Hvordan passer man på sig selv og hinanden på nettet? Hvordan opfører man sig på nettet? Hvad betyder det, at internettet aldrig glemmer? Alt det og meget mere skal vi høre mere om på konferencen.

Børn og unge bruger i dag det meste af deres tid i den digitale verden, hvor de deler deres liv med mennesker, de ikke kender. De er vokset op i denne verden, og de har derfor en helt anden indgangsvinkel til internettet og de digitale medier end tidligere generationer. Men dette betyder ikke, at de er digitalt dannet eller klar over, hvilke betydninger deres handlinger på internettet har.  

Internettet Glemmer Aldrig er en Børne IT-konference for de 10-17 årige, der er optaget af den teknologiske udvikling og deres sikkerhed på nettet. Gennem oplæg, talks og workshops for børn, bliver der sat fokus på at forstå og bruge digitale medier.

På konferencen får vi blandt andet besøg af Pulterkammerets Aktivister, der arbejder aktivt med delinger af private billeder/film af andre uden samtykke. NC3 (National Cyber Crime Center), som holder øje med kriminalitet på nettet – herunder paraply-sagen – vil også dele ud af deres erfaringer.

Børne IT-konferencen bliver afholdt i Aarhus d. 5. maj kl. 10-14:30 og i Lyngby d. 12. maj. kl. 10-14
I Aarhus afholder Østjyllands Politi og Aarhus Kommune et forældrearrangement om samme tema, sideløbende med Børne IT-konferencen. Mens der i Lyngby også er arrangeret et par debatter og talks for forældrene.