Søg
Close this search box.

#MødMandskabet: Maria Hufnagel nielsen

Af Nicklas Nørgaard ︱28/10 2024

Maria har siden 2022 været ansat som studentermedarbejder i kommunikationsteamet på sekretariatet. For Maria er jobbet en mulighed for at lære mere om kommunikation i praksis, samtidig med at hun får mulighed for at arbejde et sted, der gør en forskel for børn og unge.

Det lå måske ikke umiddelbart i kortene, at Maria skulle ende med at få et job hos Coding Pirates, da teknologien aldrig har været hendes stærke siden. Men da hun gennem en Facebook gruppe for hendes studie så, at Coding Pirates søgte en ny studentermedhjælper, tænkte hun, at det lød som et spændende sted at være. “Jeg interesserer mig generelt ret meget for NGO’er og det med at gøre noget godt i samfundet. Og jeg studerer jo kommunikation, og den slags kommunikation, der interesserer mig allermest, det er den der ændrer adfærd hos folk og ikke nødvendigvis bare vil sælge et produkt.” fortæller Maria

Maria er ansat på 10 timer og er en del af kommunikationsteamet. Hun står for noget af den kommunikation, der udkommer på de sociale medier, og så er hun ansvarlig for nyhedsbrevet PiratNyt og vores finanslovskampagne. Der er dog særligt ét projekt, der har betydet meget for Maria.
“En måned efter jeg startede, så havde vi vores første FIRST LEGO League-finale. Det var en virkelig stor oplevelse, synes jeg, fordi jeg aldrig havde været med til så stort et event før.” Fortæller Maria og fortsætter: “Jeg fik meget ansvar ret hurtigt. Jeg skulle stå for de sociale medier og jeg skulle håndtere pressen, og det var bare vildt fedt at føle, at der var nogen, der havde tillid til, at det kunne jeg godt administrere, selvom jeg lige var blevet ansat og jeg var helt ny i det”

Fritid og foreningsliv

I sommers blev Maria færdig med sin bachelor International virksomhedskommunikation med engelsk og tysk på SDU i Odense (IVK), og er nu fortsat på kandidatuddannelsen. Her får hun mulighed for at udvikle sine kompetencer indenfor sprog, kultur og formidling, og den viden er essentiel, når hun sidder på sekretariatet og skal kommunikere til både frivillige, forældre og samarbejdspartnere.

For Maria har foreningslivet altid været en helt naturlig del af hendes liv. “Jeg har altid gået til et eller andet, om så det var fodbold eller spejder eller gymnastik eller dans, så har jeg altid gået til noget.” fortæller Maria. Når hun ikke har travlt med hendes studie, er hun bl.a. frivillig i IVK’s fagråd, hvor hun er med til at planlægge forskellige events for de andre studerende. Udover det går hun stadig til gymnastik, og ellers går tiden med at gå ture, lave mad, være kreativ og bruge tid sammen med  venner og familie. 

I 2023 var Maria på udveksling i Kiel, hvor hun lærte en masse om vores naboland, deres kommunikationsveje, og ikke mindst hvor stor forskel der er på den digitale del af samfundet i Danmark og Tyskland. Spørger man Maria, om Tyskland måske i virkeligheden har brug for et tilbud som Coding Pirates, der kan klæde tyske børn og unge på til en mere digital fremtid, svarer hun: “man kan sige at Tyskland har da om nogen brug for det, fordi de er i hvert fald ikke særlig digitaliseret. Jeg var jo på udveksling dernede, og jeg skulle hele tiden tømme min postkasse, for der kom ofte breve fra offentlige myndigheder, hvor vi jo bare er vant til at få det på e-boks hjemme. De har virkelig brug for nogle unge mennesker, der kan drive det fremad, fordi de er langt bagud.”

Teknologiens betydning i fremtiden

Der er meget at se til som kommunikationsmedarbejder i Coding Pirates, men heldigvis er Maria stadig rigtig glad for at hun valgte at søge jobbet. Det er især hendes kollegaer og det gode formål, der motiverer hende til at møde ind hver uge. “Der er en masse ildsjæle i Coding Pirates, som driver det, og det synes jeg er vildt inspirerende. Og så kan jeg bare godt lide mit arbejde, også fordi mine kollegaer er søde, og vi hjælper hinanden godt, og det er bare virkelig dejligt.” fortæller Maria. Sammen med resten af kommunikationsteamet har Maria været med til at skabe større synlighed for Coding Pirates, og hun har været med til at fremhæve de gode historier fra hele landet. Hun fremhæver især, at samarbejdet om kommunikationen med de frivillige, når der skal findes historier til de sociale medier og PiratNyt, er noget hun at det hun bedst kan lide ved arbejdet.

Selvom Maria ikke vidste meget om teknologi da hun startede, er hendes interesse for emnet helt sikkert vokset. Det hjælpes på vej af hendes kæreste, der til daglig arbejder med IT-sikkerhed, og som nu også er blevet en del af Coding Pirates, da han er blevet frivillig i afdelingen i Odense. Hun er sikker på, at Coding Pirates er med til at styrke teknologiforståelsen hos børn og unge, og hun håber på, at endnu flere kan få muligheden for at være med i fremtiden.
“Nu har jeg jo for eksempel selv gået til spejder, da jeg var lille. Det ved jeg godt ikke er det samme, men det kan alligevel lidt sammenlignes. Det giver bare så god mening at man går til teknologi, fordi man jo hele tiden møder teknologi, når man er barn. Jeg mødte det ikke lige så meget som barn, og altså, jeg er kun 25, men det går bare så hurtigt med udviklingen.” fortæller Maria og fortsætter:
“Jeg synes det burde være noget alle gik til, fordi man skal jo lære hvordan man bruger teknologien og hvordan man begår sig med det, i stedet for bare at få det fjernet. Det bliver jo ved med at være der, bare fordi vi for eksempel lovgiver om, at man skal være 15 i stedet for 13 for at komme på en eller anden social platform, så ændrer det jo ikke, at de bruger det alligevel. De (børn og unge) er nødt til at blive undervist i det og forstå det, fordi det nytter ikke noget bare at blive skræmt af det.”

#MødMandskabet

I #MødMandskabet præsenterer vi nogle af vores mange seje frivillige i Coding Pirates. Hver især bidrager de med forskellige styrker og kompetencer.

Vil du være med, eller kender du en frivillig der fortjener at blive nævnt? Så kontakt kommunikationsteamet på [email protected]