I år blev det årlige Game Jam endnu en gang afholdt i Aarhus ved Dokk1 og i Lyngby ved Microsoft


110 børn og unge var samlet i Lyngby til dette års Game Jam 2021 – den 6.-7. november. De 40 frivillige, der sørgede for at gøre alt dette muligt, var repræsenteret fra 11 Coding Pirates afdelinger på Sjælland.

(Foto credit: Mads Stenfatt)

Stemningen var høj og alt var planlagt ned til mindste detalje!
I år var det Martin Exner og Maria Scheel-Lonsdale som Tovholdere på eventet i Lyngby. I planlægningsgruppen var også Mikael Hewel, Lord Jan Vejlin og Kristoffer Rath Hansen. Der har været planlagt i måneder, ned til mindste detalje, for også at gøre dette års event til en succes for børn og frivillige.

Bagved stod 35 seje frivillige parate til at udføre et kæmpe stykke arbejde for at løfte eventet
Bla havde vi Per Hansen til at stå for streamingen af eventet i Lyngby. Der blev streamet Live fra begge lokationer via vores Coding Pirates Twitch kanal – men kan gense klippene derinde.

“Gå på mod, engagement og entusiasme, er opskriften for et fedt Game Jam!” – Maria

Game Jam er et event med mange aspekter. Børnene lærer mange forskellige kompetencer hos dem selv og deres holdkammerater at kende. At indgå i teams, hvor man skal samarbejde, koordinere og udvikle et færdig produkt. Hele det sociale i at være med i noget og om noget større, møde nye bekendtskaber og danne nye relationer. Dette er også et event for de frivillige til at networke, skabe kontakt til frivillige i andre afdelinger og bare have det sjovt.

Før konkurrencen startede

De fleste frivillige ankom kl 8.00 for at gøre klar til weekendens event. Børnene ankom kl fra kl 9.30-10.45. Her blev de guidet igennem check-in, fik goodiebags, T-Shirts og blevet skrevet op i vores Teaminator – bygget af Kristoffer Rath Hansen.

(Foto credit: Lord Jan Vejlin)

Eventet startede i den store sal kl 11.00. Her mødte børnene Victor Breum fra Nordic Game Jam, der fortalte børnene hvad et Game Jam er for noget

(Foto credit: Mads Stenfatt)

Bagefter overtog Søren Lundgaard fra Ghost Ship Games og fortalte omkring det at bygge spil.

(Foto credit: Mads Stenfatt)

Astrid, fra Coding Pirates Sekretariat, kom og fortalte om Piratskibet og Ungerådet, hvor børnene skulle deltage på mentimeter og senere finde navnet til rådet.

(Foto credit: Mads Stenfatt)

Årets hemmelige tema

Børnene havde alle en ret med til sammenskudsgilde om lørdagen. Efter Frokost blev årets hemmelige tema så afsløret….

I år var temaet Grænser og Overgange

Selve eventet

Alt er forløbet som planlagt, med kun få afvigelser. Der er blevet kodet, hygget, spist masser af slik, prøvet VR og socialiseret både for børnene og de frivillige. Marcus og Nils-Erik havde programmeret et Countdown Clock, hvor man kunne lave en bruger, så man kunne skrive et motiverende citat, der så blev vist på randomly, på skærmen med nedtællingsuret.

(Foto credit: Martin Strandbygaard)

Der var købt post-Its ind i lange baner! For at børnene kunne udføre pixel-art på ruderne til lokalerne. Det var med til at give hvert lokale deres helt eget udtryk, derudover var det meget dekorativt og hyggeligt, både for børnene at lave men også stemningsmæssigt. 

(Foto credit: Christian Toft)

Online på Twitch

Dertil blev der fundet 2 børne rapportere – Adam og Anna fra Coding Pirates Ballerup. Der gik rundt og interviewede holdene og de frivillige til Game Jammet. De gjorde et virkeligt godt stykke arbejde! Se med her på et af klippene.

Deadline

Der var spænding og nerver på til sidst hos nogle, andre var mere rolige og klar til at aflevere. Man kan jo altid bruge mere tid en blot 24 timer på et spil, men kunsten er at finde frem til en milepæl der rammer de fleste af gruppens planer og opfylder kravene på rammerne.

