Søg
Close this search box.

Efter en lang sommerferie blev det endelig tid til sæsonstarten af Coding Pirates i Aarhus. 55 forventningsfulde børn og deres forældre var samlet til fælles informationsmøde, som også introducerede til efterårets arkade-tema

2015-09-02 17.57.36

Der var fuldt hus på Aarhus Universitet til fælles introduktion for Coding Pirates Aarhus, og der var fra start lagt op til en begivenhedsrig aften, hvor både nye og gamle medlemmer fik lejlighed til at møde hinanden, høre om efterårets tema og vælge sig ind på de forskellige workshops.

Afdelingslederne fra henholdsvis CUDiM og Dokk1 (det tidligere hovedbibliotek) Rikke Toft Nørgård og Rikke Berggreen indledte med en introduktion til Coding Pirates som forening, og hvilke aktiviteter og begivenheder der har været det forgangne år. Coding Pirates har blandt andet været engageret i CounterPlay-festivalen, en designworkshop i Vejle, [email protected], fælles forløb og udstilling mellem de to afdelinger, åbent hus og teknologi-diorama på Internet Week Denmark. Optagelser fra ’Fremtidsøen’ blev vist som et eksempel på hvordan Coding Pirates’ til tider kaotiske processer kan se ud, hvordan de starter og hvad de rent faktisk kan udvikle sig til.

Temaet for næste sæson blev introduceret med en video fra Japan, og der blev vist teknologi-arkade-maskiner i alle afskygninger. Rikke Toft Nørgård viste dernæst en række mere jordnære eksempler på hvordan vilde arkade-maskiner kan transformeres til maskiner i hænder på børnene med både fysiske og digitale virkemidler, og børnene fik til hjemmeopgave at se et eksempel på en arkademaskine lavet af skoleeleven Caine.

Forløbet i efteråret kører som parallelle forløb på Dokk1 og CUDiM med ekskursion og besøg hos hinanden. Det hele kulminerer den 6. december med en fælles arkadehal åbent for offentligheden på Dokk1.

Inden børnene skulle beslutte sig for hvilken workshop de synes var mest spændende, fik de lejlighed til at sige hej til hinanden med en juice, lidt frugt og den for flere velkendte riskiks. Efter tænkepausen fordelte børnene sig og stemningen var høj efter at komme i gang.

Allerede i næste uge går børnene i krig med de frivillige om at skabe og designe Aarhus’ og måske verdens fedeste arkade-maskiner og spil.