Seasonal Challenges

Nu går det atter løs på Piratskibet!

Hvad er det? 

Coding Pirates’ Seasonal Challenges er vores tilbagevende koncept, som kommer til at køre hele 2022, med en ny challenge hver sæson. Det vil sige at vi har en vinter challenge, forårschallenge, sommer challenge og efterårschallenge.

Over det næste år, vil der hver tredje måned komme en ny challenge, med sit eget unikke tema og præmie, som du har muligheden for at vinde. De fire challenges vil blive annonceret her på siden, på vores officielle Facebookside og inde på Piratskibet.dk

Udfordringerne vil ikke være mediespecifikke, så uanset om du er en haj til at kode i Scratch, HTML, bygge robotter eller lave animationsfilm, kan du sagtens være med. 

Vores første challenge, er vores Vinter Challenge, der starter den 28/12 og slutter den 28 februar 2022. Alle børn og unge under 18 har muligheden for at deltage i Coding Pirates Seasonal Challenges. Nedenunder kan du læse endnu mere om temaet i denne omgang.

Hvordan deltager man ?

For at kunne deltage i de forskellige challenges, skal du først og fremmest oprette en gratis bruger på Piratskibet. 

Når du har oprettet en bruger, skal du indsende dit projekt, ved at uploade det til Piratskibet under “showcases”. HUSK at marker det under kategorien for eksempel “konkurrencer – Vinter Challenges 2021” når du opretter det. Dit projekt kan enten være et spil, en video af en sej robot eller andet teknologi som du har bygget, eller det kan være en hjemmeside eller en animation. Projektet kan sagtens være noget du har lavet til en klubaften. Med andre ord, er det helt op til dig, at bestemme, hvad du kunne tænke dig at arbejde med og hvad du har lyst til at vise frem, så længe at dit projekt passe til det givne tema. 

Du skal huske at uploade dit projekt inden deadlinen på de unikke challenges.

Efter deadline bestemmes, det af vores dommerpanel, hvem der vinder 1. og 2. præmien af de indsendte projekter. De to vinderprojekter vil blive offentliggjort på vores med en artikel på både Piratskibet og Coding Pirates hjemmeside. Når vinderen af ugens konkurrence er blevet offentliggjort vil vi tage direkte kontakt til den enkelte. 

 

Er det noget for mig/min forening ?

Helt sikkert ! Alle kan deltage i vores challenges, både hvis du allerede går til Coding Pirates eller hvis du ikke gør. 

Hvis du allerede går til Coding Pirates kan du eksempelvis fortælle din forening om, at man lige nu og resten af året kan deltage i super seje challenges, hvor man kan vinde vinde fede præmier.  

 

Vi ses på Piratskibet !

Vi glæder os til at se jeres fantasifulde projekter ombord på Piratskibet! Du kan læse mere om den nuværende seasonal challenge i nedenstående kollonner.

Hvis du har spørgsmål til vores challenges, så tøv endelig ikke med at skriv til os på mail: [email protected]

Vinter Challenge 2021

Temaet for denne challenge er:

How to Danmark

Temaet er fuldstændig op til åben fortolkning, men kan for eksempelvis omhandle:

Hvordan hacker man at være dansker ? Hvad er typisk for danskere? Hvordan er Danmark? Hvordan er vejret i Danmark? Hvordan er Danmark om vinteren? Hvordan er den danske jul? Hvad er Danmark kendt for? Hvordan beskriver du Danmark? Hvad er en Dansk udfordring?

Du behøver slet ikke at bruge vores forslag, men du kan sagtens tage udgangspunkt i noget, som du syntes passer endnu bedre ind i kategorien “How To Danmark”.

 

Uanset hvad så glæder vi os rigtig meget til at se hvad du eller I finder på at spændende projekter!

Denne Challenges 1. præmie er et gavekort til STEAM på 250 kr. og 2. præmien er et gavekort til STEAM på 150 kr.

 

Challengen starter den 28/12 2021 og deadline er den 28/2 2022

 

Forårs Challenge 2022

Temaet for denne challenge er:

Kredsløb

Temaet er fuldstændig op til åben fortolkning, men kan for eksempelvis være:

Et fysisk kredsløb med robotteknologi, brug af mriko:bit til at danne et elektrisk kredsløb, en animation som afspejler årets kredsløb eller et spil med et kredsløb, hvor noget starter i et stadie bevæger til sig til et andet stadie og tilbage igen.

Hvordan du fortolker dit kredsløb, og med hvilken teknologi er helt op til din IT-kreative fantasi. Det er ikke et krav at benytte vores forslag, men du kan sagtens tage udgangspunkt i noget, som du syntes passer endnu bedre ind i kategorien “kredsløb”.

 

Uanset hvad, så glæder vi os rigtig meget til at se, hvad du eller I finder på af spændende projekter!

1. præmien for denne challenge er et gavekort til “Geekd” på 500 kr. og 2. præmien er et gavekort til “Geekd” på 250 kr 

Challengen starter den 14/04 2021 og deadline er den 31/05 2022

Sommer Challenge 2022

Temaet for denne challenge er:

Strandliv

Temaet er fuldstændig op til åben fortolkning, men kan for eksempelvis være:

En dansende robot til dit ynglings sommerhit, vandteknologi, brug af mriko:bit til at måle sommertemperaturer, en animation af en stand-oplevelse eller at udvikle et standspil.

Hvordan du fortolker dit kredsløb, og med hvilken teknologi er helt op til din IT-kreative fantasi. Det er ikke et krav at benytte vores forslag, men du kan sagtens tage udgangspunkt i noget, som du syntes passer endnu bedre ind i kategorien “strandliv”.

 

Uanset hvad, så glæder vi os rigtig meget til at se, hvad du eller I finder på af spændende projekter!

Vi har udvidet 1. præmien hvilket betyder, at vi i denne omgang kun finder en vinder af udfordringen. Der vil derfor ikke være en 2. præmie.  

1. præmien for denne challenge er en Nintendo Switch Lite indklusiv spillet Mario Kart 8 Deluxe.

Challengen starter den 23/06 2021 og deadline er den 31/08 2022

Efterårs Challenges 2022

Offentliggøres d. 15. september 2022