Søg
Close this search box.

I Sorø blev der i sidste uge afholdt kodepirat-aften for første gang i denne sæson. De frivillige tog godt imod de 30 børn. 

Foto: Thomas Danielsen
Foto: Thomas Danielsen

Coding Pirates har det seneste år udvidet markant med nye afdelinger i byer på tværs af landet med friske lokale frivillige og mange motiverede børn, som får deres nysgerrighed for teknologier og programmering dækket.

Afdelingsleder Rasmus Møller Selsmark, der har været med til at starte afdelingen af Coding Pirates i Sorø, er glad for sæsonstarten og peger på vigtigheden af it-kreativiteten bliver vakt hos pirat-børnene:

”Coding Pirates handler om at gøre børn og unge interesserede i naturvidenskab og teknologi på en kreativ måde, så de får lyst til at udvikle nyt i stedet for bare at forbruge det, andre har lavet. Vi vil styrke nysgerrigheden og iværksætterånden”, fortæller han.

Sorø-afdelingens pirataftener finder sted på Borgerskolen hver anden lørdag frem til jul, hvor de frivillige, som består af både programmører, projektledere og lærere fra folkeskoler i området, forsøger at skabe rum for at børnene kan lære mere om bl.a. programmering.

”Programmering styrker børnenes evne til at tænke logisk, men det udvikler også deres kreativitet. Jo tidligere man går i gang, jo længere kan man nå, og i Danmark har vi brug for it-iværksættere”, fortæller Børge Holse, der ligesom Rasmus Møller Selsmark er grundlægger af Sorø-afdelingen.