Søg
Close this search box.

Vandraketter og mikro:bits

Af Miriam Havtorn ︱ 01/06-2022

Få ny inspiration til, hvordan du kan skyde sommeren eller den kommende Coding Pirates’ sæsson igang med vandraketter.

I Coding Pirates Furesø har de gennem ét par sæsoner, på deres klubaftner, tilbudt et projektforløb med vandraketter og micro:bit. Forløbet har haft stor succes og bragt en masse glæde for deres pirater. Jørgen Kragh Jakobsen fortæller her om, hvad projektet går ud på. 

Hos Coding Pirates Furesø har vi igennem ét par sæsoner arbejdet med et tværfagligt vandraketprojekt. Projektet har primært været drevet af vores mikro:bit og 3D printhold, men vi har også har success med at bruge vores raketter som sæsonstart-aktivitet og til HTML kodning af launch control center.

Vi bruger et raketkit fra Rokit – og har over tid udbygget det med elektrisk pumpe, fjernstyrring, launch system og højdemåler med tryksensor.

På den måde, har vi kunne introducere vores pirater for begreber som; protokoller, som de bruger når de designer radiokommunikation mellem systemets forskellige dele. Derudover oplever vi at projektet med vandraketter giver masser af muligheder for, at lave udvidelser og forbedringer som piraterne selv finder på og bygger videre på.

Bliv klar pirat og fyr den kommende Coding Pirates sæson igang med en ny vanvittig sjov aktivitet, hvis jeres pirater også er vild med vandraketter og micro:bit.

Som frivillig i Coding Pirates kan du blive meget klogere på vandraketprojektet, når vi holder online møde for frivillige d. 6. juni. Her vil Jørgen Kragh Jakobsen fortælle mere om, hvordan Coding Pirates Furesø driver projektet, samt deres erfaringer med det.

Find linket og deltag på vores frivilligmøder via Facebookgruppen “Coding Pirates Community” eller vores Slackkanal #annonceringer.