Søg
Close this search box.

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.19.9″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Følg Carla, Adam og Frederik i Ultra Robot Battle og mærk stemningen fra de spændende kampe med sumorobotter.

Foto: Ultra Robot Battle.

Carla, Adam og Frederik er på vej til Universe Science Park for at dyste med deres robotter i robotsumobrydning. Der kommer hold fra hele landet, så stemningen er høj og forventningerne store. Sådan er indledningen i DR Ultras miniprogram: Ultra Robot Battle, som blev filmet i foråret under robotturneringen.

I udsendelsen, følger vi Carla, Adam og Frederik fortælle om deres oplevelser og ser hvordan robotterne kæmper mod hinanden. Børnene kommer fra RobotPiraterne i Aarhus, hvor de bygger robotter med LEGO Mindstorms og programmerer dem til at kunne foretage forskellige handlinger. Robotpiraterne holder til hos  Datalogisk Institut på Aarhus Universitet.

Robotturneringen er med til at fremme børnenes viden om robotter og programmering. Derudover får de masser af inspiration ved at se på robotter bygget af andre deltagere.

“En coding pitate er én der kan programmere noget på en computer og lægge det over på en robot, så den kan gøre nogle ting …”, Siger Frederik fra RobotPiraterne i Aarhus.

Robotturneringen er et lokalt event, der finder sted i Universe Science Park på Als. Initiativet bakkes op en række lokale frivillige fra hele landet.

Næste robotturnering er den 11. maj 2019 i Universe Science Park.

 

Artikler og links

Se Carla, Adam og Frederik kæmpe med deres robotter i Ultra Robot Battle

Se indslaget med robotter i Hurlumhejhuset

Robotturneringens hjemmeside

RobotPiraterne fra Coding Pirates Aarhus

Universe Science Park

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]