Hvem er vi?

Vi er en lokalforening under Coding Pirates, hørende til i Allerød kommune – Lillerød by. Lokalforeningen blev stiftet i 2017 og har til huse på Allerød bibliotek, hvor vi har faste lokaler på 2. sal.

Lokale aktiviteter og nyheder

En afdeling (mest) på børnenes præmisser

Coding Pirates Allerød kom til verden i 2017 og fra afdelingens start var det intentionen at det skulle være en forening på børnenes præmisser:

  1. Alle børn er velkomne, så diversiteten skulle dyrkes og være høj
  2. Undrevisning, fremfor undervisning, efter en lang skoledag
  3. Løbende eksperimentere med børnenes interesse for deltagelse i demokratiske processer

Som afgående kaptajn for en afdeling med mange glade medlemmer (ca. 65) og frivillige (ca. 22) vil jeg tillade mig at fortælle lidt om vores DNA.

Alle børn er velkomne

Det at nørde og stå ved sit nørderi har heldigvis en anden position blandt børn og unge i dag, end da jeg var barn. Nørd var et skældsord i 80/90’erne; i dag er det et legitimt udtryk for at gå op i noget helt særligt, at være ’specialiseret’ i sin fritids-/skoleinteresse. 

Dette indlæg er en del af #fortælle-fredag, hvor vi hver uge opfordrer en frivillig til at dele en historie, en tanke, en fed oplevelse – eller hvad, man har lyst til – med resten af Coding Pirates.  Læs indlægget og hop ind på Slack-kanalen #fortælle-fredag for at deltage i snakken om ugens emne!

Har du et emne, du gerne vil fortælle om? Så hop ind på slack i tråden #fortælle-fredag-plan og skriv dig på listen.

Det er min tese, at vi, hvis vi griber det rigtigt an, får fat børn og unge i Coding Pirates, som måske ikke har haft anden succes i foreningslivet, fordi andre foreninger kræver et højt niveau af kropslige eller sociale skills. Det eneste, vi aftaler med forældre, kan være, at de deltager de første klubaftener.

I Coding Pirates Allerød modtog vi i 2018 Allerød Kommunes Handicappris med begrundelsen:

“Når foreningen har børn og unge som deres målgruppe, så er det uden at skele til forudsætninger og eventuelle handicaps. Det vigtigste er, at man har lysten og evnerne til at deltage. Således rummer Coding Pirates Allerød en spændende mulighed for, at børn og unge i kommunen får bedre redskaber til at navigere i en digitaliseret tidsalder og deltage i et udviklende socialt fællesskab med andre børn og unge.”

Eller som en far sagde til mig: ”Det er så rart ikke at blive spurgt i døren om man har et barn med diagnoser. I tager dem som alle andre, oftest uden faglige forudsætninger – de har godt af at møde forskellige tilgange”.

Desuden har vi meget bevidst valgt at lade piger have fortrinsret i afdelingen og at der udfra socioøkonomiske forhold kan dispenseres fra kontingentet.

Undrevisning fremfor undervisning

Når børnene ankommer til klubaftener, så har de oftest været i skole fra kl. 8 til 15. Derfor forsøger vi – alt efter om alderen tilsiger, at det enkelte medlem vil gå i dybden eller bredden i sin teknologi/programmering – at gøre klubaftenerne så sociale og interaktive som muligt. På 3 ud af 4 hold er klubaftenerne bygget op i ét stort rum, hvor flere aktiviteter og teknologier er i spil på samme tid. På den måde kan man både blive i sin aktivitet, men også lade sig inspirere til hvad man gerne vil i gang med næste gang. 

Nogle hold arbejder med samarbejdsøvelser, brainbreakers og/eller at gå/løbe en tur rundt om biblioteket, hvis der er behov for det.

Vi har købt meget forskelligt udstyr, bl.a. 3D-printere og robotter, men også gamle computere, ledninger og krokodillenæb er en del af rummet. Her suppleres de nogle gange med pap, papir, tuscher og meget mere.

