Med stor hjælp fra Hvidovre Hovedbibliotek og Medborgersalen, afholdte Coding Pirates lørdag d. 27. maj sit hidtil største hackathon med 100 pirater og mere end 20 frivillige.

 

Mange forskellige workshops

Det helt store på dagen var, at børnene kunne lave 3D-modeller i Blender og dernæst få dem importeret til en 3D-verden i Unreal, hvor de gennem HTC VIVE briller kunne se – og nærmest røre – deres modeller. Samtidig kunne resten af deltagerne se samme billede på den biograf-store skærm i medborgersalen. Der blev lavet fine 3D-modeller, som man med håndtag, der hører til HTC VIVE, kunne samle op og smide med. Der var også et par pirater, der blev scannet med en Kinect og lagt ind i samme 3D-verden.

Ud over 3D-modellering var der åbnet op for at piraterne kunne arbejde med lige det emne, de havde lyst til. Grupperet efter emne ved forskellige borde, arbejdede, hyggede og spillede de hele dagen.

En stor gruppe piger arbejdede koncentreret med historiefortælling i Scratch, og hyggede sig godt med at skabe de små interaktive historier.

Der blev også bygget kredsløb i Arduino. To drenge fra 4. klasse holdt koncentrationen i alle seks timer og fik succes med deres små projekter, der gik ud på at få små LEDs til at lyse på en helt bestemt måde.

Naturligvis blev der også tid til piraternes favorit: Minecraft! Her blev der hygget og spillet på livet løs. Også Roblox var populær og genstand for jubel, når en mission lykkedes!

 

Besøg af borgmesteren

Hvidovres borgmester Helle Adelborg besøgte os om formiddagen. Hun var glad for arrangements sociale aspekt og for at hele 14 piger havde valgt at deltage. Det viser, at også pigerne har interesse for teknologi.

 

 

Retro-spil

Tommy Mogensen, afdelingsleder i Coding Pirates Hvidovre, havde medbragt to maskiner, der med Raspberry Pi, var blevet omformet til retro-spillemaskiner, med alle de velkendte spil fra ”dengang far og mor var børn”.

 

Stor succes

Selvom arrangementet faldt på en dag med lækkert strandvejr, og vi skulle holde os indendørs, så havde vi en fantastisk dag med højt humør og behagelig atmosfære.  De frivillige vil gerne takke alle de deltagende pirater for god ro og orden.

Vi glæder os allerede til næste hackathon, som der snart vil komme yderligere information om.