Søg
Close this search box.

Flere og flere Coding Pirates afdelinger og bestyrelser dukker stadig op på Danmarkskortet. Sidst er Allerød og Billund kommet med. Kristian Ipsen fra Coding Pirates Billund og Nikolaj Bührmann fra Coding Pirates Allerød er begejstrede for at kunne åbne dørene for it entusiastiske børn og frivillige i deres byer.

 

Generalforsamling Billund. Foto: Kristian Ipsen

 

Billund afdelingen startede op i januar 2017. Kristian Ipsen fra Coding Pirates Billund udtaler om opstarten: “Coding Pirates Billund så dagens lys i januar og de frivillige har siden arbejdet hårdt på, at få rammerne omkring foreningen på plads. Et spændende og udbytterigt arbejde, der lørdag udmøntede sig I et brag af en kick off event i hjertet af Billund. Her havde vi fået lov til, at låne fællesarealet i Billund Centret. Der blev pyntet op med piratflag og sabler og naturligvis hevet masser af teknologi og gadgets inden for. Henover dagen kom, der masser af gæster forbi og vi fik i den grad vist Billund, at piraterne er kommet til byen.”

 

Generalforsamling i Allerød. Foto: Martin Exner

 

Coding Pirates afdelingen i Allerød startede op i foråret 2017. Nikolaj Bührmann formand for Coding Pirates Allerød udtaler: “Der er ingen tvivl om at Allerøds dagtilbud og skoler ikke har det digitale fokus, som Coding Pirates kan levere. Og det er endda i en kommune, som har mange børn, forældre og virksomheder, der er orienteret mod det tema.”

Bührmann fortsætter om opstarten for Coding Pirates afdelingen i Allerød: “Det er derfor ikke overraskende, men utroligt rørende at Coding Pirates er blevet taget så vel imod, ikke mindst af Allerød Bibliotek. Efter lidt mødevirksomhed, ét kom-og-mød-os arrangement, hvor vi legede med forskelligt udstyr og en stiftende generalforsamling med ca. 50 deltagere, så står vi nu et sted hvor vi har frivillige og børn til at starte op med 2, 3, 4 hold. Og en bredde blandt de frivillige, som gør at vi tager ind i hele aldersspektret fra (6)7-17 år.”

 

Læs mere om: Coding Pirates afdelinger