Søg
Close this search box.

#mødmandskabet: Naja Årosin Laursen

Af Camilla Johansen ︱ 01/10-2019

Naja Årosin Laursen er frivillig hos Coding Pirates Pentia, ganske enkelt fordi hun ikke kan lade være. Hun opfordrer alle til at blive frivillige, fordi der er brug for alle slags kompetencer i Coding Pirates. Selv stod hun i starten for en workshop, hvor det handlede om at lege med kode frem for at kode.

Da Naja Årosin Laursen i 2017 startede som junior UX designer hos virksomheden Pentia, fangede det hver onsdag hendes interesse, når det væltede ind på kontoret med 25 teknik-nysgerrige børn og unge. Hun meldte sig derfor hurtigt som frivillig i Coding Pirates Pentia, hvor hun også senere er blevet afdelingskaptajn. 

– Jeg tilsluttede mig teamet af frivillige, på trods af at jeg ikke selv kunne kode særlig meget eller endnu vidste, hvad jeg kunne bidrage med.

Om Naja Årosin Laursen

  • 29 år
  • Bor på Amager
  • Cand.it i Digital design og interaktive teknologier fra ITU
  • Arbejder som UX designer hos Pentia
  • Afdelingskaptajn hos Coding Pirates Pentia
  • Bestyrelsesmedlem i Coding Pirates København

Frivillig fordi jeg ikke kan lade være

Det kan være svært at finde tid til mange forskellige aktiviteter i en travl hverdag med fuldtidsarbejde. Men på trods af det, er Coding Pirates en af de ting, Naja prioriterer højt.

– Jeg er frivillig i Coding Pirates, fordi jeg ikke kan lade være. Der er noget helt specielt over det smil, børnene har på læben, når de kommer ud fra deres workshops og stolt fremviser det, de har lavet til deres forældre.

Udover glade børn betyder det mindst lige så meget for Naja, når de frivillige har succesoplevelser:

– På samme måde er det virkelig inspirerende og bekræftende, når de frivillige fortæller, hvordan børnene bliver ved med at overraske positivt, og hvordan det ikke kun er børnene, der lærer, men også de frivillige selv.

Du behøver ikke at kunne kode

Naja møder ofte folk, der er interesserede i at blive frivillige i Coding Pirates, men at de holder sig tilbage, fordi de ikke kan kode. 

– Det at være frivillig kræver mindre, end de fleste forventer. Det vigtigste er, at man har gå-på-mod, lyst til at lære – og lære fra sig, og at man kan har mulighed for at committe sig til at møde op og være med. I Coding Pirates er der rig mulighed for at sætte mange forskellige kompetencer i spil. 

Selv hoppede Naja også ud i det at være frivillig uden forudsætninger for at lære børnene at kode. Hun bragte hurtigt sine egne kompetencer i spil på anden vis ved at starte en “krea”-workshop for børnene, hvor fokusset var at lege med kode i stedet for at kode.

– Vi lavede f.eks. “Human programming”, hvor børnene først skulle lave en stor labyrint i papir og derefter på skift lukke øjnene og “programmere” hinanden gennem labyrinten ved at give kommandoer som “tre skridt frem, drej til venstre”. Den efterfølgende gang skulle børnene så “digitalisere” legen og spille et spil, der hedder “Lightbot”, der på lignende vis handler om at få en lille robot igennem en bane ved hjælp af kommandoer. 

Der er brug for alle slags frivillige

Naja understreger, at der er brug for mange forskellige frivillige kræfter i Coding Pirates:

– Nogle frivillige får idéer til helt nye workshops, mens andre får idéer til nye versioner af eksisterende workshops. Nogen har det bedst med at være assistenter på workshops, mens andre helst vil hjælpe med det praktiske, med markedsføring eller noget tredje. Der er brug for det hele – så hold dig endelig ikke tilbage!

#MødMandskabet

I #MødMandskabet præsenterer vi nogle af vores mange seje frivillige i Coding Pirates. Hver især bidrager de med forskellige styrker og kompetencer.

Nominér en frivillig ved at sende en mail til [email protected] eller via Slack: @CamillaBenkjaer.

Mød flere af vores seje frivillige