DIKU-afdelingen af Coding Pirates har fået nye flotte omgivelser på KUB Nords bibliotek. Se og mærk stemningen fra kodeaftenen.

Nye lokaler på DIKU

 

Mandag d. 25. januar sagde Coding Pirates farvel til det gamle bibliotek på DIKU (Datalogisk Institut Københavns Universitet) og ligger nu til kaj ved KUB Nord (Natur og Sundhedsvidenskabelige Fakultets Bibliotek), hvor piraterne vil få mulighed for at prøve kræfter med bl.a. 3D printere og 3D scannere.

Coding Pirates har siden 4. marts 2015 holdt til i DIKUs gamle bibliotek i Universitetsparken, hvor der en gang om ugen været gang i kodningen. Besætningen er nu sejlet videre og har lagt til kaj ved KUB Nords bibliotek. Det nye samarbejde med KUB Nords bibliotek har åbnet nye muligheder for Coding Pirates:

“På KUB Nord har vi fået mere plads og det åbner op for nye muligheder og større fleksibilitet. Vi har mulighed for at anvende projektor og akustikken er godt med mange børn i rummet. Men det der fik lokket mig til Kub Nord i første omgang er deres Innovation Lab med 3D-printere, 3D-scannere m.m. Børnene fik julelys i øjnene da vi nævnte det for dem inden jul. Jeg glæder mig til at se hvad de finder på at bruge 3D-printeren til, f.eks. nøgleringe, øreringe, legetøj m.m.,” fortæller Martin Dybdal, afdelingsleder Coding Pirates DIKU.

Mandag aften d. 25. januar var ca. 30 børn mødt op til workshop i Processing, Blender, 3D print og Scratch. De 11 frivillige var i topform og både børn og frivillige havde glædet sig meget til at komme i gang igen efter den forlængede juleferie.

“Mulighederne er mange på KUB Nord, men jeg har endnu ikke spurgt om vi må flyve med droner herinde,” afslutter Martin Dybdal.

Herunder kan du se en lille video og billeder fra aftenen: