Nordic Game Day er en årligt tilbagevende begivenhed, hvor biblioteker og andre institutioner fejrer spilmediet. Selvom fokus gennem lang tid har været på digitale spil, så tænkes der spil i en bred kontekst, og brætspil har fået et solidt comeback.

dscf7452

Nordic Game Day finder sted mange steder i alle de nordiske lande den 19. november. I Aarhus og Ballerup afholder Coding Pirates åbne arrangementer, hvor alle er velkomne.

Hack et brætspil i Ballerup

I Ballerup kan besøgende få mulighed for at udvikle eller “hacke” eksisterende brætspil fortæller formand for Coding Pirates Martin Exner, der selv deltager og arrangerer begivenheden:

“I den her sæson har børnene i Ballerup lavet brætspil sammen i grupper, hvor de har designet og printet figurerne i 3D, laserskåret spillepladerne og indtænkt alle former for teknologi i de ellers analoge spil.”

På Nordic Game Day kan besøgende prøve de spil, som børnene har udviklet og høre dem fortælle, hvad de har gjort og hvilke overvejelser de har haft.

“Vi har fem spil, der skal spilles som fem isolerede øer, men på Nordic Game Day vil vi sætte de fem spil sammen til ét stort brætspil forbundet med hængebroer, så man kan vandre fra spil til spil. Det bliver sjovt, spændende og udfordrende,” forsikrer Martin Exner.

Klassiske spil på storskærm i Aarhus

På Dokk1 i Aarhus hyldes spillets dag med en workshop hele dagen, hvor du kan komme til at lave din egen controller til klassiske spil som Super Mario og PacMan.

“Der vil være storskærme, hvor besøgende kan prøve at spille det officielle Coding Pirates-spil eller nogle af de spil, som kodepiraterne i Coding Pirates selv har lavet” fortæller Emil og Magnus fra GameDev-afdelingen i Aarhus.

Workshoppen giver mulighed for at opleve grupperne fra Coding Pirates GameDev og få et indblik i hvordan de 12-17-årige designer, koder og udvikler deres egne spil. Du kan også også se et par eksempler på hvilke spil, der blev udviklet i Coding Pirates GameDev i sidste sæson.

Hør mere om Coding Pirates

Alle er meget velkomne til at kigge forbi de to afdelinger, hvor du også kan få en snak med afdelingslederne og de frivillige og høre mere om hvordan børn og unge i foreningen designer, koder og konstruerer deres egne spil.  – om hvordan det er at udvikle spil med unge – og om at være med i Coding Pirates

Hvor og hvornår

Ballerup Bibliotek: Den 19. november kl. 10-14

Dokk1, Aarhus: Den 19. november kl. 10-15.30