I starten af efterårsferien var Coding Pirates både at finde på Kulturnatten i København og på Maker Faire i Århus. Der kom mange nysgerrige børn og deres voksne forbi – og alt fra LEGO, Minecraft Education, synthesizere, badges med lys og virtual reality blev prøvet, testet og pillet ved.

 

Anton og Joséfine viste nysgerrige børn, hvordan man kan kode sine LEGOmodeller til at bevæge sig på Kulturnatten.

3900 kiggede forbi piraterne i Industriens Hus

I fredags blev der afholdt Kulturnat i København, og Coding Pirates var selvfølgelig på banen. Her var det afdelingen fra Frederiksberg, der stod bag planlægningen af arrangementet i Industriens Hus, lige ved Rådhuspladsen.

Der var godt gang i den fra kl 18-23, hvor Coding Pirates i samarbejde med både LEGO og Microsoft Education bød på spændende aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

Selvom Coding Pirates havde plads aller bagerst i Industriens store foyer, undlod det ikke folk i at kigge forbi. I løbet af aftenen var de seje frivillige konstant beskæftiget med, at introducere Occulus Quest 2, Lego Life, Micro:bits og 3D print til alle der kom forbi. Og interessen var stor blandt de større børn.

Men vi vakte også interesse blandt de små børn, der endnu ikke er store nok til at være med i Coding Pirates. LEGO havde nemlig lånt os en masse store kasser med klodser, og her var der hele aftenen fyldt med børn (og deres fædre), der byggede fremtidens byer på livet løs.

“Det var en god mulighed for os fra Coding Pirates at dele det gode budskab om vores aktiviteter. Mange kendte os allerede og spurgte ved indgangen efter, hvor Coding Pirates var henne. Vi var i dialog med mange, der gerne vil være en del af Coding Pirates og så var det spændende at være en del af en så stor organisation som DI. Nu ved de i hvertfald hvem vi er og hvad vi kan.”

Udtaler Lis Zacho fra Coding Pirates Frederiksberg, og Édith Sveboelle tilføjer:

“Ja det er virkelig en succes at have de unge fra Coding Pirates med, de er fantastisk dygtige til at snakke med børnene, og med voksne. Deres entusiasme smitter af!”

Der blev bygget meget LEGO til Kulturnatten i København.

Til Maker Faire lærte børnene blandt andet at lave badges med lys i. 

CP Billund fremviste lydens bevægelser med synthesizere til Maker Faire.

To dage i tech-nørde himlen

Lørdag og søndag bød på Maker Faire på Dokk1 i Aarhus. Coding Pirates Billund, Coding Pirates Vejle og Mini Builders fra Coding Pirates Aarhus, var gået sammen om at stable en masse spændende aktiviteter på benene.

“Efter min mening [er Maker Faire] årets bedste event, for det er et sted, hvor nørderi, oplevelser, teknologi, voksne og børn mødes i et virvar af hittepåsomhed, leg, byggeprocesser, sanseindtryk og muligheden for at være med til at skabe ting.” udtaler Louise Overgaard.

Om lørdagen, introducerede Coding Pirates Billund gæsterne til nogle hackede, analoge maskiner. Ved hjælp af af to synthesizere, en gammel, hacket TV-skærm og et keyboard, kunne der fremvises toner, eller frekevenser. Hver tone bliver så afbilledet forskelligt – inde for den samme oktav. Grundlæggende fungerer en synthesizer nemlig sådan, at de dybe toner har flere volt, og de lyse har færre volt. Dette kan man aflæse direkte på TV-skærmen, hvor udsvinget bliver kortere, hvis man sætter frekvensen op, og længere, hvis man sætter den ned.

Om søndagen var Coding Pirates Vejle på banen med deres Hack-bokse. Her skulle man vælge et stykke slik, låse det i en hack-box og så gennemskue koden, for at åbne boksen igen. Derudover havde vi også besøg af et par stærke cyberskills-studerende fra AAU, som viste gæsterne hvor let din telefon eller computer kan blive hacket, hvis du ikke er opmærksom.

Der kom mange børn forbi, og børnene fra Coding Pirates Minibuilders viste stolt deres LEGO SPIKE værker frem: En havde skabt en ‘evighedsmaskine’, en anden et ‘bevægeligt eventyr’ og en tredie et ‘lykkehjul’. Børnene var så gode til at engagere gæsterne, at Minibuilders vandt Maker Faires præmie for bedste stand.

Coding Pirates introducerede også børn og voksne til Virtual Reality spil, samt gjorde det muligt at lave sin egen badge med lysdioder og batterier – hvilket lærte gæsterne om forskellen på plus og minus siden på et batteri – for vendte man dioden forkert, ville den ikke lyse.

 

Coding Pirates Minibuilders vandt for ‘bedste stand’ – en stand de selv havde drevet hele weekenden.

Kulturnatten København

Kulturnatten københavn er et tilbagevendende arrangement der afholdes årligt fredag i uge 41. Her kan man købe et kulturpas og opleve steder og aktiviteter der normalt ikke er åbent for offentligheden.

Læs mere om Kulturnatten her

Maker Faire Aarhus

Aarhus Maker Faire er en to dages gratis festival der giver børn og voksne mulighed for at stifte bekendskab med alle former for ‘gør-det-selv’. Her er både de nyeste tech-gadgets og de ældste steampunk-gadgets.

Læs mere om Maker Faire her