Søg
Close this search box.

#mødmandskabet: Philip Juhl

Af Maria Scheel-Lonsdale︱ 28/09-2016

Til daglig er Philip softwareudvikler, men i sin fritid laver han små selvkørende robotter. Philip er en af mange ildsjæle i Coding Pirates, der er med til at lede piraterne hen ad teknologiens vej. 

Hvordan fik du kendskab til Coding Pirates?
“Da jeg var til et introduktionsevent, stiftede jeg bekendtskab med nogle af de frivillige og hørte om filosofien bag Coding Pirates, så var jeg helt solgt,” fortæller han.

Hvorfor er du frivillig i Coding Pirates, hvad er det der driver dig?
“Der er to ting, som jeg sætter meget stor pris på ved at være frivillig. Det at fortælle og undervise om emner, som man synes er spændende og sjove samt den glæde børnene har ved at gå til Coding Pirates. Derudover er det sparringen med de andre frivillige både i lokalafdelingen, men også på tværs af afdelinger. Det er også rigtigt givende at deltage i de sociale events, som holdes for de frivillige,” siger Philip Juhl.

Hvad vil du sige til andre der gerne vil være frivillig?
“For dem, som er nysgerrige omkring, hvad det vil sige at være frivillig, beder vi dem om at komme med til en almindelig Coding Pirates-aften, så de kan se den glæde og det engagement, som børn og frivillige får ud af det. Det plejer at være nok til at få dem med på vognen,” siger han.

Hvad kræver det at være være frivillig i Coding Pirates?
“For at være frivillig skal man kunne lide ideen og filosofien bag Coding Pirates. Der er ikke noget krav om, at man kan kode, da der er brug for mange forskellige kompetencer,” siger Philip Juhl og fortsætter:

“Vi har både grafikere, lærere, musik-producere og folk, der hjælper med planlægningen. Samtidig forsøger vi også at have mange frivillige, så der ikke er for meget, der afhænger af den enkelte frivillige. Da jeg er med i bestyrelsen og deltager i både planlægning og de daglige aktiviteter, bruger jeg nok mere tid end gennemsnittet. Men jeg vil estimere det til ca. to timers forberedelse om ugen, hvis man står for en workshop – plus de to timer vi kører workshops.”

Hvordan finder du tiden og overskuddet, til at være frivillig?
“Overskuddet kommer, efter man har haft en workshop. At undervise i noget, jeg synes er spændende og se de andre frivillige hjælper til og hinanden, er rigtig fedt.”

Philip har kørt forskellige workshops i Microsoft Lyngby, bl.a. Lego Mindstorm, Arduino og Scratch.

Hvor længe har du tænkt dig at være frivillig i Coding Pirates?
“Jeg har ikke planer om at stoppe foreløbig. Man er en del af en bevægelse, og det er spændende at se, hvor langt vi kan drive det og følge med i den konstante innovative proces som Coding Pirates har gang i.”