Vores håb er, at medlemmerne bliver bedre og bedre til at hjælpe hinanden og ikke altid søge svar blandt de frivillige. Det lader sig bedst gøre, når holdene er opdelt efter alder, så vi har 2 hold med 7-10 årige, 1 hold med 10-13 årige og et hold med 11+ årige.

Børn som en del af demokratiet

Vi har løbende i bestyrelsen diskuteret hvordan vi bedst kan inddrage børnene i de demokratiske processer, der også hører en forening til. I år forsøgte vi os med en ny form for generalforsamling, hvor vi på en uge holdt 4 generalforsamlinger på klubaftenerne og til slut en opsamlende i weekenden – med dertilhørende konstituering af bestyrelsen.

Vi havde lavet et slideshow, der bla. beskrev dele af manifestet, men som også spurgte ind til hvad medlemmerne kunne tænke sig at lave på klubaftenerne, indkøbe af udstyr og deltage i af aktiviteter. 

Det kom der mange nye spændende forslag ud af, som nu vil blive behandlet af den nye bestyrelse. Vi introducerede dem for økonomien i foreningen og spurgte ind til om de kunne tænke sig at være en del af bestyrelsen, eller lave et piratråd – men er landet på en ide om at invitere til ’inddragende søndage med aktiviteter’ i løbet af sæsonerne. Samtidig var det en mulighed for at vise videoen om Piratskibet, så forventningerne er nu store i Allerød!

Kaptajnen takker af!

Så det er alt i alt en stolt kaptajn, der går fra broen og ned på dækket af det gode skib CP Allerød – med håbet om, at foreningen vil fastholde sit DNA og en idé om, at de personlige kræfter nu lægges i hovedbestyrelsen.

Bag om skribenten: Nikolaj Bührmann

Uddannet pædagog og leder, og arbejder som digital pædagogisk konsulent i Furesø Kommune. Er optaget af makerkultur og makermentalitet samt skabende og fællesskabende processer. Afdelingskaptajn i Coding Pirates Allerød siden opstarten i 2017.

Årets handicappris i Allerød

Vi modtog 3. december 2018 i Coding Pirates Allerød, Årets handicappris i Allerød kommune. Er alle utroligt stolte over præmieringen og de pæne ord som vi modtog i den sammenhæng …

“Når Coding Pirates har børn og unge som deres målgruppe, så er det uden at skele til forudsætninger og eventuelle handicaps. Det vigtigste er, at man har lysten og evnerne til at deltage.”

… og ja, vi tager imod ALLE børn og unge – og oplever, at de i vores forening måske for første gang finder en interesse der taler til dem.

Det blev fejret på rådhuset med Handicaprådet og borgmester Karsten Längerich – men da det samtidig var klubaften, blev kransekagen taget med på Biblioteket til robotleg …

 

 

God jul til alle vores pirater i Allerød

Mange tak for en forrygende sæson til alle pirater – samt frivillige.

Vi ser frem til et spændende og kreativt IT forår sammen med jer i 2019.

Relateret billede

Coding Pirates Allerød
Allerød Bibliotek
Skovensvej 4, 2. sal (indgang via trappeopgang mod biograf)
3450 Allerød

Afdelingsledere:
Kaptajn: Jeppe Buhl Axelsen
E-mail: [email protected]

Hvor og hvornår

Vi har fire hold der kører parallelt, med én ugentlig samling:

  • Mandag 17:00 – 19:00, Pirater 9-13 år
  • Tirsdag 17:00 – 19:00, Pirater 6-10 år
  • Onsdag 17:30 – 19:30, Gaster 11-17 år
  • Torsdag 17:00 – 19:00, Pirater 6-10 år

Vi kører med halvårs-sæsoner fra januar til juni – og fra september til december.

Tilmelding og venteliste

Deltagelse sker via opskrivning til vores afdeling. Der er heldigvis mange der gerne lege sammen omkring teknologi hos os i Allerød. Det betyder imidlertid, at vi har venteliste for optagelse på et af vores fire hold.

