Søg
Close this search box.

Da piraterne indtog folkemødet 2023

Af Maria Hufnagel ︱ 26/06-2023

Coding Pirates har været med på Folkemødet på Bornholm 2023, og det har været nogle fantastiske dage, hvor vi har kodet robotter, debatteret om skærmtid, været på skattejagt, rumrejse og meget meget mere!

Vi startede allerede Folkemødet ud onsdag d.14.juni på Paradisbakkeskolen. Her havde vi en hel dag i kodningens tegn – eleverne skulle nemlig kode deres egne apps, som ved hjælp af kunstig intelligens skulle løse forskellige scenarier inden for demokrati og biologi. 

Eleverne fik lavet nogle rigtig innovative apps, bl.a. en app, der kunne bruges til at scanne affald, hvorefter man så fik besked om, hvordan det skulle sorteres.

Torsdag d.15.juni havde vi både aktiviteter og debatter på programmet. Vi debatterede med Jeppe Søe fra Moderaterne,  Christian Binggeli-Winter fra KMD, Susanne Sønderskov fra EPICO-IT og Jeanette Hartz fra Dansk IT samt elever fra Svartingedal skole omkring hvordan vi sikrer børn og unges digitale kompetencer.

Det blev en meget spændende debat, hvor pointen blev, at vi skal give børnene mulighed for at udfolde sig med teknologi og lade dem eksperimentere sig til teknologiske kompetencer. Debatten om skærmtid kom også på dagsordenen her, og der lød pointen, at der skal fokus på hvad skærmene bliver brugt til, i stedet for hvor lang tid man bruger, men at der selvfølgelig skal være en varietet i det, man laver på skærmen. Alt imens denne debat kørte, kodede deltagerne robotter, der sidst udmundede i en robotdyst.

Fredag d.16. juni fik vi sat gang i en debat omkring børn og unges fremtidige kompetencer. For hvad skal vi egentlig lære de unge mennesker nu, så de er klædt godt på til fremtiden? Det kom der en masse gode bud på i denne debat, bl.a. at undervisningen skal være varierende og spændende og at lærerne skal være uddannet for at lære eleverne omkring det digitale. Desuden deltog vores pirat Lis Zacho i en spændende debat omkring den digitale skole – godt nok var fronterne trukket op, men alle kunne blive enige om at mennesket altid kommer først. 

Vi havde også aktiviteter på programmet, denne gang omkring RUMREJSEN. 7.klasse fra Kongeskærskolen fik færdigheder til at kunne bygge rumbaser i 3D i programmet Tinkercad, som kan bruges til spil, 3D print eller VR. Læs mere om projektet RUMREJSEN her (link).

Endnu en fantastisk dag på Folkemødet!

Lørdag d.17 juni og Folkemødets sidste dag blev brugt på familieaktiviteter hvor de mindste kunne prøve kræfter med at bygge robotter og lave heliumballoner. En familie var så seje, at de med en 3D pen fik skabt et luftskib, som kunne svæve ved hjælp af ballonerne. Vi havde altså godt gang i kreativiteten om lørdagen!

Skaermbillede-2023-06-26-202824
Skaermbillede-2023-06-26-202812
Skattejagt

Igennem hele Folkemødet kunne man deltage i Coding Pirates’ skattejagt, som gik ud på at finde forskellige ledetråde rundt omkring på Folkemødet, der tilsammen dannede ordet “kreativ”, som jo er en stor del af det at være en del af Coding Pirates.

Man kan udfolde sin kreativitet og afprøve en masse sjove ting som pirat hos os!

Vi har haft nogle forrygende dage på Folkemødet 2023, som vi vil se tilbage på med stor glæde. Der er nu en masse spændende mennesker og organisationer, som vi skal have genoptaget dialogen med, og så vil vi allerede begynde at se fremad mod næste års Folkemøde. Vi glæder os allerede!