Coding Pirates Bornholm er at finde på ITB’s “IT-paratskib” under dette års Folkemøde på Kajplads H12, Allinge, Bornholm. Folkemødet vil foregå fra den 15.-18. juni 2017 Coding Pirates Bornholm afholder workshops søndag d. 18. juni kl 10-11 og kl 11-12.

IT-paratskibet 2015

 

Coding Pirates Bornholms workshop for børn og unge afholdes søndag den 18. juni 2017, kl 10:00 – 11:00 & 11:00 – 12:00. Børn og unge skal selv medbringe deres egne bærbare, og med dem under armen kan de kigge forbi IT-Paratskibet og prøve kræfter med programmering sammen med Coding Pirates Bornholm. Der er plads til ca. 30 børn og unge mellem 7 – 17 år og de første over landgangen får plads.

 

Per Hansen og Martin Exner til IT-branchens Folkemøde 2015

 

5 anbefalinger af Martin Exner: Det skal du opleve til IT-branchens folkemøde 2017:

 

Martin udtaler: “Der er rigtig meget fokus ligenu på, ikke bare OM, men HVILKE digitale kompetencer unge i Danmark skal have. Vi i Coding Pirates kæmper for at det er de it-kreative kompetencer og det er det der sættes spot på i denne debat hvor bl.a. Michael Caspersen (leder af skrivergruppen der er igang med at formulere faget Teknologiforståelse i folkeskolen) og Charlotte Rønhoff (underdirektør i DI) også er med.”

 

De læringsteknologier vi bruger i Coding Pirates kommer også dybere og dybere ind i de forskellige pædaogiske uddannelser. Læreruddannelsen, som UCC er en del af, vil vise hvordan de bruger de forskellige teknologier i samspil med de lærerstuderende.” Uddyber Martin

 

 

Martin udtaler: “Vi har, mere end mange andre, været en digital forening helt fra start i Coding Pirates. Det har medført en række udfordringer men også fordele, i og med at vi har tænkt det digitale ind fra starten. Nu begynder “de gamle” foreninger også at rykke på sig. Denne debat handler derfor om hvordan foreningslivet kan gribe digitaliseringen.”

 

  • Tuborg Fondets åbne bestyrelsesmøde d. 18. kl. 16. Det er her Tuborg Fondet uddeler 200.000kr til et godt formål. Sidste år vandt vi 100.000kr ved dette event. 

Sidste år vandt Lis Zacho fra Coding Pirates Frederiksberg 100.000 kr til foreningen ved Tuborg Fondets åbne bestyrelsesmøde. Det var en stor oplevelse og dannede grundlaget for vores samarbejde med fonden, der sidenhen har støttet foreningen med 3,9 millioner! Igen i år vil der være mulighed for at se tre gode tiltag dyste om pengene foran Tuborg Fondets bestyrelse og et kæmpe publikum.” Anbefaler Martin

 

Lis Zacho med den fine præmie fra Tuborg Fondet

 

  • Og så selvfølgelig ITB’s “IT-paratskibet” d. 18. kl. 11-12 hvor Coding Pirates Bornholm viser hvad Coding Pirates er for noget og giver de besøgende børn mulighed for at prøve en masse teknologier af. Vigtigt vigtigt!  

Coding Pirates er at finde på Bornholm og vil lave en workshop for børn og unge der måtte have interesse i at være med, ligesom forældre og andre bosiddende kunne tænkte sig at finde ud af hvad det vil sige at være frivillig. Kom forbi og se hvad vi laver i foreningen og mød bl.a. Stefan Nygaard der som 19-årig stiftede lokalforeningen Coding Pirates Bornholm.” Uddyber Martin

 

 

Læs mere om IT-branchens folkemøde 2017

Læs mere om Coding Pirates til folkemødet 2016