Børne IT-konferencen 2025

NATURTEKNOLOGI

naturen har brug for teknologien – Teknologien har brug for naturen 

Om Børne it-konferencen

Kom med til årets Børne It-Konference i enten Århus eller Lyngby. Hvert år inviterer Coding Pirates børn og unge i alderen 10-17 år til en dag med spændende oplæg og legende workshops. Sammen med vores fantastiske frivillige sørger vi for, at du får en god dag sammen med andre, der interesser sig for leg, kreativitet og teknologi.

Børne IT-Konferencen er en hel dag med spændende oplæg og begynderworkshops, der præsenterer deltagerne for livet ombord på vores piratskib. Konferencen henvender sig til børn, der ikke allerede er en del af Coding Pirates, som står på venteliste til en af vores afdelinger, eller som er nysgerig på Coding Pirates og gerne vil prøve at være kodepirat for en dag.

Dagen byder på;

  • Spændende oplæg 
  • Workshops 
  • Og frokost 

NB: Der er begrænsede pladser og tilmelding fungere efter først-til-mølle princippet. Tilmeldingen åbner d. 28 februar 2025

Årets tema: Naturteknologi

NATURTEKNOLOGI – Naturen har brug for teknologien og teknologien har brug for naturen. Sammen undersøger vi spændende workshops, hvor naturen og teknologien møder hinanden. 

26. april 2025

Heldagsevent 

Du finder tidspunktet under lokationen

pris

150 kr.

inkl. frokost

tilmeldingsfrist

1. april 2025 – Lyngby 

6. april 2025 – Aarhus

Fysisk fremmøde

AARHUS

INCUBA
Åbogade 15,
Aarhus Nord

LYNGBY

Microsoft
Kanalvej 7
2800 Kongens Lyngby

Vigtig information

Inden eventet: 

  • Tilmeld dig og hold øje med din indbakke. Vi sender tilmelding ud til valg af workshops senere.
  • Vi orienterer dig på dagen, hvilken workshop du skal på. Vi forsørger at ramme alles første prioritet, men vi kan ikke garantere det. 
  • Såfremt du ikke udfylder tilmelding til workshop ønsker inden deadline vil der blive valgt en workshop for dig, hvor der er plads. Det er ikke muligt at bytte workshop på selve dagen.

På dagen; 

  • Ved ankomst skal du checket ind og sige farvel til dine forældre. Børne IT-Konference er nemlig kun for børn 😉 
    Har du en særlig grund til, at du skal have dine forældre med, så kontakt vores eventansvarlige Nikita Hald på [email protected]. Så finder vi ud af det. Børne IT-Konferencen er nemlig for alle. 
  • Du skal selv medbringe computer og evt. mus. Vi har ikke mulighed for at stille computer til rådighed. 
  • Vi sørger for, at du får frokost. (Har du særlig kosthensyn, så kan du notere det, når vi sender workshopstilmeldingen ud) 

 

Vi forbeholder os retten til at foretage ændringer i workshops med kort varsel. Husk at der til de forskellige workshops kan være specifikke adgangskrav for at kunne deltage i dem. Vi bestræber os på, at alle får deres 1. prioritet, men vi kan ikke garantere det. Vær derfor klar på, at du skal prøve kræfter med noget andet, end det du drømte mest om. Vi lover du får en god dag underset din workshop. 

Prisen

Det koster 150 kr. at deltage inkl. frokost. Vi refundere prisen frem til 1. april 2025. For refundering kontakt eventansvarlig Nikita Hald på [email protected] 

Bliver du forhindret på dagen bedes du melde afbud, så snart du ved, at du er forhindret. Afbud sker også til Nikita Hald på [email protected] – husk at notere, om du er tilmeldt Aarhus eller Lyngby.   

