Søg
Close this search box.

NikolajNikolaj Lysgaard Møller er studerende på CBS, læringspilot på Danfoss Universe og sidst men ikke mindst underviser hos Coding Pirates på IT Universitetet i LEGO Mindstorms. LEGO Mindstorms er for børn i alle aldre. Han udtaler at“selvom man ikke heeeelt har lært at læse endnu, så kan man sagtens stadig programmere LEGO-robotter, når man har fundet ud af systemet. Dét er nemlig super simpelt! Og at Labview som Mindstorms kører med også bliver brugt i virksomheder, så selvom det “bare” er leg, så bliver fremgangsmåden faktisk brugt i den virkelige verden.”

Vi bruger både LEGO Mindstorms EV3 og LEGO WeDo i Coding Pirates. Nikolaj har udviklet en række forløb der strækker sig fra helt grundlæggende robotstyring, til kompleks nagivation og gerne skal udmunde i, at nogle af eleverne kan stille med hold i konkurrencerne First LEGO League og DTU’s RoboCup. I starten har fokus ligget på programmeringsdelen men i konkurrencerne vil de arbejde lige så meget med at bygge robotterne.

 

IMG_7205
Missionerne er bygget op i problem-baserede missioner, så eleverne får en følelse af at løse gåder og problemer fra den virkelige verden. I øjeblikket er det bl.a. de to kodepirater Storm og Silke der løser missioner med LEGO Mindstorms. De sammen med deres mor, denne fine lille film, som viser hvordan de klarede en af Nikolaj’s missioner: Byg en “rullemarie” og fjern de giftige bobler!!