I Tårnbyafdelingen af Coding Pirates har denne sæsons tema tidsrejse allerede ført til spændende historier og ret så seje eksperimenter.

cloning-red

Der sker noget mystisk på dette billede. Kan du se, hvad det er?

Tidsrejse er temaet denne sæson i Tårnbyafdelingen. De 30 pirater undersøger emnet gennem forskellige workshops. I det første rum er der multimedieworkshop, hvor de leger med stop-motion-film med ler og figurer, billedbehandling i Krita, og nogle arbejder endda på et filmmanuskript til en lille spillefilm. I de andre rum arbejder nye pirater med fortællinger, spil og animationer i Scratch og de lidt ældre med spil i Unity.

Afdelingen, der er igang med sin fjerde sæson, har til huse på Tårnby Hovedbibliotek, hvor afdelingsleder Marianne Pedersen også arbejder som bibliotekar til daglig. Afdelingen begyndte at bruge temaer sidste sæson, hvor temaet var det skøre bibliotek.

Marianne Pedersen fortæller, at temaet er blevet en god ting at læne sig op af, når de frivillige og børnene skal finde på projekter: “Tidsrejsen denne sæson er valgt ud fra, at vi ville stadig have et tema, men det skulle være så bredt som muligt. Valget faldt på tidsrejsen, fordi det netop er bredt, og da vi præsenterede det for børnene faldt det heldigvis i rigtig god jord.” Begejstringen for temaet kom til udtryk med det samme, da blandt andre Oliver på 12 år udbrød: “Må vi godt rejse tilbage til 90’erne?”

Udforskningen af temaet er især slået igennem på multimedieholdet, hvor en gruppe piger i øjeblikket skriver på manuskriptet til en spillefilm, som hele holdet skal spille med i. Mens historien tager form, har andre på holdet eksperimenteret med forskellige tidsrejseeffekter, som skal blive en del af filmen.

Frivillig Per Hansen og drengene Jonas og Oliver har med Krita eksperimenteret med, hvordan man kan få det til at se ud som om, man er flere steder på samme tid – eller som om der er flere klonede børn. Kan du se resultatet her på siden?

Uden at afsløre for meget før filmens præmiere, så kommer vi i Tårnby-piraternes spillefilm blandt andet til at møde tidsforbryderne Nik & Jay, og vi bliver mindet om, at det altid kan betale sig at have et par ekstra underbukser med.

Foto: Benjamin Pomerleau