligger dem nært.

Coding Pirates ind i valgkampen
Vi i Coding Pirates vil gerne sætte fokus på de udfordringer Danmark møder og allerede har mødt i det globaliserede samfund. Det må derfor være på tide at danske unges it-kompetencer bliver sat på dagsordenen! Vi har derfor valgt at kaste os ind i valgkampen (helt upartisk!) bl.a. ved at tage til Folkemødet og, sammen med IT Branchen, lægge os i et kæmpe it-piratskib i Allinge Havn og lave teknologiworkshops.

Men vi har også opsøgt nogle af de toneangivende politikere inden for feltet it- og undervisning, som af kodepiraterne Hulda, Freja, Reynir og Max bliver promtet for svar på hvorfor der ikke er sket særlig meget i skolerne i Danmark på feltet, mens vores nabolande brager derud af.

Hvis du, ligesom os, brænder for at få politisk fokus på unges it-kompetencer, kan det være at videoen vil rykke din stemme, så den er helt sikkert værd at se!

Medvirkende i videoen er
Sofie Carsten-Nielsen (Uddannelses- og Forskningsminister fra Radikale Venstre)
Merete Riisager (It-ordfører for Liberal Alliance)
Kasper Nordborg Kiær (SF)
Rolf Bjerre (Alternativet)
Jakob Engel-Schmidt (iværksætteri- og innovationsordfører for Venstre)
Rosa Lund (uddannelses- og undervisningsordfører for Enhedslisten)
Brian Mikkelsen (It-ordfører fra De konservative)
Alex Ahrendtsen (Undervisningsordfører for Dansk Folkeparti)
Kenneth F. Christensen (Socialdemokraterne)

 

 

Hvad synes du?
Hvad er den største it-udfordring for Danmark?
Danmark er langt bagude i forhold til at uddanne unge med it-produktive kompetencer. Hvad vil du gøre for at ændre på det?
Vil I støtte tiltag og frivillige organisationer der arbejder for dette?
I rigtig mange lande har man indført programmering på skoleskemaet. Er det noget I vil arbejde for? Og hvordan?