Det er tid til årets landsmøde! Her samles medlemmer af Coding Pirates fra hele landet, til en dag med fællesskab, læring og medlemsdemokrati. Vi slutter dagen af med at fejre Coding Pirates’ 10-års jubilæum! Læs mere nedenfor og tilmeld dig her:
Vi er glade for at invitere dig til årets landsmøde, hvor vi markerer 10 års succes og samvær! Titlen “10 års fødselsdag rimer på fejring!” indkapsler essensen af vores begivenhed, der kombinerer jubilæumsfest, lærerige workshops og demokratisk deltagelse.
Landsmødet byder på spændende workshops og en mulighed for at møde inspirerende mennesker inden for vores fællesskab. Det er ikke kun en konference, men en dag, hvor vi kan dele viden og oplevelser, berige hinanden og styrke vores bånd.
Generalforsamlingen giver dig direkte medindflydelse på vores fælles fremtid. Dine ideer og synspunkter er vigtige for os, og vi opfordrer dig til at være en aktiv deltager i beslutningsprocessen.
Vi har skabt en begivenhed, der kombinerer festligheder, læring og samvær. Vi skal grine, nørde, eksperimentere, lege, diskutere og feste sammen. Tag med, når vi sætter sejl som pirater og oplev en dag fyldt med sjov og engagement!
Deltag i debatten på Slack!
#gf2024 er stedet, hvor vi debatterer indhold og ændringer. Og så opfordrer vi til, at der bliver diskuteret så meget som muligt på forhånd til navigationsmøderne, så Landsmødet kan fyldes med kreativitet, leg, fællesskab og teknologi.
Lørdag d. 2. marts 2024
Tidspunkt:
Kl. 9:30-23:55
Fysisk fremmøde
C/O Coworking Plus
Kochsgade 31D
5000 Odense C
Livestreaming
Generalforsamlingen livestreames.
Dagsorden og tidsplan:
09:30 – 10:00 – Ankomst og let morgenmad
10:00 – 10:30 – Velkomst m. Louise Overgaard og Pippi Hyllested
10:30 – 12:00 – Workshops*: Deltag i én af følgende👇🏻
Playing with the Sun m. Amos Blanton
Maskinlæring og micro:bits m. Magnus Høholt
Piratskibet m. Sune Nilausen
Cybersikkerhed m. Keld Norman
12:00 – 12:45 – Frokost
12:45 – 14:45 – Generalforsamling
14:45 – 15:00 – Kaffe
15:00 – 16:30 – Workshops*: Deltag i én af følgende👇🏻
Elektronik for 7-9 årige m. Guldastronaut
AI m. Martin Exner
Rumrejsen m. Martin Knudsen
Hello Ada m. Nermeen Ghoneim
16:30 – 16:40 – Bestyrelsen præsenteres
16:40 – 17:30 – Fælles aktivitet
18:00 – 23:59 – 10 års fødselsdagsfest
*Tilmelding til workshops kommer på mail i uge 8.
Du kan deltage i én af de fire workshop om formiddagen.
Designed for children and families, Playing with the Sun invites learners to follow their curiosity and build something powered by solar, muscles, and (soon) wind. In the process they develop their understanding of sustainable energy sources and their ability to be creative with them.
We’ll have a brief play session and describe how you and the kids you work with can build your own set and contribute to the open-source project.
Video-præsentation: https://vimeo.com/799029719
OBS. Workshoppen foregår på engelsk.
Magnus Høholt Kaspersen er PhD og forsker på Datalogisk Institut, Aarhus Universitet. Han arbejder i det Nationale Videnscenter for Digital Teknologiforståelse, og udvikler nye læringsværktøjer og interaktionsformer til kunstig intelligens.
I denne workshop tager vi fat på machine learning, den teknologi der ligger bag langt de fleste systemer, der bruger kunstig intelligens. Magnus fortæller om sin forskning, der gennem de sidste fem år har har undersøgt, hvordan man bedst muligt underviser folkeskoleelever i kunstig intelligens og maskinlæring. Til workshoppen vil vi prøve kræfter med ml-machine.org — et online-værktøj, der bruger micro:bit’en til at indsamle data og træne maskinlæringsmodeller, der kan genkende forskellige bevægelser. Værktøjet giver børn en kropslig forståelse af data, og hvilke mekanismer og processer, der ligger bag de teknologier, de møder til deres hverdag. Derudover vil Magnus kort fortælle om sin nuværende forskning, og tage hul på debatten om generativ kunstig intelligens og store sprogmodeller.
Piratskibet er ment til at være portalen for børn og unge til techverdenen. Et sted hvor man kan lære ved at se videoer og projekter, samt læse tekstvejledninger, nyheder om tech.
