Søg
Close this search box.

Sommerferien bragte et gensyn med robotterne fra årets robotturneringen i Hurlumhejhuset på Ramasjang, hvor Casper og Kathrine fra Coding Pirates Herning imponerede TV-værten Katrine Bille med deres viden om robotter.

Klik på billedet for at se indslaget

Foto: TV-værten Katrine Bille og kodepiraterne Casper og Kathrine fra Coding Pirates Herning (Copyright DR).

I sommerferien bragte DR Ramasjang et 6 minutters indslag om robotter i TV-programmet Hurlumhejhuset. Her viser Casper og Kathrine hvordan deres robotter kan programmeres til at gennemføre forskellige opgaver.

Kodepiraterne viser pokal og medalje fra robotturneringen, som blev afholdt i april måned i den naturvidenskabelig oplevelsespark Universe på Als.

Det var kodepiraterne Casper Melhedegård, 12 år og Emil Green, 11 år fra Coding Pirates Herning som løb med 1. pladsen i Robotsumobrydning med robotten: “MegaJacob”.

I robotturneringen dyster hold med deres robotter mod hinanden inden for  robotsumobrydning, kørsel gennem robotlabyrinten og robotdesign. Robotturneringen er for børn til og med 10. klasse.

Indslaget afsluttes med en dyst i robotsumobrudning mellem de seje kodepirater: Kathrine og Casper mod Benjamin og Alex.

Se indslaget om robotter fra Robotturneringen