Lørdag den 11. maj 2019 løb den 3. robotturnering af stablen hos Universe Science Park i Nordborg. Deltagere fra hele landet mødte op med med deres robotter for at konkurrere i robotsumobrydning og kørsel i robotlabyrinten. 

Foto: Pokaler til vinderne af Robotturneringen på Danmarks Robotfestival 2019.

I år deltog 40 robothold til robotsumobrydning og robotlabyrint, og der var deltagere fra Beder Skole, Sønderskov-Skolen, Dybbøl Skolen, Coding Pirates Solrød, Coding Pirates Hinnerup, Coding Pirates Korsør, Coding Pirates Aarhus (RobotPiraterne), Coding Pirates Sønderborg, Coding Pirates Herning samt private hold fra blandt andet Lyngby. Robotkonkurrencerne er åbne for alle i hele landet.

Robotternes fight night

I år fandt sumokonkurrencen sted i gejseren i Blå Kube. Deltagerne kæmpede i et stort cirkelformet rum, hvor publikum kunne følge med i sumokampene oppefra. Projektører, diskolys, røgmaskiner og lydanlæg, understøttede den ekstatiske stemning.

“Konkurrencerne i robotsumobrydning kørte for fuld udblæsning og der var en ‘fight-night’-stemning, ligesom ved de store boksekampe. Det var sjovt for deltagerne og publikum.”, udtaler John Rohde, som er Formand for Coding Pirates Sønderborg.

LEGO Mindstorms-robotterne fik en hård medfart i kampene mod de mere avancerede robotter, så næste år overvejer arrangørerne, at lave en specialklasse for de avancerede robotter.

“Der er ingen tvivl om, at robotsumobrydning var den mest populære robotkonkurrence vi havde på robotfestivalen i år.  Det er en aktivitet der er nem at komme i gang med og samtidig er der er muligheder for at udvikle sumorobotterne og gøre dem mere avancerede.”, udtaler Hans Klysner, der er Formand og arrangør på Danmarks Robotfestival.

Igen i år havde vi Søren Peter Johansen fra Teknologisk Institut og Ole Caprani fra Aarhus Universitet som dommere, for kampene i robotsumobrydning. Konkurrencerne i Robotsumobrydning og kørsel i robotlabyrinten blev afviklet i samarbejde mellem Coding Pirates Sønderborg og Danmarks Robotfestival. 

Sønderjyske pirater dominerede robotlabyrinten

Labyrintkørslen er en mere teknisk disciplin og tiltrækker ikke så mange deltagere. Det betyder til gengæld, at det er lettere at få en præmier i denne kategori. Igen i år dominerede Coding Pirates Sønderborg i labyrintkørsel og fik hele to ud af tre førstepladser, som robotlabyrinten indeholder. Morten FAB var dommer for labyrintkonkurrencen og stod også for præmieoverrækkelsen.

Både frivillige, deltagere, gæster og udstillere havde en fest, så der bliver helt sikkert også en robotfestival næste år. Datoen er endnu ikke fastsat.

Vinderne af robotlabyrinten

Fjernstyret robot i labyrint

Nr. 1: Alfred, fra Coding Pirates Sønderborg.

Selvkørende robot i kendt labyrint

Nr. 1: Oscar, fra Coding Pirates Sønderborg.

Nr. 2: Tobias, fra Coding Pirates Sønderborg.

Nr. 3: Frederik og Claus, fra RobotPiraterne, Coding Pirates Aarhus.

Selvkørende robot i ukendt labyrint

Nr. 1: Oscar, fra Coding Pirates Sønderborg.

Nr. 2: Frederik og Claus, fra RobotPiraterne, Coding Pirates Aarhus.

Nr. 3: Anton og Tobias, fra RobotPiraterne, Coding Pirates Aarhus.

Vinderne af robotsumobrydning

Nr. 1: Sverre, fra Coding Pirates Kolding.

Nr. 2: Mads og Anton, fra Beder Skole.

Nr. 3: Jacob, Gassan og Marko, fra Sønderskov-Skole, Sønderbørg

Nr. 4: Simon, fra Coding Pirates Solrød vandt wildcard-prisen for særligt engagement. 

Coding Pirates Sønderborg havde i år bygget elektronisk tidtagningsudstyr, så kørslerne blev målt med tusindedel sekunders nøjagtighed. Tilskuerne kunne følge med i tiderne på et stort display, som var skrællet fra en Arriva bus.

Robotter alle vegne

Som noget helt nyt var robotturneringen en del af Danmarks Robotfestival i Universe Science Park. Det betød, at der var robotter overalt i parken som gæster og deltagere kunne lege og bygge med. Robotterne spændte fra små børstebotter til industrirobotter. FlexTek kom med en MIR-robot, der kørte rundt med en Ternet Ninja-robot.

Læs mere

Billeder til artiklen er venligst udlånt Danmarks Robotfestival.