I workshoppen vil vi gå igennem hvordan platformen fungerer i dag, samt diskutere de mål, værktøjer og arbejdsmetoder der skal til for at vi sikrer den rigtige værdi hos målgruppen. Hvad skal piratskibet kunne og ikke kunne? Hvordan gør vi det nemt at bruge piratskibet som læringsværktøj for børn, unge, og piratklubber?
Kom og oplev en verden af cybertrusler! Opdag hvordan en hacker i dag kan narre dig til at afsløre dit kodeord ved at bruge kopierede ansigter af din chef eller dine børn under et Teams-opkald. Få indsigt i de farlige metoder, som inkluderer falske SMS-beskeder fra kollegaer, spoofede telefonopkald og overbevisende deepfakes af din bankrådgiver. Keld Norman fra Dubex vil guide dig gennem processen med at skabe deepfakes og demonstrere, hvor let det er at kopiere en stemme ved blot at bruge nogle minutters tale og lidt regnekraft fra din egen computer.
Få en førstehåndsoplevelse med live demonstrationer af, hvordan hackere i dag forsøger at franarre både dig og virksomheder penge. Se, hvordan de lokker ofre til at installere bagdøre, der giver adgang til alle firmaets data og din egen computer. Alt dette blot fordi du accepterede en gave på konferencen eller udlånte noget på lufthavnen, hotellet eller arbejdspladsen, som ikke var det samme, da du fik det tilbage.
Lad os sammen udforske den skræmmende verden af moderne cybertrusler!
Du kan deltage i én af de fire workshop om eftermiddagen.
Byg en interaktiv digital installation og kod den i Scratch. Og bliv præsenteret for variationer af projektet i ScratchJr og Unity.
Interaktive installationer som man møder på museer, akvarier eller zoologiske haver er ofte sjove for børn at interagere med og indeholder et element af faglig formidling.
Martin fra Guldastronaut har i mange år designet disse installationer i samspil med kulturinstitutioner, fagfolk og børn.
I denne workshop skal du prøve kræfter med at arbejde med sådanne interkative installationer og hvordan det kan sættes i spil med børn på forskellige alderstrin og niveauer.
Det får du med hjem
– Konkrete værktøjer og idéer til at inddrage interaktive installationer i dit arbejde med børn med en projektbaseret tilgang og opfindsomheden i fokus
– Et opgavehæfte, så du kan fortsætte hjemme med piraterne!
Medbring selv din egen computer
(Guldastronaut har elektronik og pap med til alle opgaverne)
Hvordan kan børn bruge AI konstruktivt?
AI rummer mange læringsperspektiver, men stiller også spørgsmål ved hvad det egentligt er vi skal lære, både i skolen, i arbejdslivet og i Coding Pirates.
Er det overhovedet relevant at lære at kode, når nu AI kan klare det for os? Og er det fedt når børn og unge deler deres personlige oplysninger, når de bruger diverse GPT-modeller?
Jeg vil også give et indblik i hvorfor jeg har været med til at lave SkoleGPT, som er et alternativ til de store modeller som ChatGPT og Bard, men som ikke logger data, kræver login eller koster penge.
Sæson aktiviteter med #Rumrejsen tema
Med Andreas Mogensens rummission har vi fået forærende et godt og bredt tema at tage på opdagelse i sammen med vores kodepirater, og vi har nu en række workshop materialer med relation til #RUMREJSEN. Workshops der spænder fra det seriøse og virkelighedsnære til det seriøst fjollede og mindeværdige.
Deltag og se hvordan vi kan sammensætte forløb og aktiviteter (evt. en hel sæson), med udfoldelsesrum både til børn, der gerne vil være i spotlight og til dem der hellere vil være behind the scenes – med forløb og aktiviteter indenfor ”maker”, ”tinker” og ”coder” – og med opgaver, der kan deles ud på frivillige der kan noget forskelligt men er på en fælles mission om at lave vellykkede sæsonaktiviteter.
Hello Ada har fokus på at få flere piger og kvinder med i IT-branchen. I denne workshop vil vi dele vores tilgang til at skabe kønsdiverse miljøer inden for teknologi og programmering. Lær hvordan man planlægger pigevenlige aktiviteter og få inspiration til at implementere disse ideer i din lokale forening.
Lokation
Kochsgade 31 D
5000 Odense C
Der er gratis parkering i gården og langs bygningen (Kochsgade 31)
Overnatning i Odense
Sekretariatet ligger central i forhold til banegård såvel som bycentrum. Derfor er der også mange muligheder for at finde hotel, hostel eller hvad hjertet ønsker.
Nedenstående anbefalinger er ikke baseret på andet end beliggenhed og prisleje.
