Søg
Close this search box.

Favrskov-afdelingen i Hinnerups bibliotek og kulturhus åbner dørene for nye Kodepirater i Jylland.

Benjamin Pomerleau
Benjamin Pomerleau

”Er der nogle pirater der ikke har fået lavet et badge?” spørger afdelingsleder for Coding Pirates Favrskov, Bo Rohde Jensen, ud til de ventende børn.

Køen af børn, der venter på at få lavet navneskilt snor sig gennem kagebordet, forældre og kander med rød saftevand. Forrest i køen står de frivillige klar sammen med Bo Rohde Jensen, der skal klippe båndet og erklære den nye afdeling for de 24 kodeglade børn åben. Med saksen i hånden siger han:

“Afdelingen her er lidt forskellig fra andre afdelinger, da vi serverer mad, og det vil vi blive ved med. Kokken er min mor, og hun har det med at starte ekstravagant ud. Vi serverer sandwiches i dag,“

Bo Rohde Jensen er uddannet maskiningeniør og arbejder for Siemens Wind Power i Brande som teknisk chef for en vindmøllepark. Coding Pirates er ved at blive et familieforetagende for ham, da hans bror, John Rohde Jensen, også er afdelingsleder i en nystartet afdeling i Sønderborg, og hans mor som nævnt bidrager med madlavning til alle piratbørn og de 16 frivillige.

Også for biblioteket betyder det meget. Birgit Stensgaard, konstitueret afdelingsleder i Hinnerup bibliotek og kulturhus er begejstret for Coding Pirates:

”Da jeg så coding pirates hjemmeside, blev jeg rigtig glad for, at vi i Hinnerup kan blive en del af det. Derfor har vi valgt at stille lokaler til rådighed og støttet op med at få projektet på benene.”