Aarhus

Program

09:30 – 10:00 – Check in for alle børn
10:05 – Velkomst
10:10 – Keynote: Svampebobberne fra Strandskolen fortæller om FIRST® LEGO® League, og hvordan det var at være med til Danmarksfinalen 2024, hvor de endte på 2. pladsen.    
10:30 – Workshop runde 1
12:00 – Frokost 
12:30 – Keynote: Eiva 
13:00 – Workshop runde 2
14:30 – Tak for i dag til børnene og spørgsmål fra forældre
Workshops
1 - Bevægelser i dyreriget

Dyr og insekter bevæger sig på utallige måder i naturen og nogle gange inspirerer det ingeniører og opfindere, når de skal udvikle nye metoder til at flytte mennesker og varer gennem vanskeligt terræn. I workshoppen eksperimenterer vi med at få forprogrammerede LEGOrobotter til at flytte sig henover forskellige landskabstyper ved at bygge videre på robotterne med LEGO klodser, så de bliver mobile og kan klare udfordringerne.

Aldersgruppe/adgangskrav: Ingen 

Kom og løs nogle af udfordringerne fra sæsonens FIRST LEGO League Challenge konkurrence. På workshoppen kommer du til at programmerer, designe og bygge redskaber til en LEGO-robot, så den kan løse så mange af udfordringerne på årets robotbane. Vi slutter af med at dyste imod hinanden og fejre de forskellige løsninger.

Aldersgruppe/adgangskrav: Ingen 

Kom og byg dit eget økosystem i Scratch.
 
Hvad er et økosystem? Hvornår er et økosystem bæredygtigt? Og hvad har økosystemer og teknologi med hinanden at gøre? 
 
På workshoppen får du en kort introduktion til blok programmering i Scratch, hvor du bygger og giver liv til dit eget økosystem, samt eksperimenterer med, hvad der skal til for at økosystemet bliver bæredygtigt.
 
Aldersgruppe/adgangskrav: Ingen 

I denne workshop lærer vi at bruge maskinlæring til at hjælpe naturen. Vi starter med en legende introduktion på ml-machine.org, hvor I ser, hvordan en maskine kan lære at genkende mønste i bevægelser.

Derefter bygger vi vores egne billedgenkendelsesmodeller med Teachable Machine. Ved hjælp af webcam og billeder træner vi AI-modeller til at løse konkrete natur-relaterede opgaver som fx:

🐺  Genkende ulve, får og hyrder – lav en AI-hyrdehund
🍄  Genkende forskellige svampe – en AI-svampeguide (tjek altid i en rigtig bog)
🐾  Identificere dyrespor – find ud af, hvem der har været på besøg

Workshoppen kombinerer kreativitet, teknologi og naturbevidsthed – og giver børn en forståelse for, hvordan AI faktisk kan bruges til at passe på vores planet.

 
Aldersgruppe/adgangskrav: 
 
Aldersgruppe: 12 – 17
 
Medbring: Laptop med en Chromium-baseret browser (fx Chrome, Brave, Microsoft Edge, Opera, Vivaldi) og webcam
Kom og leg med microbits, når vi laver smarte målestationer, der kan måle fugtigheden i jorden. Gennem målingen finder vi udefra, hvor vi skal vande vores planter. Når fugtigheden ligger under eller over en grænseværdi vil den aktivere et alarm, som vil minde os om at vande jorden.  
 
Aldersgruppe/adgangskrav: 
 
Du skal medbringe din egen computer med strømforsyning og USB-port.  
Lyngby

Program

09:30-10:00 – Check in for alle børn
10:00 – Velkomst i salen
10:10 – Keynote: Gifll & Grundstof Dykker Ned: Fra Idé til løsninger med FIRST® LEGO® League
10:40 – Workshop 
12:00 – Frokost 
12:30 – Workshop
14:05 – Tak for i dag til børnene 
14:15 – Spørgsmål fra forældre
Workshops
1 - html, css, js - termometer

HTML, CSS & JS 

På denne workshop skal vi programmere et farverigt termometer med emojis for grade intervaller, her kan man ved hjælp af en slider justere på graderne og se udregningen for Fahrenheit også, eller man kan skrive grader ind i input felt for at se grader og Fahrenheit på termometeret. Vi skal arbejde med html, css og JavaScript og bruge programmet codepen.io, som er gratis.

Aldersgruppe/adgangskrav:

Alder 11-17 år
Det kræver at man laver en profil på codepen.io inden workshoppen eller at man minimum har adgang til sin egen email, da man modtager link til aktivering af profilen derpå.

Kuglebane i TinkerCAD

Vi arbejder med TinkerCADs Simlab hvor vi kan bygge store kuglebaner med forskellige materialer.

