Søg
Close this search box.

Lokal-finalerne i FIRST® LEGO® League var en kæmpe succes

Af Maria Hufnagel Nielsen ︱ 15/11-2022

Lørdag d. 12. november stod i innovationens og konkurrencens tegn, da de lokale finaler i FIRST® LEGO® League blev afholdt i 14 byer landet over.

Målet med turneringen er blandt andet at inspirere børn og unge i alderen 10-16 år til at blive morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. Deltagerne får mulighed for at arbejde med samfundsaktuelle udfordringer, og i år er temaet energi.

Der blev dystet og uddelt en LEGO®-pokal til bedste hold indenfor kategorierne robotkørsel, innovationsprojekt, kerneværdier og robotdesign. Det hold, der samlet klarede sig bedst i alle kategorierne, fik prisen ”FIRST® LEGO® League Champion”.

Den spændende finale i robotkørsel, hvor Odinskolen kæmpede mod ”Humantech” fra Langeskov skole. Begge hold var dygtige og havde godt styr på robotterne – men Humantech løb med sejren.

FIRST® LEGO® LEAGUE i Aarhus

Rådmand Thomas Medom byder børnene velkommen til lokalfinalen i Aarhus.

FIRST® LEGO® LEAGUE i Langeskov

FIRST® LEGO® LEAGUE i Herning

I Herning var der sat boder op med holdenes idéer, så dommere og tilskuere kunne gå rundt og kigge på holdenes idéer.