Søg
Close this search box.

Teknologi på skoleskemaet

Af Miriam ︱ 17/03-2022

Bliv kodepirat for en dag, når Coding Pirates kommer ud på din skole! Her tager vi på en sjov og lærig rejse ud i teknologiens verden, og sætter kursen mod kodehavet. 

I Coding Pirates er vores mission at skabe gode oplevelser med teknologi og dét at være IT-kreativ. Med støtte fra TrygFonden, har vi fået mulighed for at komme ud og skabe disse gode oplevelser, gennem vores nye kampagne ”Kom Med Ombord på Piratskibet”. Vi er derfor på udkig efter skoler, som vil med ombord, til en sjov og lærrig temadage for skoleklasser på mellemtrinnet.

Temadagen skal være med til at inspirere og udvikle børns nysgerrighed inden for kodning og programmering. Vi sætter rammerne for en positiv, social og værdiskabende dag med masser af it-kreativitet, der kan være med til at kickstarte flere børns interesse og motivation indenfor STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics – naturvidenskabsfag).

Dagen vil byde på masser af læring gennem leg, hvor eleverne på Piratskibet kommer til at kode i Scratch.

Piratskibet er en gratis onlineplatform, udviklet af  Coding Pirates til børn, for at skabe kompetencer og viden relateret til begrebet teknologiforståelse, gennem et lærerigt og legende univers.

Praktisk information til skoler:

Helt konkret vil dagen starte kl. 8:30 og slutte kl. 14:00, hvor eleverne gennem workshops kommer til at arbejde med Piratskibet og Scratch. Vores fokus for dagen vil være at arbejde med tre kerneområder inden for faget Teknologiforståelse: Digital Myndiggørelse, Teknologisk handleevner, Digital Design og Designprocesser.

Om skolen ønsker at tilbyde temadagen for 4., 5. og 6. klasser på én gang, eller blot at tilbyde det for én af årgangene er op til den enkelte skole. Temadagen bliver faciliteret af Coding Pirates, men kræver også, at der er minimum en lærer pr. klasse, som kan stå til rådighed på dagen og støtte børnene.

Er din skole interesseret i at høre mere om projektet, og om temadagen, kan I skrive til os på [email protected] . Er du nysgerrig på at vide mere om Piratskibet, kan du læse mere her: https://piratskibet.dk/.