I sidste uge var Coding Pirates med til at afholde Girls’ Day in Science for 475 piger i Vallensbæk, Århus og Bjerringbro. I samarbejde med Naturvidenskabernes Hus, Capgemini, Coding Pirates i Ballerup og Coding Pirates Mini Builders, har vi afviklet 5 helt fantastiske events, med fokus på kodning, programmering, IT-kreativitet og Coding Pirates.

 

De seje kodepirater efter en god dag med workshops i Piratskibet

3 dage med nye pirater ombord på piratskibet

Girls’ Day in Science hos Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro blev et brag af en succes. 400 midtjyske piger i alderen 10-12 år deltog i en hel dag i Piratskibets tegn, hvor de i grupper skulle kreeere et spil eller en animationsfilm i Scratch. 

Pigerne ankom til et piratlandskab, med sværd, rebstiger, og et vaskeægte (Coding) Pirates flag. I løbet af dagen skulle pigerne igennem 3 workshops, hvor de både skulle eksperimente med Scratch og Piratskibet, hvorefter de skulle igang med designe deres projekt ved at lave et Visionboard – en fysisk prototype af deres projekt.

Til sidst blev de sluppet løs og der blev herefter kodet på livet løs, hvilket resulterede i nogle super fede projekter på Piratskibet. Hvis du er nysgerrig kan du se nogle af deres projekter her: https://piratskibet.dk/showcase

Der arbejdes med visionboards som hjælper med at visualisere pigernes spil eller annimationsfilm

En aften med Microbit og LEGO spike

Sammen med vores samarbejdspartner Capgemini, var der også fuld gang i Girls’ Day In Science i Vallensbæk og Århus. Capgemini, der har været med til at støtte flere af Coding Pirates events i løbet af 2021. Blandt andet skal de også være med til at afholde et arrangement til Digi Days i november. Her var det CP Ballerup og CP Mini Builders der stod for at afvikle de lokale arrangementer sammen med frivillige medarbejdere fra Capgemini.

I Århus gik 18 piger i alderen 10-14 i gang med at bygge og kode Lego Spike og i Vallensbæk stod den på kreativitet med Microbit for 40 piger i alderen 10-12 år. Begge aftener var to kæmpe succeser og var fyldt med grin, hygge og engagerede piger.

 

Girls day in science

Girls Day in Science er en national kampagnedag, der sætter fokus på at få flere piger til at interessere sig for STE(A)M, naturvidenskab og teknologi.