Søg
Close this search box.

Coding Pirates skal være sjovt, givende og lærerigt for både piger og drenge. Der er naturligvis også plads til at lave arrangementer som “Girls In ICT Day”, der løber af stablen den 28. april på Dokk1 i Aarhus.

Skærmbillede 2016-04-21 kl. 10.48.58

“Vi mener, at piger er lige så it-kreative som drengene og har en lige så stor teknologiforståelse, og grundlæggende mener vi ikke, at der skal gøres forskel. Vi mener heller ikke, at kønnene skal ikke skilles ad, eller at der skal skabes særlige pige- og drengeuniverser. Vi vil gerne lave et tilbud, som begge køn har glæde af og føler sig velkomne i,” fortæller Louise Overgaard, næstformand i Coding Pirates Denmark.

Hun kan se, at der stadig er klart flest drenge tilmeldt i Coding Pirates og er meget glad for alle drengepiraterne og opbakningen til foreningens virke generelt. Dog vil foreningen gerne have flere piger af flere grunde.

“Vi anser det for vigtigt, at både vores drenge og vores piger bliver dygtige til teknologi og har en god teknologiforståelse og at begge køn er IT-kreative. Ofte får piger og drenge forskellige ideer og vi har brug for, at både drenge og piger udvikler og ikke bare er brugere af teknologi. Vi mener, at det er sundt for vores børn, at de laver ting sammen på tværs af køn, fordi det er berigende og fordi det er en nødvendighed, at de kan samarbejde, når de kommer videre i deres uddannelses- og arbejdsliv,” fortæller hun.

Girls in ICT Day har fokus på pigerne

Jennifer Johansen er frivillig i Coding Pirates i Aarhus på LEGO Lab-afdelingen og skal også være med som frivillig på Girls In ICT Day. Her viser hun unge piger, hvad man bl.a. kan med teknologi og peger på de interessante og sjove dimensioner.

Girls in ICT Day er en global begivenhed, hvor Coding Pirates sammen med Microsoft og Dokk1 giver piger et indblik i teknologi. Alle piger i alderen 16-19 år kan i næste uge få et indblik i robotteknologi, programmering, Internet of Things på dagen.

“De unge piger skal lære lidt om programmering for at styre en robot fra LEGO Mindstorms. De vil få nogle opgaver, som de skal prøve at løse, og de skal derefter konkurrere mod hinanden i de forskellige grupper. Forhåbentlig bliver de inspirerede og får mere viden om, hvad man kan arbejde med eller lave i sin fritid inden for teknologi. Eller bare får en sjov oplevelse på denne dag,” fortæller Jennifer Johansen om sin workshop på Girls In ICT Day.

Det er ifølge næstformand Louise Overgaard vigtigt, at Coding Pirates fokuserer på specifikke målgrupper fra tid til anden, som der bliver gjort med dette arrangement.  

“Vi målretter også til særlige interessegrupper til vores Game Jams, til børn, der har tilknytning til særlige virksomheder og i nogle afdelinger er der sat en anden aldersgrænse end der er i resten af CP,” fortæller Louise Overgaard om samarbejdet med Microsoft og Dokk1 om arrangementet.

Fremtidige tiltag for begge køn

For Coding Pirates handler det om at appellere til begge køn på én gang, både når det gælder workshops i grundskolen eller de tilbagevendende workshops i de enkelte afdelinger. Derfor er det vigtigt for Louise Overgaard, at Coding Pirates fortsætter med at formidle og lave emner og temaer, der rummer begge køn.

“Når vi laver workshop-forløb i skolerne eller til forskellige arrangementer, sørger vi meget for at lave et setup og have emner, der appellerer til begge køn, og vi kan se, når vi fx er sammen med skoleklasser, at pigerne og drengene er lige optagede af at deltage. Rundt i lokalforeningerne bliver der flere og flere steder arbejdet med gennemgående temaer, der er spændende for begge køn. Vi anser Coding Pirates for at være for alle. Det er både for piger og drenge og det kan være sjovt, givende og lærerigt for både piger og drenge,” fortæller Louise Overgaard.

Hun peger på, at der i hovedbestyrelsen er sat fokus på pigernes plads i Coding Pirates og har det bl.a. på dagsordenen til vores kommende strategiseminar. Det er planen, at bestyrelsen har nye forslag og tiltag klar i løbet af året, som lokalforeningerne forhåbentlig kan bidrage til at understøtte.

Jennifer Johansen kan som frivillig på Girls In ICT Day se, at hun som mange andre kvindelige frivillige i Coding Pirates også fungerer som rollemodel for børn og unge. Det er hun stolt af:

“Jeg vil gerne vil vise de unge piger, hvad man ellers kan arbejde med. Der er så mange forskellig former for arbejde og uddannelser, at det kan nogle gange være svært at finde ud af, hvad man gerne vil, eller hvilken retning man gerne vil hen. Og ved at deltage i de her events kan jeg være med til at vise og inspirere til, hvad man ellers kan arbejde med end de typiske uddannelser, som man plejer at høre om,” fortæller Jennifer Johansen.

Arrangementet er gratis, men det kræver, at man tilmelder via Dokk1’s hjemmeside