Søg
Close this search box.

Den 9. og 10. april kommer det aarhusianske digitaliseringshus Ditmer til at summe af piraterier og spiludvikling, når Coding Pirates’ Jyllands Jam løber af stablen.

Coding Pirates Game Jam 2015
Så er vi igang ved Coding Pirates Game Jam 2015 (foto: Lars Jacobsen)

Går du rundt med en lille spiludvikler i maven, eller synes du blot, at det er sjovt at komme på nye ideer og få tingene til at ske på computerskærmen, så er det kommende Game Jam noget for dig.

Børn i alderen 7-17 år er inviteret til en ekstra kodebegivenhed i ditmer i Aarhus, der ligesom de tidligere Game Jams i København og Grenå handler om at være sammen med ligesindede piratdrenge og -piger og skabe et computerspil fra bunden på 24 timer.

“Det er rigtigt sjovt at hjælpe børn med at få vilde ideer og føre dem ud i verden,” fortæller Malou Christensen, der er projektkoordinator på det jyske jam.

“Jeg er også med til at sætte fokus på, hvordan vi kan fremme deltagernes evne til at få ideer og reflektere over teknologierne. Det handler ikke udelukkende om at lære at kode, når man skal udvikle computerspil, men også om at tænke som en designer, have en vision og få en forståelse for de forskellige processer i udviklingen.”

Præmier og hemmeligheder på spil

Dagen starter med en lille udfordring, men Malou Christensen kan ikke afsløre detaljerne for, hvad der skal ske på dagen. Efter en fælles frokost skydes jammet i gang, og derefter har deltagerne omkring 24 timer til at lave deres spil.

Undervejs vil der blive nogle fælles spisepauser, men ellers er det meningen, at deltagerne får frie tøjler og må bruge hele natten på at programmere, hvis man vil det. Det bedste spil bliver kåret af en jury til afslutningen om søndagen, hvor vinderne bliver fundet. Men det er ikke kun spillets kvalitet, der bliver bedømt, fortæller Malou Christensen:

“Vi bedømmer spillet, processen og præsentation i en helhed. Det betyder at udover spillet skal være sjovt, spændende eller originalt, så betyder det også noget, at gruppen har haft et godt samarbejde og at gruppen er gode til at præsentere deres idé til sidst.”

Tilmeldingen er netop åbnet, hvor de praktiske oplysninger også vil være tilgængelige.

Læs mere: