Søg
Close this search box.

Game jam 2023

Af Maria Scheel-Lonsdale︱ 14/11-2023

I år blev det årlige Game Jam afholdt i Aarhus ved Dokk1 og i København hos Visma Dinero.
Over 160 børn og unge var samlet i hhv Aarhus ved Dokk1 og København ved Visma Dinero til dette års Game Jam 2023 – den 11.-12. november. Vi takker vores værter mange gange for husly. De mange frivillige, der sørgede for at gøre alt dette muligt, var repræsenteret fra 16 forskellige Coding Pirates afdelinger.

Aarhus

Ankomsten af deltagere gik (i kontrast til tidligere år) faktisk relativt fredeligt. Vi havde rykket indtjekningsstationen og sorteret navneskilte på forhånd, så det har nok gjort det til et bedre flow. Børnene ankom lidt løbende fra kl 9 af og fik en keychain og t-shirt og satte sig klar til oplæg og keynote.
 
Keynote speaker og oplæg

Vi har altid et kort oplæg om ‘reglerne’ ved GameJam, og efterfølgende kommer vores keynote speaker(e) på. I år havde vi to talere. Amos Blanton, nylig PhD i collective creativity, holdt en keynote om ‘Heroes’ og hvordan de spil vi laver altid er samtale med samfundet omkring os, specifikt med fokus på klimaforandringerne. Amos talte desuden også om sit projekt Playing With the Sun og dets relation til Tinkering som kreativ proces – så hvordan man gennem nysgerrighed og hands-on tilgange kan opnå læring gennem leg.

Efter Amos kom Rumpirat Martin Knudsen og fortalte om Rumrejsen. Både hvorfor det er så super sejt med Andreas Mogensen i rummet, og hvilken rolle det kunne få for årets GameJam – rumvæsner, rumraketter, planeter o.lign. i spillene eller eventuelle aktiviteter i løbet af eventet.

Game-Jam-2023-Martin-Knudsen-5-1-scaled

København

26 frivillige mødte op kl. 8.00 lørdag morgen for at forberede ankomsten af 100 deltagere!
Game-Jam-2023-Christian-Toft-1-1
Game-Jam-2023-Christian-Toft-2
Game-Jam-2023-Per-Hansen-3

(FOTO CREDIT: Christian Toft og Per Hansen – KBH)

Vi har i år været så heldige ift sponsorer, hvor der har været stor opbakning til eventet både med midler, men også med indhold til Goodiebags.

Vi har bla været så heldig at få sponsoreret: 

  • Spilkoder til deltagerne  sponsoreret af Ghost Ship Games – mange tak!
  • Hackerspillet (kortspil) sponsoreret af Future Classroom Lab Denmark (en del af CFU – Center for Undervisningsmidler) – mange tak!
  • Pastiller til deltagerne sponsoreret af InCommodities – mange tak!

 

Ud over dette var der også Rubiks cubes med, klik-kemi sæt og domino brikker som inspiration til temaet, der blev afsløret kl. 13.00, da konkurrencen gik i gang.

(Billede af goodiebags i København. FOTO CREDIT: Martin Exner – KBH)

Det var første gang at Coding Pirates ITU stod for at afholde Game Jam for Københavner lokationen og første gang vi var hos Visma Dinero. Ikke desto mindre gik eventet helt formidabelt takket være Visma Dinero, de ansatte fra Dinero, som kom og hjalp og alle de mange frivillige fra Coding Pirates der deltog.
Game-Jam-2023-Per-Hansen-2
Game-Jam-2023-Per-Hansen-1
Game-Jam-2023-Martin-Exner-2

(Deltagerne der ankommer: FOTO CREDIT – Per Hansen og Martin Exner – KBH)

Keynote speaker og oplæg:
I København var vi så heldige at have Toke Krainert (Fra IO Interactive) som Keynote Speaker. Fantastisk oplæg, 1000 tak! Dertil stillede Patrick Hou Froberg, Sune Nilausen og Thomas Vase Schultz Volden op med et oplæg om deres oplevelse af deres egen deltagelse ved Nordic Game Jam som hold. Mange tak for inspirationens tale. Som altid havde vi Martin Exner ved roret på scenen, til at styre showet i salen og bl.a. fortælle om regler (DE 10 BUD) og programmet for eventet. Mange tak for endnu et år, at sætte god kædereaktion i eventet. 😉

Game-Jam-2023-Billede-af-Martin-Exner-KBH

(Martin Exner – KBH)

Årets hemmelige tema

Igen i år var der samlet forslag ind til tema fra diverse frivillige på tværs af afdelingerne. Tovholderne fra de to lokationer havde mange gode forslag at vælge mellem, men årets tema faldt på … “Kædereaktion!” Temaet bød på mange gode associationer og idégenerering blandt børnene. Det kunne være alt fra kæder med reaktioner til aktioner “if this… then that…” som kunne tage sted i alle mulige settings fx. i rummet.