Der åbnes for nye deltagere til holdene i januar og september. Her har eksisterende deltagere fortrinsret, hvorefter holdene fyldes op fra ventelisten. Der tages fra ventelisten ud fra anciennitet (længst tid på ventelisten). Vi prioriterer med en fordel for de få piger der er opskrevet, for at få en rimelig kønsfordeling på holdene.
Deltager man som frivillig i foreningen, vil man have fortrinsret for deltagelse af op til to af egne børn (familie relation). 

For at du kan blive tilmeldt, skal du først oprette en profil og derefter vælge hvilken afdeling du vil skrives op til. Det gør du her:

Tilmeld dit barn

Bliv frivillig hos os i Allerød

Ønsker du at være en del af vores team af frivillige i Allerød?

Du kan overordnet læse om det at være frivillig i Coding Pirates her: https://codingpirates.dk/blivfrivillig/
Nedenfor lidt information om hvad frivillig-rollen indebærer hos os i Allerød.

Om det at være frivillig
Her i afdelingen har vi stort fokus på at klubaftenerne foregår på børnenes præmisser og så vidt muligt ud fra hvad de har lyst til. Det kan godt stille krav til den frivillige om både fleksibilitet og tålmodighed.

Vi forventer, at alle børn behandles ens og at de frivillige er opmærksomme og imødekommende overfor alle. Vi forventer, at der vil være 4 børn pr. frivillig på sigt. Holdstørrelserne vil blive sat efter at vi ikke skal overstige dette.

Du skal være med til at sikre en god omgangstone og en afslappet omgangsform. Vi hjælper hinanden, også med at rydde op. Er du forhindret i at komme, så informér dine kollegaer på forhånd.

  • Du orienterer dig mod børnegruppen som helhed
  • Du deltager i frivilligaftener
  • Du deltager i driften af dit hold

Vi har et idekatalog, der beskriver et stort udvalg af aktiviteter. Ingen af os er eksperter i alting! Og det forventes heller ikke, at du er eller bliver det. Fokuser på nogle få ting. Mød gerne velforberedt op med en god idé til en aktivitet for aftenen. Eller et forløb, der kan strække sig over flere aftener.

Tænk gerne ud af boksen. Vi har haft mange gode aktiviteter, hvor vi er gået analog (bygget med pap, sugerør, snor etc.).

Starter du fra 0, så fortvivl ikke. Du starter bare samme sted som de fleste af os andre 🙂

Kontakt endelig vores frivillig-koordinator Stine, hvis du ønsker at vide mere eller melde dig som frivillig-kandidat 🙂

Om Allerød foreningen

Historik
Allerød lokalforening blev stiftet i 2017. På trods af vores ”unge alder”, er vi takket være stor opbakning fra frivillige, bibliotek og medlemmer vokset til at blive p.t. den største af de omkring 85 foreninger/afdelinger i Danmark. Vi er ca. 65 aktive unge på vores hold – og omkring 12 frivillige.

Formål
Foreningens formål er, at fremme børn og unges produktive og kreative it-kompetencer via afholdelse af klubaftener.

Coding Pirates er en non-profit organisation. Som hovednerve i foreningen står en broget skare af IT-professionelle, lærere, programmører, forskere og entreprenører, som alle har det til fælles, at de ser et behov for et tilbud til børn og unge, der vil styrke deres it-kompetencer og kreativitet.

Værdier og vision
Coding Pirates ønsker at udvikle børns teknologiske vovemod ved at fokusere på teknologisk forestillingsevne, opfindsomhed og skaberkraft. Dette sker gennem udbredelsen af teknologiske lege-, lære-, og væresteder for børn, unge og frivillige på tværs af alder, køn, kultur og evner.

Coding Pirates ønsker engagement og myndiggørelse gennem et fællesskab i en teknologisk verden. Coding Pirates ønsker en tilgang til teknologier via dannelse og reflekteret tænkning i de kreative felter mellem forskning, uddannelse, erhvervsliv, entreprenørskab, kultur og samfund.

Anvendte programmer og links

Her lidt nyttige links til nogle af de ressourcer vi bruger:

Ofte stillede spørgsmål
Bliv sponsor - Samarbejdspartnere og sponsorater
Bestyrelsen