Cabinn Hotel
Østre Stationsvej 7-9
5000 Odense
63 14 57 00
www.cabinn.com
City Hotel Nattergalen
Hans Mules Gade 5
5000 Odense
66 12 12 58
www.cityhotelnattergalen.dk
Hotel Milling
Hans Tausens Gade 19
5000 Odense
66 12 14 27
www.millinghotels.dk
Overnatning betales enten af lokalforeningen eller ved egenbetaling. Hovedforeningen står ikke for overnatning.
Forplejning
Der vil blive serveret mad og andre forfriskninger under Landsmødet. Selve menuen opdateres når vi kommer tættere på dagen. Allergener bedes oplyses ved tilmelding eller senest d. 23/2-2024 på [email protected]
Alle medlemmer inviteres til at deltage og er stemmeberettigede.
Jf. foreningsvedtægterne §3 defineres stemmeberettigede medlemmer som:
Program og dagsorden, samt praktisk informationer findes her på siden.
Der tages forbehold for ændringer.
Dagsorden og tidsplan
12:45 – 12:50 – Velkomst v/ Formand Kim Frederiksen
12:50 – 12:55 – Valg af dirigent v/ Formand Kim Frederiksen
12:55 – 13:00 – Valg af referent
13:00 – 13:15 – Årsberetning v/ Formand Kim Frederiksen
13:15 – 13:30 – Fremlæggelse af regnskab v/ Louise Overgaard og Claus Foxholm
13:30 – 13:35 – Fastlæggelse af kontingent v/ Louise Overgaard og Claus Foxholm
13:35 – 13:50 – Fremlæggelse af budget v/ Louise Overgaard og Claus Foxholm
13:50 – 14:20 – Indkomne forslag
14:20 – 14:25 – Valg af formand
14:25 – 14:30 – Valg af kasserer
14:30 – 14:40 – Valg af bestyrelse
14:40 – 14:45 – Valg af intern og ekstern revisor
– Pause –
16:30 – 16:40 – Bestyrelsen præsenteres
_____________________________
Se resten af programmet for Landsmødet under ‘program’.
Nedenstående kommer der dokumenter der er relevante for generalforsamlingen til årets landsmøde.
Forslag til vedtægtsændringer samt andre forslag sendes til [email protected] og [email protected]. Deadline er d. 09/02/2024.
Vi har endnu ikke modtaget forslag til nye indkomne forslag.
Årsregnskab, budget mm. følger snarest muligt.
Alle medlemmer af foreningen kan frit stille op til bestyrelsen på årets generalforsamling. Dette kan annonceres i forvejen såvel som på selve generalforsamlingen.
Overvejer du at stille op til bestyrelsen, eller har du spørgsmål så er du velkommen til at skrive direkte til sekretariatet eller til bestyrelsesmedlemmerne.
Ønsker du at opstille som kandidat til hovedbestyrelsen, og ønsker du at offentliggøre det før generalforsamlingen? Så kan du sende en opstillingstekst, hvor du beskriver dig selv og dit kandidatur, samt et billede af dig selv til [email protected] og [email protected] senest d. 21. februar 2024.
Man kan dog stille op til bestyrelsen helt op til generalforsamlingen ved at skrive eller [email protected] og [email protected].
Herefter bliver din profil præsenteret sammen med øvrige opstillede kandidater her på siden. Siden opdateres løbende.
Phd. i Teknologi og problembaseret læring og arbejder i sit daglige arbejde på Aalborg Universitet bl.a. med hvordan forskellige pædagogiske og didaktiske greb kan være med til at gøre undervisningen mere spændende for dem der elsker STEM (Naturvidenskab, Technologi, Inginørvidenskab og Matematik). Hun brænder desuden for at flere børn og unge får undervisning – og indsigt i teknologiforståelse og lærer hvordan de kan handle med mange forskellige former for teknologi (ikke kun digitalt).
HD i regnskab og økonomistyring, baggrund fra revisionsbranchen og arbejder i dag som Business Controller i Dansk Industri, hvor jeg arbejder med fonde og foreninger.
Som mor til to drenge, der er medlemmer i Coding Pirates igennem flere sæsoner har jeg fået et indblik i det kæmpe stykke arbejde de frivillige gør for børnene.
Mine drenge har udviklet deres it kompetencer og er blevet nysgerrige på at lære mere. Men de har også udviklet sig socialt – Coding Pirates har givet dem et fællesskab med andre børn som de ikke nødvendigvis får i skolen. Som de selv siger, så er de sammen med børn der forstår hvad de taler om.
Jeg har end til videre blot været med til at servere saftevand og snacks ved den ugentlige klubaften, men jeg vil rigtigt gerne være med til at støtte foreningen yderligere, hvorfor jeg stiller op som kandidat til kassereposten.
