Søg
Close this search box.

Børne IT-konferencer 2022: Tag med på en rejse i tiden

Af Miriam Havtorn ︱ 19/05-2022

Efter to år kunne vi igen samle børn og unge til en vaskeægte Coding Pirates tradition – vores årlige Børne IT-konferencer i Aarhus og Lyngby. I alt var 150 friske unge kodepirater samlet til en dag i teknologiens tegn. Dette års tema var tidsmaskine og kursen var sat mod en spændende rejse i tiden. I fællesskab gik frivillige og pirater på opdagelse i teknologiens udvikling og fik et indblik i, hvordan teknologien kan se ud og bruges i fremtiden. Fælles for begge konferencer var, at temaet blev udforsket gennem leg og læring, krydret med spændene og inspirerende oplæg.

Klar, Pirat, Start!

Med computeren under armen stod flere spændte børn og unge, lørdag d. 7. maj., klar til indtjekning ved dette års Børne IT-konference ved DOKK1 i Aarhus og hos Microsoft i Lyngby. Her blev de taget godt i mod af de mange frivillige, der stod klar til at give deltagerne en god dag med mange forskellige IT- kreative aktiviteter.

“Det var rigtig hyggeligt med nogen gode kollegaer og nogen meget engagerede børn. Børnene viste stor interesse i at lære omkring udvikling, og det var fedt at se så mange børn kigge interesseret med på den gamle Piccolo-computer.”

– Mathies Wiencke, Frivillig i DIKU, Unity workshoppen

 

Aarhus

Hvad der først mødte deltagerne i Aarhus var en Piccolo-computer af noget ældre dato, end det de unge kender og er vant til i dag. Her gjorde Michael Ørnø fra Datamuseet deltagerne klogere på udviklingen af den teknologi vi kender og bruger i dag, og som fx bruges i Micro:bitten, som nogle af deltagerne fik anledning til at lege og eksperimentere med i løbet af dagen.

Gennem workshops kunne deltagerne afprøve et par forskellige teknologier og blive introduceret til forskellige programmeringssprog. Det blev et lærerigt forløb for både deltager og frivillige, da dagen bevidnede, om en skarp generation af børn og unge fyldt med nysgerrighed og spørgerlyst. Dagens spørgsmål i Aarhus kom fra 11 årige Esko, som overraskede og imponerede oplægsholder Kristian Andreasen fra VR-virksomheden Kanda. Esko ville nemlig gerne vide, om der findes undersøgelser, der understøtter, at dét at tage et kursus i VR er et ligeså godt værktøj til at oplære ingeniører og teknikere i, som det er at tage at fysisk kursus.

 

Lyngby

Den selvsamme dag blev der ligeledes holdt Børne IT-konference i Lyngby hos Microsoft, hvor temaet ligeså var tidsrejse. Dagen blev skudt i gang af Simon Lajboschitz, der kunne gøre deltagerne klogere på fremtidens internet.

Efter oplægget, var der på de forskellige workshops plads til kreativitet og fordybelse i lige netop den teknologi, som de unge fandt mest interessant. Her brugte de blandt andet nutiden til at lege med fortidens teknologi og rundede efterfølgende dagen af med, at skabe en vision for fremtidens teknologi. Det var nogle engagerede børn, der mødte de frivillige og som udviste stor interesse for at lære om teknologiens udvikling.

 “Det var en herlig dag med nogle engagerede unge mennesker. Vi brugte nutiden til at lege med fortidens teknologi og sluttede af med en vision for fremtiden teknologi.”

– Thomas Volden, Frivillig i Coding Pirates Ballerup, Pixeleret hjernevridere i puzzle script workshoppen

 

Ligesom i Aarhus oplevede de frivillige i Lyngby, at vi har en generation af super skarpe børn. På nogle workshops nåede deltagerne to timers planlagt aktivitet på den halve tid. Det gav de frivillige mulighed for, at dykke endnu dybere ned i værktøjskassen og tænke kreativt.

 “De børn jeg havde, og de to-tre hjælpere var super smarte. De nåede de to timers undervisning på den første time, så jeg måtte gribe lidt ned i værktøjs kassen. I anden time lærte de at lave en lille figur, som kunne danse.”

– Jesper Skjærbæk, Blender workshoppen

 

Sidst på dagen var det deltagerne i Lyngby, der blev mødt af en gammel Piccolo-computer. Her var det Finn Verner Nielsen fra Datamuseet, der gjorde deltagerne klogere på den teknologiske udvikling. Ifølge de frivillige, var det fedt, at opleve så mange børn og unge kigge interesseret med på den gamle maskine, da de selv fik muligheden for at spille Flappy Bird på en RC Piccolo fra 1979, programmeret af Coding Pirates’ egen frivillig og afdelingskaptajn fra Vanløse Mikael Clausen Hewel i Comal.

Til sidst, er der ikke andet, end at sige; TUSINDE TAK for to fantastiske konferencer – Vi håber vi ses til næste år!