Der laves skåle, rør m.m. som giver mulighed for at bygge virkeligt store kuglebaner og måske være kreative med at lave. Virtuelle racerløb imellem kugler af stål, gummi og andre materialer.

Aldersgruppe/adgangskrav:

Alder 10 – 17 år

Der laves en “klasse” i TinkerCAD så deltagere der ikke har en bruger eller vil registrere sig, kan deltage uden.

Dog kan det være en fordel at have sit eget login da man så kan tage sit digitale produkt med hjem.



Naturspil – scratch (begynder)

På denne workshop, skal du finde på og udvikle et spil, hvor spilleren skal løse en miljø-opgave. Det kan være “fang affaldet”, “rens vandet”, “forbind solcellerne” eller andet, du selv finder på. 

Dit spil kan fx designes som en labyrint eller små opgaver, hvor du skal fange eller skyde noget for at få point. Denne workshop er især god til dig, der ikke har kodet så meget før.

Aldersgruppe/adgangskrav:

Alder 10-17 år

Spillet bliver kodet i Scratch. Derfor skal du have en konto, inden du møder op.



Vi bruger en microbit til at måle på alt i naturen! Eller i hvert fald prøver vi nogle af de ting som microbit’en selv kan, som lys, lyd, tid, temperatur, magnetisme. Vi se på, hvordan man med simple midler kan bruge de indbyggede sensorer at måle næsten alt. Vi måler, viser, gemmer og ligger målinger i skyen så du kan se det hele, over det hele. Alt sammen uden andet end en computer og en microbit.  Hvis microbit’en ikke kan måle det selv, så findes der et hav af tilbehør som kan. Vi ser lidt på muligheder og hvis du har noget du skal måle til et projekt i skolen (eller hjemme) så kan vi kigge på hvordan det kan måles.

Aldersgruppe/adgangskrav: Alder 11+

Microbit kendskab ikke nødvendigt

Vi skal bruge en computer med Windows, USB port og en browser der virker med microbit. Husk password, oplader, gerne en mus, og der skal være mulighed for at installere et par programmer.



Vi giver en simpel introduktion til et af de mest brugte 3D grafik programmer, Blender.

Lær at lave enkle 3D figurer, og start på animering af dem.

Aldersgruppe/adgangskrav: +10 år..

Krav: Du skal hente Blender ned på din PC inden dagen – https://www.blender.org/download/ 

Medbring din egen computer -helst med en mus.



Vi skal arbejde med Machine Learning og AI til at sortere affald. Vi skal kode en AI-model så den kan fortælle os hvad der skal ende hvor.

Pst – det bliver ikke rigtig affald, så du behøver ikke tage gummihandsker og næseklemme med. 

Aldersgruppe/adgangskrav:

Man kan deltage i den her workshop uden noget kendskab til kode i forvejen. Vi lærer det hele på dagen.




Bliv en del af naturens (elektriske) kredsløb med Micro:bit – Torben og Henryk

Vi skal lege med elektriske signaler – både i hjernen, i ledninger og igennem kroppen! Vi bygger og koder et reaktionsspil, hvor vi skal se hvem, der er hurtigst med fingrene. Vi koder det med blokkode på en Micro:bit (en lille smart computer) og bruger ledninger, pap og sølvpapir til at bygge “knapperne” med. Vi lukker det elektriske kredsløb med egen krop og tester hvem, der har de hurtigste elektriske signaler i hjernen.

Aldersgruppe/adgangskrav:Alder 10+.

Ingen kendskab til Microbit eller kodning nødvendig.



På denne workshop skal vi med udgangspunkt i LEGO® Spike og prøver at bruge sensorer til at måle og programmere. Vi undersøger hvilke typer af input vi kan bruge, til at måle på, aktivere og anvende i kreative nye sammenhænge. Udgangspunktet er blokprogrammering. Det bliver sjovt, og der skal tænkes kreativt hele vejen igennem.

Aldersgruppe/adgangskrav: 10-12 år

Egen computer og gerne være engageret for LEGO for der skal bygges!

Egen computer skal kunne gå på wifi, men ellers ikke krav til andet end browser og adgang til hjemmeside uden log-in.

Sponsorer & Samarbejdspartnere