Noah Kallesø tog springet, da det blev muligt for pirater at stille op til bestyrelsen i Coding Pirates Silkeborg. Og Noah har ikke fortrudt sin beslutning.

Det var den store interesse for teknologi og computere, der fik den dengang 11-årige Noah Kallesø til at starte til Coding Pirates i 2016. Noah var i forvejen hjælpelærer i et FabLab (red. skaberværksted), da en af hans lærere anbefalede ham at starte til Coding Pirates i Silkeborg. Hans far meldte ham til samme dag.

Og klubaftenerne levede op til forventningerne. Faktisk så meget, at han med tiden er blevet en endnu større del af Coding Pirates, da afdelingskaptajn Martin Knudsen udpegede Noah til at være frivillig hjælpeleder.

Om Noah Kallesø

  • 15 år
  • Går i 9. klasse på Nordvang i Silkeborg
  • Elsker spil som Mario og Pokémon

Også pirater kan stille op

For afdelingskaptajn Martin Knudsen er det en vigtig del af Coding Pirates Silkeborg at engagere de ældste pirater, og derfor er frivillig-aftenerne, som afholdes den første tirsdag i måneden, også åbne for dem:

– Vi opfordrer de store pirater til at deltage i frivillig-aftenerne, så de kan vokse ind i rollen som frivillig. Håbet er, at vi kan holde fast i dem. 

Coding Pirates Silkeborg har god erfaring med at afholde en kombineret generalforsamling og medlemsaften for alle interesserede. Ud af de 14 deltagere dukkede der i alt 4 pirater op – og en af piraterne var Noah. Martin havde i forvejen gjort opmærksom på, at både pirater og voksne kunne stille op til bestyrelsen. 

– Da jeg spurgte, om nogle af kodepiraterne også overvejede at stille op, rakte Noah hånden i vejret og fortalte, at han godt kunne tænke sig at stille op. Som bestyrelsesmedlem ville han arbejde på, hvilke aktiviteter vi skulle lave på klubaftenerne, fortæller Martin. 

Og Noah blev valgt ind – som den første pirat i Coding Pirates Silkeborg.

Billederne herunder er fra generalforsamlingen i Coding Pirates Silkeborg i april 2019:

“En af de bedste beslutninger, jeg har truffet”

Og Noah har ikke fortrudt sin beslutning:

– Det er nok en af de bedste beslutninger, jeg har truffet. Jeg havde allerede et fællesskab med de andre frivillige, men nu kan jeg være med til at bestemme, hvad vi skal lave, hvordan vi skal få det hele til at fungere og meget mere.

Og hvis man tror, at en mærkesag for en nyvalgt pirat ville være at få mere kage ind i klubaftenerne, så må man tro om. For hos Noah er det lige præcis det modsatte:

– Jeg har ikke nogen bestemt mærkesag. Men jeg er dog stærkt imod kagelisten, da jeg oplevede, at børnene kom for kagens skyld.

Martin er god til at få alle med

Noah har nu været en del af bestyrelsen i et halvt års tid, og der er nogle ting, der har ændret sig fra “blot” at være pirat til nu også at være bestyrelsesmedlem.

– Det er egentlig ikke så anderledes igen – andet end at jeg føler mig som en større del af Coding Pirates nu, og at jeg kan være med til at bestemme lidt mere. Det skal også lige siges, at jeg var en stor del af det i forvejen, da Martin altid har været god til at få alle med, fortæller Noah.

Og kaptajn Martin er da også meget tilfreds med Noahs store engagement i bestyrelsen:

– Det har været rart, at Noah har deltaget hver gang og været sparringspartner på indhold og planer for klubaftenerne. Noah tog også med til frivilligdagen EXPLORE i oktober, hvilket var fedt, da vi så var to med en fælles oplevelse og med lidt mere indsigt ind i det fællesskab, der er på tværs af afdelingerne.

NB: Hvis et barn vælges ind i en bestyrelse, har barnet ikke et økonomisk eller juridisk ansvar.