Søg
Close this search box.

Coding Pirates Allerød

Vi er en lokalforening under Coding Pirates, hørende til i Allerød kommune – Lillerød by. Lokalforeningen blev stiftet i 2017 og har til huse på Allerød bibliotek, hvor vi har faste lokaler på 2. sal. Herfra har vi faste ugentlige klubaftener og andre spændende arrangementer.

Lokation

Allerød Bibliotek
Skovensvej 4, 2. sal
(indgang via trappeopgang mod biograf)
3450 Allerød

mødetid

Tirsdage og torsdage – kl. 17:00-19:00
onsdage – kl. 17:30-19:30

Kontaktinfo

Kaptajn: Johnny Christensen
E-mail: [email protected]

En afdeling (mest) på børnenes præmisser

Coding Pirates Allerød kom til verden i 2017 og fra afdelingens start var det intentionen at det skulle være en forening på børnenes præmisser:

  1. Alle børn er velkomne, så diversiteten skulle dyrkes og være høj
  2. Undrevisning, fremfor undervisning, efter en lang skoledag
  3. Løbende eksperimentere med børnenes interesse for deltagelse i demokratiske processer

Som afgående kaptajn for en afdeling med mange glade medlemmer (ca. 65) og frivillige (ca. 22) vil jeg tillade mig at fortælle lidt om vores DNA.

T-shirts til piraterne

Ohøj Pirater!
Køb en Coding Pirates trøje her.

Facebook-side

Følg vores Facebook-side her, hvor vi deler information om hvad vi laver.

Events i Coding Pirates

Hold øje med vores side eller på Facebook for kommende events.

Ofte stillede spørgsmål...

Har du nogle spørgsmål omkring det at gå til Coding Pirates, så tjek disse faner ud, eller ræk ud til vores afdelingskaptajn via mail [email protected]

Deltagelse sker via opskrivning til vores afdeling. Der er heldigvis mange der gerne lege sammen omkring teknologi hos os i Allerød. Det betyder imidlertid, at vi har venteliste for optagelse på et af vores fire hold.

Der åbnes for nye deltagere til holdene i januar og september. Her har eksisterende deltagere fortrinsret, hvorefter holdene fyldes op fra ventelisten. Der tages fra ventelisten ud fra anciennitet (længst tid på ventelisten). Vi prioriterer med en fordel for de få piger der er opskrevet, for at få en rimelig kønsfordeling på holdene.
Deltager man som frivillig i foreningen, vil man have fortrinsret for deltagelse af op til to af egne børn (familie relation). 

For at du kan blive tilmeldt, skal du først oprette en profil og derefter vælge hvilken afdeling du vil skrives op til. Det gør du her

Ønsker du at være en del af vores team af frivillige i Allerød?

Du kan overordnet læse om det at være frivillig i Coding Pirates her: https://codingpirates.dk/bliv-frivillig/ 
Nedenfor lidt information om hvad frivillig-rollen indebærer hos os i Allerød.

Om det at være frivillig
Her i afdelingen har vi stort fokus på at klubaftenerne foregår på børnenes præmisser og så vidt muligt ud fra hvad de har lyst til. Det kan godt stille krav til den frivillige om både fleksibilitet og tålmodighed.

Vi forventer, at alle børn behandles ens og at de frivillige er opmærksomme og imødekommende overfor alle. Vi forventer, at der vil være 4 børn pr. frivillig på sigt. Holdstørrelserne vil blive sat efter at vi ikke skal overstige dette.

Du skal være med til at sikre en god omgangstone og en afslappet omgangsform. Vi hjælper hinanden, også med at rydde op. Er du forhindret i at komme, så informér dine kollegaer på forhånd.

  • Du orienterer dig mod børnegruppen som helhed
  • Du deltager i frivilligaftener
  • Du deltager i driften af dit hold

Vi har et idekatalog, der beskriver et stort udvalg af aktiviteter. Ingen af os er eksperter i alting! Og det forventes heller ikke, at du er eller bliver det. Fokuser på nogle få ting. Mød gerne velforberedt op med en god idé til en aktivitet for aftenen. Eller et forløb, der kan strække sig over flere aftener.

Tænk gerne ud af boksen. Vi har haft mange gode aktiviteter, hvor vi er gået analog (bygget med pap, sugerør, snor etc.).

Starter du fra 0, så fortvivl ikke. Du starter bare samme sted som de fleste af os andre 🙂

Kontakt endelig vores frivillig-koordinator Stine, hvis du ønsker at vide mere eller melde dig som frivillig-kandidat 🙂

Historik
Allerød lokalforening blev stiftet i 2017. På trods af vores ”unge alder”, er vi takket være stor opbakning fra frivillige, bibliotek og medlemmer vokset til at blive p.t. den største af de omkring 85 foreninger/afdelinger i Danmark. Vi er ca. 65 aktive unge på vores hold – og omkring 12 frivillige.

Formål
Foreningens formål er, at fremme børn og unges produktive og kreative it-kompetencer via afholdelse af klubaftener.

Coding Pirates er en non-profit organisation. Som hovednerve i foreningen står en broget skare af IT-professionelle, lærere, programmører, forskere og entreprenører, som alle har det til fælles, at de ser et behov for et tilbud til børn og unge, der vil styrke deres it-kompetencer og kreativitet.

Værdier og vision
Coding Pirates ønsker at udvikle børns teknologiske vovemod ved at fokusere på teknologisk forestillingsevne, opfindsomhed og skaberkraft. Dette sker gennem udbredelsen af teknologiske lege-, lære-, og væresteder for børn, unge og frivillige på tværs af alder, køn, kultur og evner.

Coding Pirates ønsker engagement og myndiggørelse gennem et fællesskab i en teknologisk verden. Coding Pirates ønsker en tilgang til teknologier via dannelse og reflekteret tænkning i de kreative felter mellem forskning, uddannelse, erhvervsliv, entreprenørskab, kultur og samfund.

Her lidt nyttige links til nogle af de ressourcer vi bruger:

Bliv frivillig og gør en forskel for børn og unge

Som frivillig i Coding Pirates bliver du en del af et af de stærkeste netværk i Danmark inden for IT, teknologi og undervisning – også er du med til at gøre en forskel for børn og unge i dit lokalområde!