På det personlige plan har jeg haft mine op- og nedture. Jeg kæmpede med et stofmisbrug fra ’91 til ’10, og har været stoffri / clean siden da. Den kamp fik mig til at skrive en bog og holde en masse foredrag / workshops og hjælpe andre, der står i samme situation.
Når jeg ikke arbejder, er jeg hjemme i Sandved med min kone Lea og vores to døtre, Mille og Laura. Jeg er også ret aktiv i lokalområdet – jeg startede en fodboldklub i 2021, og nu sidder jeg i bestyrelsen for et par sportsklubber her i området. Jeg brænder for at hjælpe folk, især børn, der har det svært.
Jeg vil gerne bidrage til bestyrelsesarbejdet i Coding Pirates : )
Jeg er uddannet kandidat i pædagogisk psykologi (læringspsykologi) og master i design. Jeg arbejder som
udviklingskonsulent i Fælles It og Digitalisering i Aarhus Kommune, hvor jeg skal bruge de næste tre år frem
på et ph.d.-projekt om digital transformation.
Storm, min ældste søn på 9 år, er en glad og stolt pirat i Coding Pirates Skanderborg, og det er planen at lillebror Sylvester også starter op, når han er klar. Jeg er selv frivillig i klubben.
Jeg ser teknologiforståelse som en helt grundlæggende kompetence, og jeg tror på, at vi bedst lærer om
teknologi ved at lege med det. Derfor er jeg stor fan af Coding Pirates konceptet, og jeg er glad for at være en
del af et fællesskab, hvor jeg kan være med til at give børn gode og lærerige oplevelser, samtidig med at jeg
også selv kan lade mig inspirere af alle de seje pirater.
Det er vigtigt at Coding Pirates bliver ved med at udvikle og positionere sig, så fællesskabet bliver et tilbud til
alle børn og voksne. Det vil jeg gerne bidrage til.
Kaptajn og formand i Silkeborg siden starten.
Selvstændig rådgiver, tech-mand i en startup, bestyrelseserfaring.
Rumpirat (projektleder på #RUMREJSEN) frem til 31.03.2024
Har været aktiv i CPDK bestyrelsen siden 2021 som aktiv suppleant og best. medlem.
Erfaringer med mange små lokalafdelinger og store centrale. Stået for månedlige frivilligaftner. Passion for digital kreativitet i alle afskygninger og har lavet workshops med wearables, Scratch, hjemmesider, 3d design, robotter på mission.
Jeg er uddannet diplomingeniør, Byggeri/Anlæg. Arbejder til daglig som teknisk projektleder.
Jeg er frivillig i CP Langeskov og jeg har været med fra starten. Jeg elsker at interagere med de unge kloge mennesker til hver eneste klubaften. Det er fascinerende at opleve hvordan de udvikler sig i deres egne små projekter.
Jeg ser ikke mig selv som særlig teknisk begavet. Men jeg ser det som min fornemste opgave at facilitere de unges muligheder for at lege med teknologi.
Men ud over teknologien skal vi ikke overse det sociale perspektiv. Det er oplivende at opleve hvordan teknologi kan fungere som et socialt bindemiddel og skabe inspirerende venskaber.
Mit fokus er at det skal være nemt at være lokalforening, hvorved energien kan bruges på at skabe spændende klubaftner.
Derudover skal det være nemt at starte nye lokalforeninger, så vi kan tilbyde endnu flere muligheder for at lege med teknologi.
Jeg kommer med en solid erfaring i at skabe struktur og overblik i et teknisk miljø.
Hej!
Mit navn er Noah, jeg er gymnasie elev på 3. år i Grenaa og kaptajn for den ny opstartet Coding Pirates Djursland klub.
Jeg har været en del af Coding Pirates siden jeg var 11 år (ca. 8 år siden) og har over tid engageret mig mere og mere med Coding Pirates og blev til sidste års generalforsamling stemt ind som suppleant til hovedbestyrelsen, og i løbet af min tid som suppleant trådte jeg så ind som fuldgyldigt medlem af bestyrelsen for at påtage mig rollen som sekretær (en rolle jeg gerne ønske at fortsætte med, hvis der ikke er bedre kandidater).
Jeg stiller op til hovedbestyrelsen for at forsætte med hjælpe i det større Coding Pirates, men også fordi jeg har et ønske om at gøre det lettere at deltage i det større Coding Pirates Danmark, for børn og unge og også voksne.
Jeg har også en stor interessere i at skabe samt optimere systemer og strukturer til arbejdsprocesser og videns deling, som jeg håber kan blive til gavn i den fremtidige hovedbestyrelses arbejde (specielt når jeg for min studenterhue på til sommer og vil have rigeligt med ekstra tid til at løfte sådanne store opgaver).
Til forældre og børn
Til frivillige