Søg
Close this search box.

Coding Pirates silkeborg

Lokation

Bindslevs Plads 7
8600 Silkeborg 

mødetid

Tirsdag 17:00 – 19:00

Vi kører med halvårs-sæsoner fra januar til juni – og fra september til december.

Afdelingsledere

Kaptajn: Martin Robert Knudsen
E-mail: [email protected]

Denne lokalforening af Coding Pirates (stiftet 3. november 2015) arbejder sammen med Makerspace og Silkeborg bibliotekerne, og har flere lokalafdelinger i Silkeborg Kommune.

Coding Pirates Silkeborg, digital kreativitet med børn og unge for børn i alderen 9-17 år og med aktive frivillige. Kodepiraterne er på ugentlige klubaftner sammen om at arbejde med digital kreativitet, udforske, opfinde, konstruere, kode, lege og skabe med teknologi, programmering og design.

Nye frivillige kan komme med ombord på en af afdelingerne – og kan senere indgå en lokal afdeling når der er nok helt lokale frivillige med lidt erfaring.

Enkelte tirsdage i en sæson afholder vi en frivillig aften, hvor de voksne og store unge mødes og lærer nye skills og udveksler erfaringer – se kalender her.

For unge og voksne der er nysgerrige på hvad der sker på en Frivillig aften eller en klubaften: Skriv til os forinden – eller duk op nysgerrig som du er!

Er du nysgerrig i forhold til at komme med som frivillig, så kontakt vores Piratlord  Mart Robert Knudsen og/eller mød op i Makerspace på Campus Bindslevs plads tirsdage kl. 17-19. Man kan sagtens deltage og hjælpe til ved online klubaftnerne!

Vi har grebet det lidt specielt an i Silkeborg. Med velvilje og positiv opbakning fra kommunens skoleafdeling gik vi efter at etablere lokalafdelinger på en række af de 12 skoler, der er med i FabLab@school samarbejdet, samt i forbindelse med de andre skoler i kommunen, hvor der er størst interesse blandt børn og voksne. Vi har været mange afdelinger, men går idag efter at bygge få mere robuste afdelinger op. Under Covid-19 har der været større mandefald, så nu bygger vi op igen.

Lokalafdelingerne fungerer decentralt og sikrer at vi kommer ud til mange flere børn og kan engagere flere voksne helt lokalt (i forhold til andre byer hvor man mødes centralt). Frivillige kan starte deres egen lokalafdeling efter de har været igang på een af de etablerede afdelinger i et halvt år.
De lokale frivillige mødes også centralt i Makerspace i Biblioteket (på Campus Bindslevs Plads i Silkeborg) – til frivilligaftner – og udveksler erfaringer og lærer nye ting  i Makerspace eller FABLab.
Vi mødes også lidt mere på tværs af lokalforeningerne til regionale events og udveksler og hygger på online Piratbar og lign. 

Der findes normalt ventelister til de forskellige lokalafdelinger – registrer eller opdater under members.codingpirates.dk

VIGTIGT: husk at tilføje navnet på barnets skole til efternavnet – på den facon kan vi se hvor barnet har forrang – send gerne en mail også.

En afdeling kan startes når vi har nok faste frivillige på plads og vi har en normering på op til 2-4 børn pr. frivillig.
Børn fra den lokale skole har forrang. Frivilliges egne børn kan optages uden om ventelister (da alle frivillige muliggør flere pladser til andre børn).

Den lokale forening afholdt stiftende generalforsamling 3. november 2015 og har senest i april 2018 justeret vedtægterne til de nuværende Foreningsvedtægter Coding Pirates Silkeborg 2018

Martin Robert Knudsen er Pirate Lord (formand) for foreningen og kan kontaktes via [email protected] 

Følg med på facebooksiderne CodingPiratesSilkeborg og CodingPiratesAns

T-shirts til piraterne

Ohøj Pirater!
Køb en Coding Pirates trøje her.

Facebook-side

Følg vores Facebook-side her, hvor vi deler information om hvad vi laver.

Events i Coding Pirates

Hold øje med vores side eller på Facebook for kommende events.

Ofte stillede spørgsmål...

Har du nogle spørgsmål omkring det at gå til Coding Pirates, så tjek disse faner ud, eller ræk ud til vores afdelingskaptajn via mail  [email protected]

Spørgsmål: Hvordan kontakter jeg afdelingen, som mit barn går i?

  •  Kontakt afdelingen via kontaktformularen nedenfor – eller PB via Facebook siden

Spørgsmål: Skal mit barn have egen laptop med til Coding Pirates?

  • I udgangspunktet, ja. De fleste workshops kræver, at dit barn selv har en laptop med. Forhør dig evt. ved den valgte workshops koordinator den første gang I kommer.

Spørgsmål: Jeg vil gerne støtte op eller hjælpe til, men er ikke selv en IT haj ?

  • Det lyder rigtig godt – du vil sandsynligvis passe fint ind. Vi frivillige er en mangfoldig blanding af personer, med det til fælles, at vi er positive og proaktive og nysgerrige, der sympatiserer med Coding Pirates Mission – og gerne selv vil lege lidt med børn og teknologi. Udfyld med et par stikord om dig selv, hvor dine interesser ligger og send kontaktformularen nedenfor, så tager vi den derfra 🙂 Velkommen ombord på Piratskibet.

Bliv frivillig og gør en forskel for børn og unge

Som frivillig i Coding Pirates bliver du en del af et af de stærkeste netværk i Danmark inden for IT, teknologi og undervisning – også er du med til at gøre en forskel for børn og unge i dit lokalområde!