TV2 kom og filmede søndag, mens børnene var i fuld gang med afleveringerne og senere kåringen af vinderne. Det blev vist om aftenen kl 20 på TV2 News.

(Foto credit: Mads Stenfatt)

 

Vinder kåringen

Alle børnene har gjort et fantastisk arbejde med deres spil, børnene har arbejdet koncentreret og fokuseret i 24 timer, de er alle vindere på hver deres måde. Men der måtte jo også findes nogle officielle vinder til sidst.

Alle vinderne modtog specialdesignede pokaler designet af Magnus Engell Petersen og produceret af Winnie Thorstensen


Vinderne af dette år Game Jam 2021 – Lyngby var:

Prisen for bedste spil blev vundet af hold 12 med deres spil “Passing Through Limbo”. Det have en wow effekt uden lige og dommerne var alle enige om at dette var årets bedste spil. 

Vinderne af Bedste design gik til Team Alma. Der havde lavet “Hells Wall 2”, programmeret i Unity.

Teamwork prisen, der gives for det gode samarbejde, gik til hold 8 med deres spil de havde programmeret i Scratch, de havde ydet et helt særligt samarbejde i år.

For at vinde Ungdomsprisen må deltagerne ikke være mere end 10 år. I år vandt hold nr 17 prisen, med deres spil “Portal Parkour”, programmeret i Scratch.

 

Dommerpanelet i år bestod af 6 dommere: 

Anette Nørgaard, Netværkskonsulent og med til at starte Game Jams op siden 2014

Malte von Sehested, Frivillig i Coding Pirates Ballerup

Rasmus Selsmark, Frivillig og afdelings kaptajn i Coding Pirates Hedehusene

Tobias Hewel, Frivillig i Coding Pirates Vanløse afdelingen

Marcus Ihme, Pirat i Coding Pirates Lyngby afdelingen og Coding Pirates Værløse

Nils-Erik Elkan Høi-Hansen, Frivillig i Coding Pirates Lyngby afdelingen

(Foto credit: Carsten Siedel – Globeteam)

Sponsorerne

Da Coding Pirates er en Non-Profit forening kan alt dette jo kun lade sig gøre med ekstra midler fra vores fantastiske sponsorer, vi sætter stor pris på opbakningen af eventene, så vi kunne skabe endnu et fantastisk Game Jam


Årets sponsorer var:

Unity technologies, Visma Dinero, Globeteam, Offcuts Fabrications og selvfølgelig Microsoft, hvor vi fik lov at afholde eventet.

Fra Pirat til Frivillig

Dertil have vi også unge frivillige med igen i år, tidligere Pirater der har gået længe til Coding Pirates i deres afdeling. Når de unge pirater bliver alderssvarende eller for store til at kunne deltage til klubaften, da vi er et tilbud for børn og unge i alderen 7-17 år, så giver vi dem faktisk muligheden for at fortsætte som en del af fællesskabet i de frivillige rækker. Vi har flere unge i Lyngby der er er startet ud som Pirater og sidenhen gået over til at være frivillige. Det er super fedt, både fordi vi ikke behøver sige farvel til dem, men også fordi de er gode rollemodeller for børnene og blevet en del af afdelingerne og sammenholdet, fordi de har været med så længe som de har. Vi ønsker jo gerne at børnene og de unge føler at de er en del af Coding Pirates og ikke at det bare er noget de går til.

En helt særlig Tak til alle frivillige

Game Jam er et team event, både for børnene, men også de frivillige. Alt dette har kun været muligt, fordi der er blevet løftet i flok. Dette viser hvor stort et engagement og entusiasme der er i Coding Pirates afdelingerne, som bringes med til vores events. Det er sammenholdet, fællesskabet og korpsånd der i den grad viser sig nationalt hvert år og ved hvert event.

Derfor vil vi også gerne takke alle de frivillige deltagere for aldeles fantastisk indsats igen i år, vi håber meget at gense jer alle igen til næste år, for at gøre Game Jam 2022 til et lige så fantastisk event.

(Foto credit: Mads Stenfatt)

Tak for et fantastisk GameJam!