Frivillige benyttede en varm sommerdag indendøre for at dygtiggøre sig i 3D-grafik og lære de grundlæggende elementer at kende. Ideen er at kunne lære fra sig til piratbørnene og få ideer til workshops i efteråret. 

20160821_145731-1024x768

Det er søndag og solen skinner og det er egentlig en dag, der er egnet til at tage i parken. Men der er også After Coding, hvor der er sat et godt program op for de voksne i Coding Pirates: Her er nemlig mulighed for at lære 3D-grafik at kende i programmet Blender. Her får frivillige muligheden for at skabe 3D-modeller, få en forståelse og ideer til hvordan man som frivillig kan bruge det i egne forløb rundt omkring i de forskellige Coding Pirates-afdelinger.

Denne søndag har har ca. 15 frivillige voksne sagt ja til at være med.

Deltagere fik gode udfordringer i en bunden opgave omkring at skabe et bordben samt dertilhørende bordplade. Alle frivillige gav sig straks i kast med opgaven og brugte godt og vel 5 timer i stræk i programmet Blender. Til sidst var hovedet proppet med genvejstaster, rendering og animation. Men jeg tror alle vi nåede at tænke:  wow det er fedt og hvor kunne det være vildt at lave et forløb med børnene, hvor man kan skabe lys-sværd, sjove robotter og animationer med egne opfundne figurere i.

 

Tilbage til pizzaen for pizzaen er lige så vigtig i After Coding, for det er her, du også har muligheden for at netværke med de andre afdelinger i Coding Pirates og lige få tips og trick over capricciosa’en, på hvordan de lige oplevede at lave et godt forløb med fx 3D-print.

For det er netop denne uformelle erfaringsudveksling der giver kostbar krymmel til ens egne opskrifter på hvordan et godt forløb kan skrues sammen til de kære børn i Coding Pirates.

Klart en opfordring til alle om at deltage i After Coding, det giver kun mere pizza på tanden.