Søg
Close this search box.

#mødmandskabet: Pernille Just Kyvsgård

Af Camilla Johansen ︱ 03/07-2019

Pernille Just Kyvsgård arbejder til daglig som folkeskolelærer, og hendes største styrker som frivillig i Coding Pirates er på det pædagogiske og didaktiske plan. Hun elsker at arbejde med børn, lære nye ting og det mangfoldige fællesskab.

Pernille Just Kyvsgård har været frivillig, lige siden afdelingen på Campus Carlsberg blev oprettet tilbage i marts 2017.

Hun fik kendskab til Coding Pirates gennem Facebook:

– En som jeg havde været DigiGuide med linkede til det på Facebook, og så syntes jeg, at det lød MEGA awesome! Og så blev der oprettet en afdeling i Future Classroom Lab på Campus Carlsberg, hvor jeg var studentermedhjælper, hvilket jeg var meget begejstret for. Og så blev jeg frivillig hos Campus Carlsberg. Jeg har efterfølgende meldt mig ind i bestyrelsen for at få endnu mere ud af det fællesskab, vi har.

Om Pernille Just Kyvsgård

  • 26 år
  • Bor i Glostrup
  • Folkeskolelærer
  • Frivillig i afdelingen Coding Pirates Carlsberg
  • Bestyrelsesmedlem i Coding Pirates København

Arbejdet med børn som drivkraft

Det, der driver Pernille, er først og fremmet arbejdet med børn. Og så tiltaler det hende, at Coding Pirates fungerer som en vigtig og relevant dannende aktør, når det kommer til den teknologiske udvikling og børnenes kendskab hertil:

–  Jeg synes, det er sindssygt fedt, at Coding Pirates har formået at lave et forum, hvor børnene kan lære om teknologi og programmering i et fællesskab. En disciplin der ellers er kendetegnet for at være en lidt asocial og lukket verden. Det, synes jeg, er vigtigt at støtte op om. Det er et fedt og mangfoldigt fællesskab med stor diversitet.

Derudover er det gode fællesskab blandt de frivillige en stor drivkraft for Pernille, netop fordi der er plads til alle:

– Coding Pirates er en klub, hvor der er plads til alle. Vi har både dem, der kan være socialt udfordrede, men er sindssygt dygtige tekniske, dem der er lidt imellem, og dem der didaktisk brænder for at formidle til børn. Den diversitet er jeg personligt rigtigt glad for. Jeg synes, det er vigtigt at værne om diversiteten, fordi det for mig er med til at gøre Coding Pirates speciel.

I sit arbejde som folkeskolelærer inspirerer Coding Pirates hende også professionelt:

– Som lærer og teknologivejleder på en skole bliver jeg som frivillig hele tiden præsenteret for nye programmer, teknologier eller idéer, som giver mig inspiration til at undervise min elever og kollegaer i skolen. Det betyder rigtig meget for mig, fordi jeg elsker at få udvidet min horisont, og det ellers kan være svært i hverdagen at finde informationen selv.

Det kræver nysgerrighed og interesse

Ifølge Pernille er der en række parametre, der spiller ind, når det kommer til at være frivillig i Coding Pirates:

– Det kræver, at:

  1. Man har en intention om at møde børnene i øjenhøjde
  2. Man har en spirende interesse for teknologi og programmering
  3. Man er nysgerrig på at lære nyt
  4. Man er indstillet på at lære nye mennesker at kende, som kan ruske lidt i ens fordomme

Selv har Pernille aldrig været så teknisk anlagt, men til gengæld er hun både stærk pædagogisk og didaktisk, og så er hun altid frisk på at lære nye ting:

– Jeg har aldrig oplevet at være overflødig eller ikke vigtig i Coding Pirates, og min tilstedeværelse har også altid haft sin berettigelse. Min rolle har været at kaste idéer op i luften, og så har nogle andre mere teknisk kompetente frivillige grebet idéen og hjulpet med at realisere den. Derfor er det ikke bestemte mennesker, der efterspørges i CP, men alle der har en lyst til at deltage i fællesskabet.

Derfor skal du blive frivillig

Pernille vil helt sikkert opfordre andre til at blive frivillige i Coding Pirates – særligt fordi man selv kan vælge, hvor meget man vil engagere sig:

– GØR DET! Vi har det super hyggeligt, og man kan selv vælge, hvor meget man vil engagere sig. Man kan nøjes med at komme som frivillig i en af afdelingerne til klubaften, men man kan også supplere op med hackathons, frivillighacks (som har lært mig mega meget), bestyrelsesarbejde, GameJam, fredagsbarer, inspirationsdage og meget mere. Hvis du ikke kan kode? Så kan du lære det, og så er vi en hær (eller mandskab), der gerne vil hjælpe dig i gang. Hvis du kun kan kode? Så kan du lære de andre det, og så er vi også en hær (eller et mandskab), der gerne vil hjælpe dig i gang og støtte op om netop DINE kompetencer.

#MødMandskabet

I #MødMandskabet præsenterer vi nogle af vores mange seje frivillige i Coding Pirates. Hver især bidrager de med forskellige styrker og kompetencer.

Nominér en frivillig ved at sende en mail til [email protected] eller via Slack: @CamillaBenkjaer.

Mød flere af vores seje frivillige