Søg
Close this search box.

#mødmandskabet: Rasmus Lauridsen

Af Camilla Johansen ︱ 31/10-2019

17-årige Rasmus Lauridsen er den yngste i frivilliggruppen hos Coding Pirates Microsoft Lyngby, og han elsker at formidle sin viden samt hele netværket omkring Coding Pirates. Han understreger, at man ikke behøver at være ekspert for at være frivillig. Det vigtigste er, at man er nysgerrig.

Det var Rasmus Lauridsens pædagog Christian Toft, der anbefalede Rasmus at blive frivillig i Coding Pirates i september 2017. Christian er IT-pædagog på den skole, som Rasmus gik i, før han startede på gymnasiet. Rasmus havde fulgt med i udviklingen af Coding Pirates på sidelinjen, og da han er interesseret i programmering, var det en oplagt mulighed for ham:

– Udover programmering har jeg også en bred interesse for computere og diverse DIY. Jeg kan både undervise og være med på sidelinjen, når andre holder workshops for at blive inspireret eller selv lære noget nyt.

Rasmus blev anbefalet at starte dels pga. de lange ventelister og dels pga. hans alder. Og selvom han er den yngste i gruppen af frivillige oplever han, at sammenholdet blandt de frivillige er stort:
– Jeg holder af netværket, man opbygger gennem Coding Pirates. Vi har alle forskellige interesser, men alle kan sparre med hinanden, give sjove idéer eller bare snakke med andre, der også har en interesse for computere og lignende.

 Om Rasmus Lauridsen

  • 17 år
  • Bor i Virum
  • Går på H. C. Ørsted Gymnasiet
  • Frivillig hos Coding Pirates Microsoft Lyngby

Man behøver ikke at være ekspert

Ifølge Rasmus behøver man ikke være ekspert i noget for at blive frivillig i Coding Pirates. Man skal til gengæld blot have en generel nysgerrighed:

– Det kræver en nysgerrighed over for computere at være frivillig. Derudover er det en fordel, hvis man kender sin vej i et operativsystem og have god erfaring med brug af computere. Ellers behøver man faktisk ikke at kunne så meget. Man skal have lyst til at lære fra sig, men man behøver ikke at være ekspert i et eller andet.

Til sidst understreger Rasmus, at der både er plads til frivillige, der har en generel viden samt til supernørderne, der ved alt om nogle specifikke emner. Desuden er der rig mulighed for at man kan blive bedre til at formidle sin viden:

– Det er sjovt, og det er en god mulighed for at lære fra sig. Det kan f.eks. være at forklare et programmeringssprog til et forståeligt sprog til nybegyndere. Kom forbi og prøv det, og vær ikke bange for at tage ned og kigge i den nærmeste afdeling – der bliver taget godt imod én.

#MødMandskabet

I #MødMandskabet præsenterer vi nogle af vores mange seje frivillige i Coding Pirates. Hver især bidrager de med forskellige styrker og kompetencer.

Nominér en frivillig ved at sende en mail til [email protected] eller via Slack: @CamillaBenkjaer.

Mød flere af vores seje frivillige