(FOTO CREDIT: Christian Toft – KBH)

(FOTO CREDIT: Martin Knudsen – Aarhus)

Selve eventet

Aarhus:
Eventet forløb overordnet set super godt i år! Børnene kom godt fra start med deres spil efter en brainstorming session og godkendelse fra kritiker rådene. Efter Dokk1’s lukketid kl 16 afholdt vi en klistermærke-workshop med en grafisk designer. Her kunne børnene uploade deres egne billeder og få lavet klistermærker ud af dem. Mange af børnene valgte at få karaktererne i deres spil printet ud som klistermærker, hvilket var en sjov måde at få dem til live på!

Kl 18 var der traditionen tro pizza, og imens børnene spiste, blev der sat et mini-escape room op. Vi havde fornøjelsen af at få lavet et custom escape room, som gik ud på at få åbnet Kaptajn Hacks skattekiste inden hans bombe gik af efter 15 min. Det var en spændende og sjov udfordring, som der var meget efterspørgsel på både fra børnene og de frivillige.

Game-Jam-2023-Magnus-von-Meyeren-3-1024x771
Game-Jam-2023-Martin-Knudsen-4-scaled

(FOTO CREDIT: Magnus von Meyeren og Martin Knudsen – Aarhus)

Omkring midnat begyndte roen så småt at sænke sig, da de første børn og frivillige begyndte at gå til køjs. Nogle børn var udenfor med et par frivillige for at lege lidt på Dokk1’s legepladser, og ellers blev der arbejdet hårdt på spillene i de forskellige grupper (med snack og computerspil-pauser dog). De frivillige fik også arbejdet på årets frivilligspil (kode: Codingpirates123), som blev en stor succes! Der blev lavet både idle-, snakke-, og tale-animationer af alle de frivillige ved hjælp af en green screen, som blev en stor del af spillet.

(FOTO CREDIT: Martin Knudsen – Aarhus)

København:

Igen i år blev der benyttet Teaminator (bygget af Kristoffer Rath Hansen), til at inddele alle registrerede deltagere i København. Derefter blev de delt ud på hold. Hvert hold (20 stk) fik en frivillig tilknyttet til at starte processen op – brainstorme, fordele opgaver på holdet og finde sig tilrette i omgivelserne og logge på wifi. Herefter cirkulerede alle frivillige rundt og hjælpe på de forskellige hold.
Game-Jam-2023-Maria-Scheel-Lonsdale-1
Game-Jam-2023-Maria-Scheel-Lonsdale-3

(FOTO CREDIT: Maria Scheel-Lonsdale – KBH)

 Der var traditionen tro igen i år, benspænd som holdene kunne trække i starten af eventet. Der var 20 benspænd, som holdene kunne trække i mellem. De havde mulighed for at takke nej 3 gange til et trukket benspænd. Dem de takkede ja til og løste i spillet blevet taget med i betragtningen af dommerne, under voteringen af spillene.

Game-Jam-2023-Maria-Scheel-Lonsdale-2-scaled
Game-Jam-2023-Martin-Exner-4.1

(FOTO CREDIT: Maria Scheel-Lonsdale og Martin Exner – KBH)

Vi var også så heldige at vi kunne låne retro maskiner med gamle klassiske spil til eventet, takket være Dansk Datahistorisk Forening. Til stor hit for både deltagere OG frivillige, der nød at skabe bekendtskab og genskab med spil og teknik fra den gang.

Game-Jam-2023-Christian-Toft-5.1
Game-Jam-2023-Mathies-Wiencke-1.1
Game-Jam-2023-Mathies-Wiencke-2.1
Game-Jam-2023-Martin-Exner-3.1

(FOTO CREDIT: Christian Toft, Mathies Wiencke, Martin Exner – KBH)

Det var en rigtig god stemning og humør under hele eventet. Deltagerne var meget engagerede og fokuserede på deres spil. De frivillige var rundt og tilbyde hjælp til de issues, holdene måtte være stødt på undervejs.

(FOTO CREDIT: Per Hansen, Martin Exner, Christian Toft)

Deadline

Aarhus: Deadline kom og gik meget stille og roligt. De fleste børn var nået fint i mål med deres spil, så de kunne blive indsamlet lige op til frokost og inden vores Game Expo og præmieoverrækkelse.
 
Dommerne i år: Vi havde tre dommere udefra i år: Jon der er spil-programmør, Mathias der ejer butikken Popcultgang i Aarhus og er spil-komponist, samt Kristoffer, der er projektleder i Kong Orange til daglig.
 
København: Der var spænding på helt til slut, dog var stemningen utrolig rolig og afslappet blandt deltagerne, så der ikke var stress på til sidst under afleveringerne. Selvom nogle få fik de sidste råd fra de frivillige, til at få de sidste detaljer på plads, helt op til nedtællingen sluttede.
Game-Jam-2023-Count-down-uret-2
Game-Jam-2023-Count-down-uret-1

(COUNT DOWN URET i KBH – Bygget af Daniel Norhøj Nielsen-Castrillón. Administreret af Nils-Erik Elkan Høi-Hansen under eventet – KBH)

 
 Dommerne i år var: Overdommer: Anette Nørgaard Dommere: Rasmus Selsmark, Sune Nilausen, Patrick Hou Froberg og Asger Heinricy

Vinder kåringen

Planlægningsgrupperne for lokationerne, valgte i år disse vinder kategorier:

  • Bedste spil
  • Design- og innovations-prisen
  • Teamwork prisen
  • Originalt lyddesign
  • Ungdomsprisen

Igen i år blev priserne designet af Magnus Engell til stor glæde hos børnene på begge lokationer. Københavner lokationen takker mange gange Winnie Thorstensen for at forberede filerne og Peter Eduard for at skære præmie pokalerne til for os.

Game-Jam-2023-Magnus-von-Meyeren-1-scaled
Game-Jam-2023-Magnus-von-Meyeren-2-scaled

(FOTO CREDIT: Magnus von Meyeren – Aarhus)

Vinderne for dette års Game Jam 2023

Aarhus

Vinder KategoriVinderLink til spillet
Bedste spilHold 5Link til spillet er på vej
Design- og innovationsprisenHold 15Link til spillet er på vej
Teamwork prisenHold 3Link til spillet er på vej
Originalt lyddesignHold 19Link til spillet er på vej
Ungdomsprisen/JuniorprisenHold 11Link til spillet er på vej

København

Vinder KategoriVinderLink til spillet
Bedste spilHold 16Spillet
Design- og innovationsprisenHold 17Link til spillet er på vej
Teamwork prisenHold 5Spillet
Originalt lyddesignHold 17Spillet
Ungdomsprisen/JuniorprisenHold 11Spillet

Video

Her kan du se videoen fra Coding Pirates Game Jam 2023 – København fra vinder kåringen.

(VIDEO CREDIT: Per Hansen)

Sponsorer

For at Game Jam kan lykkes, så skal der også indsamles nogle midler for at kunne afholde eventet på begge lokationer. Vi vil derfor gerne sige 1000 tak til alle årets seje sponsorer, der har gjort det muligt at afholde Game Jam 2023 for børnene.

Dokk1, Visma Dinero, ChangeX, Københavns Kommune, Offcuts Fabrications, InCommodities, Future Classroom Lab

En helt særlig tak til alle frivillige

Game Jam er som altid et event der er båret af frivillige og uden dem ville vi ikke kunne invitere alle børnene. Vi vil derfor gerne sige rigtig mange gange tak til hver og en af de frivillige i år, der deltog og dermed var med til at skabe årets Game Jam på allerbedste vis!

Billeder fra lokationerne

Billeder fra Aarhus:

(Foto credit: Magnus von Meyeren og Martin Knudsen – Aarhus)

Billeder fra København:

(Foto credit:  Per Hansen, Maria Scheel-Lonsdale, Mathies Wiencke, Christian Toft og Martin Exner – KBH)

Hvis du missede det…

Hvis ikke du fik set stories fra Instagram under Game Jam 2023 i hhv Aarhus og/eller København, så kan du følge vores Instagram profil her: @Codingpirates. Vælg Game Jam 2023 story mappen og gense alle stories fra under eventet. 😊