Søg
Close this search box.

#mødmandskabet: Rasmus Lindgren

Af Maria Scheel-Lonsdale ︱ 07/06-2016

Rasmus Lingren er et levende bevis på, at man sagtens kan være succesfuld forretningsmand og frivillig i Coding Pirates samtidig.

Så hvor får Rasmus Lindgren tiden og overskuddet fra, til også at være frivillig i Coding Pirates?

“Det handler primært om prioritering. Jeg har selv børn jeg kunne bruge tid sammen med, jeg er selvstændig og kunne sagtens bruge tiden i min virksomhed, jeg har altid en plæne der trænger til at blive slået. Så i sidste ende handler det om prioritering, og vælge om det er noget man vil deltage i.”

Rasmus Lindgren er selvstændig og arbejder primært med at hjælpe små erhvervsdrivende med at skalere deres forretning online via webinarer. Tidligere arbejdede han halvdelen af året som freelance IT konsulent, primært indenfor arkitektur, men har skåret lidt ned på dette det sidste års tid, da han har mange jern i ilden. Alligevel finder han tiden til også at være fuldblodsfrivillig i Coding Pirates afdelingen i Microsoft Lyngby siden august 2015

“Som frivillig får jeg muligheden for at kunne inspirere nogle unger, og potentielt blive en eller anden form for rollemodel. Og så er det et uformelt netværk i det daglige.”

Det startede med et indlæg i lokalavisen, der tog hans opmærksomhed. “Jeg syntes det lød spændende og tænkte at det var en måde jeg kunne give lidt tilbage på. Mine børn er ikke selv gamle nok til at gå til at gå til Coding Pirates.” Fortæller Rasmus Lindgren.

Rasmus har bl.a. været med til at køre en YouTube og Video workshop i Microsoft Lyngby afdelingen.”Det kræver bare en interesse i at hjælpe de unge mennesker. Indsigt/interesse i en eller anden form for teknik eller teknologi skader ikke, men det er ikke nødvendig. Når man arbejder med børn, kan det dog til tider kræve lidt tålmodighed.” siger han med et smil på læben.

På Youtube-workshoppen lærer børnene at optage deres egne aktiviteter på computeren i programmet ‘OBS studio’ og derefter ligge optagelsen ind i ‘Windows Movie Maker’, som begge er gratis programmer. Her lærte de kort at mixe og lægge effekter på, for derefter at uploade til deres YouTube kanal. Det var hurtigt at se der var stemningen for at køre workshoppen videre. YouTube workshoppen blev derfor til Video workshoppen, som er en udvidet og mere dybdegående redigerings workshop, der har vist sig at have stor interesse blandt børnene.