Søg
Close this search box.

Daniel Lissner, Piratrådsformand for Coding Pirates Piratråd København og medlem af Coding Pirates Københavner bestyrelsen. Daniel er en dreng på blot 14 år, med en masse talenter og stor entusiasme bl.a. indenfor medierne film og grafik, som er de workshops, man ofte kan finde ham på ude på ITU afdelingen.

Daniel Lissner
Daniel Lissner

Til dagligt går Daniel i skole, og i sin fritid spiller han trompet tre gange om ugen, guitar og går til Coding Pirates workshops ude på ITU. Han er måske ikke den typiske teenager, der streamer det nyeste musik på ipod eller mobil, han har sin helt egen stil, istedet samler han på vinylplader, primært med The Beatles – som er hans favorit band – og andet god musik fra 60’erne. Daniel fik kendskab til Coding Pirates, fordi hans far arbejdede sammen med en, der var med til at starte det.

Hvis man spørger Daniel hvilke digitale interesser, der fænger ham er svaret:

“Jeg kan rigtigt godt lide at lave special effects, så som at sprænge biler i luften og lign. i programmet Adobe after Effects.” Fortæller Daniel Lissner.

Ude på ITU spurgte vi Daniel lidt ind til det at være i Piratrådet Kbh, hvad Piratrådet er og hvordan det er at være en så ung pirat, med mange hatte i en stor foreningen.

“Det er jo selvfølgelig hårdt, men når det hele er super sjovt er det såmænd super fedt alligevel! Man kan sammenligne piratrådet lidt med et elevråd, der bliver valgt nogle børn fra hver Coding Pirates afdeling, som så mødes en gang om måneden og diskutere ting så som Game Jam, klubaftener og nye tiltag. Formålet med piratrådet er, at børnenes stemme også skal høres, for de voksne ved måske ikke helt, hvad vi mener om Coding Pirates, og hvad der kunne ændres. Det kan de finde ud af nu. Til møderne diskutere vi alt fra Game Jam til ting, vi synes kunne være fede at indføre eller få. Vi harf.eks. her d. 26 oktober diskuteret det kommende Game Jam,” fortæller han.

Hvad fik dig til, at være med Piratrådet?
“Jeg valgte faktisk ikke som sådan at være med i piratrådet. Jeg kom i Københavns bestyrelse for ca. et halvandet år siden, så begyndte vi at snakke om, at der skulle være et slags elevråd Det blev så til piratrådet. Så tænkte bestyrelsen at det var oplagt, at det var mig, der blev formand, fordi jeg så kunne bringe alle vores idéer videre til bestyrelsen. Det eneste det kræver at være med i piratrådet er at du er engageret, og har en interessere i Coding Pirates.” Forklarer Daniel Lissner.