Søg
Close this search box.

Børne IT Konference aarhus 2023

på eventyr i det digitale univers

Så er det igen blevet tid til at Coding Pirates Denmark inviterer alle børn og unge til IT-Konference. I år bliver konferencen afholdt i Aarhus ved Dokk1 lørdag den 25. marts 2023. Her løber dagen fra kl. 10:00-15:10 – vi glæder os til at se jer!

På Børne IT Konferencen får dit barn en smagsprøve på, hvad det vil sige at være kodepirat og hvordan vi gennem leg og læring arbejder med teknolog.

Har du et barn, der er nysgerrig på og interesseret i teknologi, robotter, programmering eller kodning. Så er Coding Pirates fællesskabet, hvor dit barn kan møde ligesindede med samme interesser, og Børne IT Konferencen stedet hvor dit barn kan få en IT-kreativ oplevelse.  

Temaet for årets konference er “På Eventyr i det digitale univers”. Deltagerne vil komme ud på en digital rejse, hvor alt det der er med til at forme vores teknologiske univers vil blive udforsket.

Sammen skal vi lege os klogerer gennem hands-on workshop, spændende oplæg og involverende teknologitalks.

Program

Kl. 10.20 Velkommen

Kl. 10.30 – Første keynote

Kl. 11.10 – Workshop

Kl. 12.20 – Frokost

Kl. 13:00 – Anden keynote

Kl. 13.40 – workshops anden runde

Kl. 15:00 – Afrunding

Oplæg

Teknologien på Rumrejsen

Når Andreas Mogensen tager sin næste rejse ud i rummet, kan det kun lade sig gøre, fordi en masse avanceret teknologi hjælper til. Martin Knudsen, Pirate Lord i Coding Pirates, Business Angel og rum entusiast fortæller om noget af alt den digitale teknologi, som er med på eventyr i rummet.

IoT i hjemmet

Hvordan kan jeg forbedre min hverdag og gøre kloden grønnere? Kan jeg på en smart måde få at vide når det er tid til at lufte ud derhjemme – eller i klasselokalet, og dermed forbedre indeklimaet. Kan jeg gøre planeten grønnere ved at få at vide hvornår strømmen er billigst så jeg kan fortælle mine forældre når vaskemaskinen bør køre.

Praktiske informationer

Til alle jer, der ikke har deltaget på vores Børne IT-Konference før, sørg for at medbringe en computer og mus med mulighed for at koble sig på internettet. Vi stiller ikke yderligere krav til computeren, medmindre andet er anført under den enkelte workshop. Men vigtigt, husk at medbringe godt humør og entusiasme!

Du vil modtage en mail med link til tilmelding af workshops, når vi nærmer os konferencen.

Der vil blive serveret frokost til alle tilmeldte børn.

Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i workshops med kort varsel. Husk at der til de forskellige workshops kan være specifikke adgangskrav, for at kunne deltage i dem, og da vi ikke kan love at alle kan få deres 1. prioritet, er det vigtigt at man har forberedt sig til alle 3 workshops som man har ønsket. 

Workshops

Blip og blop med Arduino

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vi bygger og programmerer en robotgræshoppe. Vi bruger LEGO SPIKE Prime byggesættet og SPIKE app programmeringsværktøjet. Uden brug af hjul skal græshopperobotten bygges og programmeres til at vralte så hurtigt som muligt i et robotgræshopperæs. Vi afslutter med robotræs, hvor det er tilladt at bruge hjul.

NIVEAU: Begynder

ALDER: 10-17 år

Uden energi – ingen strøm, ingen computer, ingen internet! Vær med i vores prequel til alle digtale eventyr: Vi laver bæredygtig strøm med sol- eller muskelkraft og motoriserer figurer vi selv bygger.

NIVEAU: Begynder

ALDER: 10-17 år

Kunstig Intelligens er på alles læber for tiden, men hvad er det egentlig? I denne workshop får vi hænderne i skidtet og designer og bygger en prototype, der genkender forskellige bevægelser. Samtidig tager vi en snak om, hvornår AI går galt, og hvorfor.

Medbring egen laptop med Chrome eller Microsoft Edge browser.

NIVEAU: Begynder

ALDER: 10-17 år

Vi leger med fantasien og bygger fremtidens bibliotek i minecraft: vi skal både lave skins og have gang i fortællingen til det store byggeri. Hvordan vil du bruge dit bibliotek i fremtiden?

NIVEAU: Begynder

ALDER: 10-17 år

25 marts 2023

Tidspunkt:
Kl. 10:00 – 15:10

Lokation

Dokk1
Hack Kampmanns Pl. 2,
8000 Aarhus

Pris

Kr. 75,- (inkl. forplejning)

TILMELDINGSFRIST:
Fredag den 17. marts 2023

Sådan tilmelder du dig Børne IT-konferencen

– Gå ind på linket:  https://members.codingpirates.dk/

– Udfyld oplysningerne, herefter skal du følge instruktionerne.

– Når du er logget ind, skal du trykke ind på “Tilmeld aktiviteter”: https://members.codingpirates.dk/activities/

– Her skal du så vælge “Børne IT-konferencen Aarhus – Tag med på en rejse i tiden!” og trykke tilmeld.

– Herefter modtager du en bekræftelse på mail på at din tilmelding er gået igennem.