Søg
Close this search box.

Åbningen af Aarhus’ nye mediehus på havnen i Aarhus sker den 20. juni med Coding Pirates som gæster og en masse forskellige workshops, som gamle og unge kodepirater kan prøve kræfter med.

Åbent hus på Hovedbiblioteket i Aarhus 3

Det nye bibliotek i Aarhus åbner sammen med resten af DOKK1-bygningen på de nye havnearealer, hvor den er en del af byudviklingsprojektet Urban Mediaspace Aarhus.

Her åbnes dørene for byens borgere med et festligt og folkeligt arrangement lørdag den 20. juni. Det konkrete program for åbningen vil blive meldt ud i god tid inden åbningen.

Coding Pirates-afdelingen fra Hovedbiblioteket fortsætter i de nye omgivelser og Aarhus-piraterne er naturligvis klar med forskellige workshops og teknologier, som man kan prøve under åbningsarrangementet. På dagen er vi at finde i Børne- og Familieafdelingen med teknologier som EZRobots, Minecraft og 3D-print, Makey Makey, Sonic Pi, Rashberry Pi’s og meget mere samt glade og kreative pirater.

“Da fremtidsøen ikke bliver en fysisk del af workshoppen til Dokk1 åbningen, fik vi den idé at lave en digitaliseret fremtidsø, hvor der kan arbejdes under samme koncepter. Vi forestiller os, at den kunne laves som et kollaborativt projekt med Minecraft-workshoppen. Vi vil oprette en server dedikeret til dette projekt, hvor alle der har lyst og kan være med, kan skabe en fremtidsø og dets samfund i en virtuel verden, hvor vi bl.a. også laver bygningen Dokk1, som en del af øen,” fortæller Troels Lykkegård Jensen, der er med som frivillig på dagen.

Læs mere: