Søg
Close this search box.

Børne IT-konferencen 2024

Rækkefølgernes Verden

Så er det igen blevet tid til at Coding Pirates Denmark inviterer alle børn og unge til årets IT-Konference!

Temaet for årets konference er “Rækkerfølgernes verden”. Vi udforsker forskellige teknologiske processer, og finder frem til hvilke processer der skal ske i hvilken rækkefølge, før man opnår sit endelige mål!

Børne IT-Konferencen er en hel dag med spændende oplæg og begynderworkshops, der præsentere deltagerne for livet ombord på vores piratskib. Konferencen henvender sig til børn der ikke allerede er en del af Coding Pirates, som står på venteliste til en af vores afdelinger, eller som er nysgerrig på Coding Pirates og gerne vil prøve at være kodepirat for en dag.

Lørdag
13. April 2024

Kl. 09:30 – 15:10

Pris:
75 kr.
(Inklusiv forplejning)

Tilmeldingsfrist:
Senest
10. april 2024

JYSK
Sødalsparken 18
8220 Brabrand

foreløbigt program

Kl. 09.30 – Indtjekning

Kl. 10.00 – Velkomst

Kl. 10.15 – Første keynote

Kl. 11.00 – Workshop

Kl. 12.10 – Frokost

Kl. 12:45 – Anden keynote

Kl. 13.25 – workshops anden runde

Kl. 15:00 – Afrunding og skumfiduser

Praktisk information

Til alle jer, der ikke har deltaget på vores Børne IT-Konference før, sørg for at medbringe en computer og mus med mulighed for at koble sig på internettet. Vi stiller ikke yderligere krav til computeren, medmindre andet er anført under den enkelte workshop. Men vigtigt, husk at medbringe godt humør og entusiasme!

Du vil modtage en mail med link til tilmelding af workshops, når vi nærmer os konferencen.

Der vil blive serveret frokost til alle tilmeldte børn.

Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i workshops med kort varsel. Husk at der til de forskellige workshops kan være specifikke adgangskrav, for at kunne deltage i dem, og da vi ikke kan love at alle kan få deres 1. prioritet, er det vigtigt at man har forberedt sig til alle 3 workshops som man har ønsket. 

Sådan tilmelder du dig Børne IT-konferencen

– Gå ind på linket:  https://members.codingpirates.dk/

– Udfyld oplysningerne, herefter skal du følge instruktionerne.

– Når du er logget ind, skal du trykke ind på “Tilmeld aktiviteter”: https://members.codingpirates.dk/activities/

– Her skal du så vælge “Børne IT-konferencen Aarhus – Tag med på en rejse i tiden!” og trykke tilmeld.

– Herefter modtager du en bekræftelse på mail på at din tilmelding er gået igennem.

Oplæg

Hopspots fra Danmark: Nu hoppes der også fra Holland til Hong Kong

Mange tror, at når man får en god idé, så kommer man i Løvens hule og så bliver man hurtigt rig. Men vejen fra idé til realisering og succes er lang og kringlet. Hør om hvordan en idé, om at lave sjovere undervisning med bevægelse og teknologi, blev til interaktive brikker man kan hoppe på, som nu bruges i skoler i hele verden. Opfinderen bag Hopspots, vil fortælle om kreativitet med teknologi og hvordan en 7.klasse blev opfindere af deres eget dansespil, samt give gode råd og tips til selv at blive opfinder. Måske nogle af jer også får mulighed for at prøve brikkerne og komme med egne idéer til et spil der kan spilles med fødderne?

Maskinlæring og Plastiksortering med Mogens Hinge, AU Eng

Beskrivelse er på vej!

Workshops
Maskinlæring og lys i lange baner med Micro:Bit og Arduino

Vi skal bygge vores egen mini sorteringsmaskine som trænes op med maskinlæring og styres med Arduino. Der er også mulighed for at arbejde med Teachable machine hvor vi skal forsøge at styre en lille robot bil via pc’ens webkamera. Alt dette krydres op med LED lys som programmeres med Micro:Bit og her er det kun fantasien der sætter grænser.

Workshoppen er for alderen 10-17 år

Husk at medbringe din egen bærbare pc med webkamera

Bemærk: Workshoppen er på engelsk

To make STEM learning fun, at Rotoy we are leveraging the power of story telling to teach children about coding and robot technology. Come to learn the basics about coding through Rotoy’s new online story. In the Rotoy in Space story you follow Lise and Soren’s space journey and solve exciting coding missions by using our robot toy. Don’t worry if it’s your first time coding, we are there to guide you if you need help.

All you need to bring at this workshop is a laptop compatible with using USB cables.

 Vi skal løse opgaver på den internationale Rumstation ISS, med LEGO Spike robotterne. Vi skal hjælpe med at fjerne rumskrot der kommer faretruende tæt på rumstationen, og vi skal bevæge rumrobotten fra jorden til docking området ved rumstationen. Vi kan løse rummissionerne med LEGO Spike robotten, hvis vi tænker med Computational tænkning altså i rækkefølgernes verden.

Denne workshop vil tage udgangspunkt i hvordan du træner dig selv til at blive bedre til at programmere og hvordan får planlægningsværktøjer kan hjælpe dig og dine projekter nemmere og federe.

Sponsorer & Samarbejdspartnere