I Coding Pirates har vi hænderne over hovedet. Vi er nemlig blevet optaget som fuldgyldigt medlem i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). Det skete til DUF’s årlige delegeretmøde lørdag den 30. november 2019 i Nyborg.

Coding Pirates har gennem flere år modtaget driftstilskud fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), og siden februar 2019 har vi været optaget i DUF som observatørorganisation. For at gå fra observatørorganisation til medlemsorganisation skal man stemmes ind ved det årlige delegeretmøde, som i år fandt sted i Nyborg lørdag den 30. november 2019. 

Fra Coding Pirates sendte vi fem delegerede af sted til Nyborg. De delegerede var hhv. formand Louise Overgaard, hovedbestyrelsesmedlem og kasserer John Munk, hovedbestyrelsesmedlem Lis Zacho, sekretariatsleder Michael Gylling Nielsen og økonomiansvarlig Birgitte Bernth. Alle fem var således til stede, da et enstemmigt delegeretmøde optog Coding Pirates som fuldgyldigt medlem i DUF. Louise Overgaard holdt efterfølgende en kort tale, hvor hun præsenterede Coding Pirates og takkede for medlemskabet.

Coding Pirates’ delegerede. Fra venstre: Lis Zacho, Michael Gylling Nielsen, Louise Overgaard, John Munk og Birgitte Bernth.
Louise Overgaard holder taler til delegeretmødet, efter Coding Pirates er blevet optaget som medlem.
Medlemskabet af DUF betyder først og fremmest, at vi nu har en stemme i organisationen og dermed en demokratisk indflydelse på udviklingen af organisationen. På den måde kan vi løbende bidrage til, at DUF fortsat er relevant for Coding Pirates’ formål. Derudover bliver vi en del af et stort fællesskab af landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer. Her kan vi skabe netværk og gode relationer med andre organisationer, der både ligner og er forskellige fra os. 

Medlemskabet byder desuden på en lang række andre fordele. Vi har samlet et udpluk af de fordele, der er mest relevante for vores lokalforeninger herunder.

Hvad er Dansk Ungdoms Fællesråd?

DUF er en paraply- og interesseorganisation for landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer.

DUF fremmer unges deltagelse i foreningslivet og demokratiet.

» Læs mere om DUF

Økonomisk støtte til udstyr og projekter

Som medlem af DUF får vi nu adgang til at søge økonomisk støtte i en af deres puljer til bl.a. indkøb af udstyr og afholdelse af events.

 • Sciencepuljen: Sciencepuljen er en ny pulje oprettet i samarbejde med VILLUM FONDEN. Puljen har til formål at støtte nysgerrige børn og unge ved at give dem en økonomisk håndsrækning til at lave science-aktiviteter i fritiden.
  Der kan søges: Op til 50.000 kr.
  Ansøgningsfrist: Løbende
  » Læs mere om sciencepuljen
 • Lokalforeningspuljen: DUFs lokalforeningspulje er til for at styrke dig som frivillig i dit lokale arbejde med børn og unge. Puljen støtter anskaffelser eller aktiviteter, der gør hverdagen i foreningen lettere og giver mulighed for udvikling drevet af jeres frivillige.
  Ansøgningsfrist: Den første i hver måned
  » Læs mere om lokalforeningspuljen
 • Initiativstøttepuljen: Der kan søges midler til et projekt, der er nyskabende, styret af børn og unge og baseret på frivilligt arbejde.
  Der kan søges: Op til 100.000 kr.
  Ansøgningsfrist: Se DUF’s hjemmeside
  »
  Læs mere om initiativstøtten

» Læs mere om tilskud og fonde hos DUF

Deltag i DUF’s arrangementer

DUF afholder løbende arrangementer for sine medlemmer. Her tilbyder de seminarer, netværksdage, skriveværksteder og fyraftensmøder. Alle arrangementer har til formål at give ny viden samt konkrete værktøjer til foreningsarbejdet.

» Se de nuværende arrangementer

Kom på relevant uddannelse

Udover spændende workshops og netværksmøder tilbyder DUF også uddannelser. Uddannelserne fokuserer på de særlige egenskaber, der er afgørende for unge engagerede mennesker i foreningslivet. Her kan man bl.a. blive klædt på til at tage lederskab og drage til handling i organisationen og i samfundet.

» Læs mere om uddannelserne

Øvrige fordele

 • Adgang til at bruge frivilligjob.dk til at søge efter nye frivillige
 • Sparring omkring organisationsudvikling og ledelse i lokalforeningen
 • Og meget mere!

» Læs om flere fordele på DUF’s hjemmeside

Coding Pirates’ logo pryder væggen på DUF’s hovedkontor i Hellerup sammen med de øvrige medlemsorganisationer.